| CreepyCrow a întrebat:

Am descoperit ceva interesantbatting eyelashes
Proverbul,, Ce tie nu-ti place, altuia nu face,,, nu este intotdeauna corect.
De cebig grin? Va spun acum:
Un exemplu, daca mie nu-mi place ficatul, asta nu inseamna ca nu pot sa-i pregatesc ficat cuiva caruia ii placebatting eyelashes
Deci...nu este chiar asa de adevarat proverbul
Intrebare:Mai stiti si astfel de,, greseli,,?

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este adevarat ca nu toate proverbele sunt reale si aplicabile in toate situatiile, dar in majoritatea situatiilor sunt. Proverbul indicat de tine cred ca este adevarat in toate situatiile, nu se refera la sentimente, placeri etc ci la o actiune a ta, indreptata impotriva altuia si ca nu ti-ar placea daca ar fi contra ta. De exemplu sa fii batuta, inselata, mintita etc. Un exemplu de proverb, nu in totalitate adevarat, ar fi si "Aschia nu sare departe de trunchi." Si apoi nu se poate spune ca sunt chiar greseli, ci doar ca nu sunt adevarate in totalitatea situatiilor ce pot exista. Numai bine!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ochii care nu se văd se uită!
Eu nu i-am uitat nici acum după atâția ani.
Pa, pa.

| Isabelamaria21 a răspuns:

Are mai multe intelesuri!

| Xonia a răspuns:

Nu cred ca la asta se refera proverbullaughing
Se refera la.thinking de exemplu daca tie nu iti place sa fii mintita, barfita de altii, nici tu sa nu le faci la altii astahappy

| Jadis a răspuns:

Proverbu asta nu se refera la preferinte. Se refera la fapte. De exemplu esti lovita/barfita/insultata etc. si tie nu iti place asta, deci nici altuia nu-i face.In proverbe nu exista greseli. Toate sunt gandite si au o logica, fiecare insemnand altceva diferit, fata de proverb. De ex: cu rabdarea treci si marea. Nu se refera ca o sa treci marea, ci daca ai rabdare poti face orice. Asa e si in cazul proverbului tauwinking

Hai salut!

| Wihaela a răspuns:

laughingEsti foarte amuzanta!

| casandra2222 a răspuns:

Pai cine se scoala de dimineata departe ajunge dar nu e tocmai asa pentru ca poti sa te scoli si sa te uiti la tv si asa nu ai ajuns departe sau sa stai pur si simplu in pat.sau mai e si ai cate ai parte dar in ziua de azi ai carte dar nu iti gasesti servici si ma sunt multe altele funda?

| Leocerba a răspuns:

"Cainele care latra, nu musca"
Totusi, nu m-as culca pe-o ureche nici in cazul cainilor care latra amenintator si nici in cazul oamenilor cu gura mare.
"Frica pazeste bostanaria"
Dar, daca ti-e teama, cum naiba sa fii vigilent si sa inspiri forta de care sa fuga hotii? Nu asta-i starea.
"Cine e cu punga plina merge cu fruntea senina; cel cu punga goala pare prins de boala"
Dar eu n-am vazut om cu punga plina care sa nu fie intr-o permanenta alerta legata de banii sai.

| drAn3 a răspuns:

Moama, mult te-ai mai gandit... ce greseala, trebuie rescrisa istoria
Aoleu, daca stau sa ma gandesc, sunt toate gresite : "Cine se scoala de dimineata, departe ajunge"

"De ce? Va spun acum:"
pai daca eu ma scol de dimineata, ajung in bucatarie sa fumez o tigara, sau ajung pe veceu.

Altul : "Cine nu are batrani sa-si cumpere"
Vai de capul meu, cum naiba, facem trafic de batrani?!

"Rade ciob de oala sparta"
Ce greseala, ce oameni domne, cum sa rada un ciob?

Oricum, aia cu "facutul" ficatul, e dementiala rolling on the floor

| Pişcoţel_8877 a răspuns:

Kissulee
Ei in acest proverb spun :Ce tie nu ti place, altuia nu face
adica
ei iti propun tie sa nu faci altuia
nu este o greseala
bine cel putin eu asa consider big grin

fundita?hee heebatting eyelashes

| cinnamon a răspuns:

Pai nu poti sa-i faci cuiva un ficat laughing eventual il gatesti dar NU il faci

| alexandrum a răspuns:

De obicei lumea nu respecta proverbele. happy Chiar te ghidezi dupa un proverb... un ficat pe piatra neagra are un pret destul de bunicel. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wow.cum ai facut aceasta descoperire? Cineva sa ii dea un prmiu pentru ce a facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"daca mie nu-mi place ficatul, asta nu inseamna ca nu pot sa-i pregatesc ficat cuiva caruia ii place". Exemplu pe care-l dai este unul stupid pentru ca nu are legatura cu proverbul.
Proverbul se refera la faptul ca: daca tie nu iti place ceva, nu OBLIGA nici tu la randul tau pe cineva sa-i placa. Asa ca proverbul e adevarat ci ceea ce spui tu aici este o greseala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ kiss099 Exemplu dat de tine este unul stupid pentru ca nu are vreo legatura cu proverbul "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", intai afla cum "se traduce" proverbul acesta si apoi scrie un exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai aceasta nu se refera la ceva fizic, ci la moral... dar bine ca ai observat