N-am nimic cu homosexualii, dar am cu tiganii.
Dupa ce am vazut videoclipul ala de pe you tube pe care i l-ai dat(linkul ala) lui RaindeL parca simt o fericire cand ma gandesc la bombele care au fost detonate luna trecuta sau cand au fost detonate acolo.
"Se aplica si cand vine vorba de politica, hotie sau coruptie?"
Aşa ar fi logic, dar probabil cu o intensitate mai mică.
Ura homofobilor este una dintre cele mai mari, stupide şi persistente. Unii dintre ei sunt în stare să-i condamne pe cei cu orientări sexuale diferite la moarte, preferabil cât mai groaznică, eventual, şi la o veşnicie de chinuri...sau chiar să-i omoare cu mâna lor şi refuză cu recalcitranţă să asculte glasul raţiunii, respingând toate argumentele logice şi de bun simţ.
Seamănă foarte mult cu musulmanii extremişti, care se aruncă în aer şi iau cu ei sute de nevinovaţi, convinşi fiind că au dreptate şi fac un bine.
Inca o dovada ca ura nu e buna deloc pentru sanatatea omului. In orice forma ar fi ea. Iti da o stare negativa. Cu totii stim ca starea psihica o influenteaza si pe cea fizica.
Da, ştiam. proverbe17:22 O inimă veselă este un bun medicament, dar un spirit abătut usucă oasele.
Nu "fumez".
Homofobia este o ura.
Ura te incranceneaza, iti creeaza frustrari si nu te lasa sa iti vezi de treaba ta.
Un sentiment neplacut nu face bine psihicului, cu atat mai putin fizicului.
Cand esti mai deschis la minte, esti mai preocupat sa faci ceva bun pentru tine si elimini o sursa de stres inutila, nerealista.
Indeed.
Intrebarea este, ce se-ntampla atunci cand poti ajunge sa urasti chiar tu, cum ar fi sa urasti oamenii care urasc in functie de sex/varsta/nationalitate/culoare si, desigur, preferintele sale sexuale?
Oamenii civilizati nu pot accepta discriminarile, de niciun fel, indiferent de natura acestora.Problema apare atunci cand incepi sa privesti cu scarba o anumita categorie de oameni, in timp aparand si ura fata de aceasta.Iar ura nu poate fi combatuta cu ura, aici intervine un paradox, "il urasc pentru ca uraste(...)", si se continua la nesfarsit ca un cerc vicios.
Cert este ca oamenilor le trebuie explicat cat mai frumos si civilizat cu putinta, cu speranta de a fi luati in serios, altfel sa nu avem pretentii in a ni se rasp. intr-un mod incurajator si afirmativ la ruga noastra spre o lume mai putin discriminativa.
Bună remarcă. Dar totuşi nu cred că un dispreţ raţional/justificat (de apărare) are aceeaşi intensitate şi forţă distrugătoare ca o ură iraţională şi crâncenă, violentă, ca cea a unui homofob.
Nu are aceeasi intensitate de vina, caci se pune problema unor considerente posibil intemeiate intr-o oarecare masura, dar tot ca o ura si un dispret nefondat la scara larga se poate traduce.De ex. este okay daca spun ca nu sint deloc de acord cu politica promovata in USA si ca, dezvolt o mare reticenta in ceea ce le priveste guvernul, dar de aici pana la a spune ca aceasta natie merita exterminata de pe fata planetei, e mult...In genere, problema intervine acolo unde se exercita o generalizare la scara foarte larga.Asta este diferenta.
Da, ura generalizată şi nejustificată, ilogică clar este mai nocivă.
Iar după cum spun cercetătorii, prejudecăţile anti-gay, de exemplu, sunt mai nocive pentru speranţa de viaţă decât prejudecăţile rasiste. Interesant, nu?
Posibil. Tu te referi la violarea nejustificata a intimitatii sexuale (cum este si controversa cuplurilor de acelasi gen, masc. ori fem.) de care se abuzeaza mai ales intr-o societate al carei mentalitati majoritare este una prodominant mediocra si inchisa in prejudecati si idei eronate de acum mii de ani, ei bine, acestea sint efectele nocive ale crestinismului, si nu numai.
Da, religia (în special creştinismul) a adus o contribuţie substanţială şi negativă (şi) în acest sens.
