| MineIsLikeABridge a întrebat:

Dc toti cred ca americani o duc bine (cu economia tari), au o daotrie la china de cestio cate miliarde de dolari, Asia a ajuns cel mai puternic continet comercial, fiindca are cele doua tari ff muncitoare China si Japonia, si multe altele.
P. S. scuzati ortografia, is grabit

Răspuns Câştigător
| antonG a răspuns:

Asia a ajuns cel mai puternic continent, si asta datorita lacomiei noastre, a occidentalilor, care in goana dupa profituri (ilegitime, zic eu) cat mai mari si o societate cat mai consumerista am mutat productia la est.

Desi nu vreau sa cred asta, incep sa imi dau seama ca marile economii occidentale (mai ales Europa de Vest, dar intr-o oarecare masura si SUA), sunt niste economii de carton, care la cea mai mica rafala (razboi mondial, criza serioasa, instaurarea unor regimuri totalitare) se vor prabusi. Tarile asiatice devin din ce in ce mai puternice economic si militar, in timp ce occidentul (mai ales Europa) se autodistrug moral si se lasa cuceriti demografic de imigrantii extraeuropeni (asta tot din lacomia capitalistilor, care vor sa se foloseasca de forta de munca ieftina). Preocupari sanatoase, care ne-au adus progresul, cum ar fi industria si agricultura (deocamdata cu serviciile inca stam bine) au fost inlocuite de preocupari pentru prostii, unele dintre ele chiar distructive (ecologie, multiculturalism, feminism, caritate, drepturile homosexualilor etc.).

In timpul asta, asiaticii au o societate mult mai sanatoasa civic si moral, cu o industrie stralucitoare. Banii vin continuu de la noi catre ei.

Subiectul topicului tau cred ca ar trebui sa fie mai degraba situatia din Europa decat cea de peste Ocean. In timp ce Europa isi desfiinteaza armatele, ei cerceteaza si investesc enorm in domeniul militar. In timp ce Europa inchide fabricile, Asia deschide noi si noi centre. Daca in secolul XIX Europa (mai ales Anglia, dar si alte tari puternic industrializate ca statele Germane) era supranumita atelierul lumii, in prezent mai avem doar niste branduri care in curand nu vor mai spune nimic.

Cand ati vazut ultimul produs de consum Made in Germany, in proportie de 100%? Sa spun sincer, ultimul produs Made in Germany 100% pe care l-am vazut e diaproiectorul meu facut in RFG prin anii 60. Made in Germany de la ambalaj la carcasa, obiectiv, bec etc.

Branduri europene de traditie nu mai sunt legate de tarile lor de origine cu aproape nimic. Celebrele biciclete "suedeze" Kronan nici macar nu s-au apropiat, daramite sa fi calcat vreodata pe teritoriul suedez. Sunt facute in Polonia, cu o parte din piese chinezesti. Fostul meu telefon mobil Siemens a ajuns pentru prima data pe teritoriu german deodata cu mine.

Daca maine China ar nationaliza toate investitiile, noua, occidentalilor, nu ne-ar ramane decat sa ne resemnam ca avem economia distrusa si sa ne rugam sa nu fim atacati. Daca nu am avea spatele asigurat de SUA prin NATO (fapt care, inca este sub semnul intrebarii si in urmatoarele decenii s-ar putea ca NATO sa intre in declin), in cazul unui eventual razboi am fi rasi cu siguranta de pe fata pamantului.

4 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Pentru ca americanii chiar o duc bine comparativ cu chinezii, ca nu cheltuie banii lor si consuma pe datorie e altceva dar atit cit merge smecheria de ce nu?

| VladConstantin20 a răspuns:

Bună!
America a fost mereu pe primele locuri la economie dar criza îi afectează pe toți. Oricum o duc bine față de noi.Nici Asia e nu știu cum, acum cu declinul Japoniei, China a rămas singură „pe front".

| Barney a răspuns:

Majoritatea oamenilor spun SUA este cea mai tare fiindca vad cladirilea alea imense, aproape toate vedetele sunt nascute in SUA, luminile de pe cladiri care sunt aprinse seara...

Si eu spun ca SUA este o tara frumoasa, dar nu spun ca este cea mai tare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@antonG : bine spus.
Europenii nu mai stiu sa munceasca. Americanii nici atat. Poporul chinez a perseverat in munca, si dupa decenii intregi de indurare, roadele se vad acum.
Americanii au fost cei care au mutat primii productia in China. Le-au dat de lucru. Si chinezii au lucrat si s-au perfectionat, in timp ce americanii ii plateau. Criza economica a defavorizat enorm tarile ce proveaza globalizarea, dar favorizand politica dusa de chinezi.
@AdyYy Ca sa-ti raspund la intrebare: Oamenii cred ca americanii o duc bine pentru ca nu sunt la curent cu noutatile.

Întrebări similare