| bleakk a întrebat:

Vreau sa plecam de la 2 citate date de 2 useri aici pe TPU:
-""The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence."
-"Educația e calea de la ignoranță arogantă la nesiguranță mizerabilă."
Si eu am urmatoare intrebare la care vreau sa mi se raspunda sincer.Omul ignorant care traieste intr-o lume limitata a lui este,dupa parerea mea, mai fericit decat unul educat sau inteligent. Daca probabil i-ai da ocazia ca acele cunostinte ale lui sa fie considerabil inmultite, in ignoranta lui, ar accepta. Presupunem ca acest om primeste o cantitate foarte mare de informatie care este si asimilata de el devenind de la o persoana ignoranta ( dar fericita) la un inteligenta. Si intrebarea e:credeti ca va rezista "presiunii" si va mai fi in continuare un om fericit?
PStongueuteti lua totul ipotetic ca e clar ca nu se poate una ca asta.Cel putin nu asa. Eu pot spune ca am fost un ignoranta care pe langa asta, eram si arogant si, de asemenea, fericit. Ceea ce mi-a permis sa cresc de la stadiul de ignorant la cel de, zic eu, cat de cat inteligent a fost sinceritatea si curiozitatea care ma "macina" sa aflu si sa cunosc.Nu pot spune ca am fost un ingorant d-ala pierdut, dar totusi recunosc ca am fost. Deci pot spune din propria experienta ca aceasta crestere iti deschide multe cai in viata,dar nu iti ofera NEAPARAT fericirea. Nu pot spune ca sunt MAI fericit acum ca inainte. Poate ca sunt la fel, poate ca am crescut. Poate ca mint.

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Daca esti ignorant, nu inseamna ca nu esti inteligent. O premisa falsa. In rest alte comentarii sunt inutile. Educatia nu tine neaparat de ignoranta. Ignoranta e data de lipsa de interes in a te documenta, sau de a-ti pune intrebari la niste probleme mai complicate. Omul inteligent e ala care stie sa gaseasca calea spre fericire, care stie de ce are nevoie si de ce nu, ce ii place si ce nu, ce e mai important pentru el si ce nu. Suntem diferiti din multe puncte de vedere.

2 răspunsuri:
| Teardrop a răspuns:

""The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence."

-pentru că nu caută niciodată mai mult. Citeşte o teorie şi se mulţumeşte cu aia, pentru el, orice contrazice acea teorie e fals. Dacă ar fi citit alta înainte, ar fi crezut-o pe aia. Cu cât ştii mai mult, cu atât te întrebi mai mult care e adevărul. E legea firii.

Da, va fi un om fericit. E programat genetic să se mai şi bucure. Nimeni nu stă să se gândească 24 din 24 la dilemele pe care i le pune în faţă viaţa.

| gratargratar a răspuns:

Tie nu ti-a crescut inteligenta, tie ti-a crescut mandria.
Chestiunea asta cu "prostu" e fericit si "desteptu" nu e asa, este o dovada de afectivitate a aluia "dastapt" - vezi Doamne ce intelegere are el asupra lumii. Vrei sa-ti arat pe o dreapta cat ar creste intelgerea ta asupra lumii, daca ai sta sa inveti 24/24 si 7/7? Ar trebui sa ma folosesc de lim -> 0. + 0 (originea) = 0.
Iar despre fericire se poate vorbi la nesfarsit. Dar fericirea nestricacioasa, adevarata si statornica vine numai prin si de la Dumnezeu.