Nu stanjeneala este sentimentul, ci perplexitatea:un amestec de surprindere amestecata cu nedumerire fiindca nu poti intelege legatura dintre spusele tale si reactia produsa.Stanjeneala in acest caz survine abia dupa primul moment si este mai mult o jena,nu pentru tine ci pentru persoana care a manifestat o agresivitate nejustificata.,o impolitete gratuita.O asemeea reactie din partea cuiva are totusi latura sa buna:scoate la iveala, dincolo de masca sociala, adevarata fata a cuiva.
Nimanui nu-i place sa fie "jignit". Spui ca nu-ti pasa, dar nu-ti este totuna. Stii ca ai intentii bune si nu accepti o replica in deradere la ceea ce oferi. Eu cu bine catre tine, tu cu p.a catre mine, nu merge. Intervin nemultumirile.
Pentru ca o percepi ca o agesiune asupra propriei persoane. Poti sa devii la randul tau iritat, agresiv sau te poti simti stanjenit.
Poate sunt prea obosit...că m-au trecut toate transpirațiile să împușc 3 ore peste 500 de oameni, că nu prea pricep ce spui.Așa că revin dimineață, poate somnul face bine.
Daa @Jelli,de-abia acum dupa ceva ore prind ideea!
Dar nu mai răspund, au răspuns ceilalți destul, nu are rost vorbăraie și din partea mea.
Dragă @Jelli, am mai spus-o, o repet: se poartă stilul "smuls" în comportament, în comunicare, în orice, drept pentru care oamenii care au beneficiat de o educație se simt stingheri. Sunt în trend balcanismul, stilul repezit și agresiv, asta nu înseamnă că trebuie să ni-l și însușim. Eu personal îmi selectez prietenii, astfel încât să nu fiu pusă în astfel de situații.
Pai de ex:tu te simteai stanjenita pentru ca acelei persoane nu-i pasa de ce zici dar poate nu era din cauza lui depinde cum era obosit, trist, enervatetc... si de asta a reactionat asa. funda?