"ce se-ntampla atunci cand poti ajunge sa urasti chiar tu?" - urasti pur si simplu, asta e.
sau vrei sa zici "cum scapi de ura, cand te loveste si pe tine?" - (ok, nu ma refer la tine personal, ci asta-i expresia românului.)
daca intrebarea e a doua, nu poti nu poti, evident, prin tine insuti. de fapt cei ce au scapat de ura, n-au prea facut-o prin propria lor putere. doar prin interventie Divina.
M-am intrebat si eu acelasi lucru, e o remarca buna.
Probabil ca acelasi lucru, in special cand tu esti cel discriminat. Tot o antipatie e si aia.
Sau „il judec pentru ca judeca", in acelasi timp noi judecand persoana.
Trebuie sa li se explice, dar, cel mai important, sa fie educati. Fara educatie, nu faci nimic.
Am vazut oameni educati, chiar diplomati. Educatia nu schimba mentalitatea omului pe cat se crede. Sunt oameni care se vor educa doar din sursele care ii vor ajuta sa-si exprime ideile preconcepute mai explicit ca sa para ca au gandit ei singurei. In informatii, ti se explica natura lucrurilor, dar nu ti se spune ce sa alegi, tot de tine depinde. Sfaturile sunt niste chestii mai subiective, care nu au neaparat legatura cu educatia.
Bineînțeles că pe primul loc sunt alegerile, printre altele reflectă și ce ai învățat din „lecția" respectivă și cu ce te-a ajutat (sau nu).
Citești mai multe păreri, din mai multe surse, apoi le treci prin filtrul minții, ce îți sună mai realist.
Și, pe cât posibil, nu îți exprimi părerea până când nu ai trecut prin acea situație sau prin una apropiată (aici nu are legătură cu homofobia, mă refer în general).
Bineînțeles ca și asta e tot un sfat, o părere.
Ma refer la altceva cu ideile preconcepute si sursele de informare specifice lor. Uite un exemplu superb de bun. Ray23Tim ai vazut ca omul este suparat rau pe dragoste si pe femei. Daca te uiti in intrebarile lui, eu tin minte acum una clar in care a postat un articol care sustine parerile lui scoase din fund. El nu citeste diferite pareri, ci doar cauta sustinere din sursele adecvate mentalitatii sale si invata sa-si explice mai bine ideile (asa iluzie isi face specimenul asta) de dragul conversatiilor.
Cine-i deschis la minte si inteligent, deja are parerile vitale formate dinainte sa intre in biblioteca vietii.
Stiam si consider ca homofobia(de orice fel ar fi) este o mare tampenie.
Pana la urma de ce sa porti ura unui om care este doar DIFERIT de tine?
TOTI suntem si gandim diferit UNII de ALTII(nimeni nu poate fi copia sau clona nimanui)
Faptul ca NE DIFERENTIEM trebuie sane faca sa ne uram?
Cata prostie in cei care gandesc asa!
Mai bantui comunitatea LGBT fiind o persoana non-hetero dar nu imi gasesc locul nici acolo. Nu-i numai homofobia, sunt bisexuala si sunt lesbiene care au bifobie. Pana si din aceeasi comunitate nu suntem acceptati de oamenii ca noi, nu mai spun de pansexuali. Credeam ca-i o comunitate unita, dar se comporta ca restul din societate, fiindca orientarea nu te face mai special sau mai inteligent. Prejudecatile sunt in orice categorie. Aici pe TPU am observat ca tineretul inca nu este familiar pe deplin cu termenul "bisexual"; e prejudecata despre bisexualitate care in vest si in America este un termen foarte sexualizat. Aici multi ori sunt scarbiti, ori li se va parea tare sa ai doua optiuni, de obicei am primit a doua reactie ceea ce a fost ok. Pentru ceilalti din comunitate plini de prejudecati, pentru ei o bisexuala sau un bisexual, este echivalent cu o prostituata. Comunitatea LGBT inca nu-i unita indeajuns ca sa faca diferente la nivel global mai puternice, se intampla prea lent, atat de lent ca multe cupluri isi parasesc tara si migreaza in tarile pro gay unde vor gasi 100% toleranta.
Eu sper ca tot mai multe tari sa le dea dreptul sa iubeasca, sa fie protejati de lege, dar asta nu inseamna ca legile le vor schimba mentalitatea homofobilor si nici n-am pretentia asta. Vreau doar sa fie protejati, ati vazut ce se intampla in Rusia, sunt arestati si cei pro gay si politia nu-i ajuta pe cei batuti fiindca "e normal sa fii batut daca esti gay" vorbele politistilor.
Apropo de homofobia din Rusia (şi alte ţări subevoluate):
http://www.tpu.ro/......a-asta-se/
Unii nu pot sa doarma de grija homosexualilor, altii de grija preotilor sau de numarul bisericilor.
Fiecare cu fobia lui.
Unii nu pot sa scrie crestin fara sa puna s-ul intre paranteze, altii isi dedica viata ridiculizarii religiei crestine.
...iar unii şi-au făcut o obsesie pentru atei şi generalizează, ameninţă şi insultă cât e ziua de lungă, total nemotivat. În pauze mai încalcă nişte drepturi de om, victimizându-se că nu sunt lăsaţi să le încalce liniştiţi. Unii religioşi mai şi omoară pentru că nu crezi în fantasmele lor, plus, te condamnă la chinuri veşnice, să nu scapi prea uşor.
Asta aşa, ca să fie o imagine cât de cât completă.
Nimeni nu este perfect.
Interesant. Stresul si ura ucid.
De aceea am ales sa nu-mi pese de ce fac altii
Faptul ca nu accept ca 2 barbati sau 2 femei sa se linga pe banca langa mine si copii mei nu are nimic de a face cu ura.
Ah,da! Vesnicii copii! Astia mereu or sa fie acolo unde-s homosexuali ca sa se uite la ei.
Daca pentru tine reprezinta o sarcina dificila sa ii spui copilului tau se nu se mai holbeze la 2 homosexuali de ce ai mai facut acei copii? De fapt, mai bine le-ai spune sa nu se mai holbeze la nici un cuplu care se saruta ca in momentul ala el devine personajul enervant ca acei oameni nu au nevoie de astfel de spectatori.
Corect, si un cuplu de heterosexuali, cel considerat de majoritatea cel firesc, nu are cum sa nu provoace sila de asemenea. Gesturile astea sa se faca in intimitate, indiferent de orientari sexuale. Copiii ii duci in parc ca sa se joace, sa se plimbe, sa ia aer, nu sa priveasca ca e viata grea in Romania si cuplurile nu-si permit o camera sau un loc retras.
Untdelemn sau margarina?
Da, stiam.
Sa intelegem ca marea majoritate din romanica au o speranta mai redusa la viata? Hm, interesting thoughts...
Dap, se pare că prostia se plăteşte până la urmă şi în ani de viaţă (parcă nu ar fi suficient că în România - şi nu numai - speranţa de viaţă este redusă din alte sute de motive).
Nu e de mirare, in majoritatea tarilor subdezvoltate speranta la viata devine considerabil redusa.
Drepturile omului sint constant incalcate, prin diferite marsavi si nedreptati sfidatoare, nu e nimic nou.
Într-adevăr, dar nu cred că ar trebui să o privim cu resemnare, ca pe o normalitate (ca o aluzie la acel "nimic nou").
Nu facusem nici o aluzie, nu-mi pare o actiune normala, aceea de a ingradi preferintele cuiva atata timp cat nu dauneaza nimanui ( cum ar fi pedofilia, zoofilia si mai multe), doar ca nu mai reprezinta nimic nou, faptul ca traim intr-o lume in care, de multe ori, nu se mai iau in calcul si dreptul la iubire neconditionata si exprimarea libera a acesteia.
Normal că scurtează viaţa.
Când te interesează de viaţa altora, uiţi s-o mai trăieşti pe a ta. Ajungi la 80 de ani să-ţi dai seama că doar ai îmbătrânit, nu şi trăit.
Am revazut asta si cautam o intrebare de a ta. Funny. :)
https://www.youtube.com/watch?v=rtgY1q0J_TQ
Da, e bună rău. Demult nu am mai râs în hohote.
Stresat mai sunt de greutățile de zi cu zi. Multă lume e in această eră digitală.
Despre ură si homofobie no comment. Consider că un om modern nu trebuie să se confrunte cu asa ceva. Si nici cu vicii ce periclitează atat sănătatea lor cât si pe a celorlalți.