Si nu e singura problema, nu odata am patit ca scriu o fraza care cuprindea cuvantul "pentru" iar ei sa-mi corecteze in "pentru." adica cu punct desi nu era finalul propozitiei.
Poate asa o sa faca si acum
Pana la urma cine vrea sa inteleaga, v-a intelege. Cine e aici sa fie carcotas din prea mult timp liber, va fi. Si un profesor poate gresi o litera din graba, sau tastezi gresit, nu-ti sare in ochi greseala si-i dai enter. Mare branza.
Eu nu ma refer la erorile de tastare. Dar iata ca proprietarii acestui site declara ca vor corectitudine dar, obligatoriu, ne forteaza sa gresim.
"v-a înțelege" tot robotul a greșit?
Are și roboțelul minusurile lui, dar și noi le avem!
Da. Pe bune. Daca stiam faceam poza. Mai jos e scris legat, uite-te mai bine
"uită-te" e forma corectă, dar roboțelul bată-l norocul, tot el e de vină. : ))
Ar trebui dezmembrat!
Cred ca acolo a fost greșeală de tastare. Nu-l (nu o) ucidem pentru atât.
Dupa cum spuneam, daca esti aici din prea mult timp liber sa fi carcotasa, vei fi. Dupa cum dovedesti. Sa fi sanatoasa, cu atata ramai.
Ucideti-ma daca vreti sau mai bine sa stam pe site, sa urmarim si sa criticam, sa fim ironici cu toti, fiindca unii au asa viata banala incat trebuie sa devina cumva mai interesanta.
Când faci o observație cuiva, în privința unei chestiuni, asigură-te că tu ești un exemplu. La urma urmei, robotul acela e o "mașinărie", care poate da erori, dar tu ești un om, iar dacă ești om, dovedește că ai (și) un creier, pe care-l folosești! Ți-am făcut o observație blândă, nu poți acuza robotul de greșeli, dacă tu însăți le înlocuiești cu altele. (va) înțelege→ se scrie fără cratimă, atunci când ajută la formarea viitorului și se poate conjuga. Iar când "v-" este pronume personal, atunci se desparte de verb! La fel, "odată și "o dată" sunt lucruri total diferite. "o dată" e numeral ordinal, exprimă ordinea prin numărare a obiectelor sau acțiunilor (o dată, de două ori etc) iar "odată", într-un cuvânt, este adverb de timp, atunci când se poate înlocui cu "cândva", "odinioară".
Recunosc, sunt împotriva greșelilor gramaticale, susțin limba română, e inadmisibil să faci greșeli constante în limba ta, iar pe deasupra să ne apucăm să învățăm japoneza, chineza sau engleza, iar noi nu știm să scriem sau să ne exprimăm corect în graiul matern! Dar mediocritatea e o modă, mulți se mulțumesc cu atât! Însă, felul în care scrii dezvăluie cultura ta.
Știi cum e aici? "Să dăm vina pe condei, când nu știm corect a scrie."
In primul meu comentariu spuneam ca astfel de lucruri se mai intampla, nu faceam observatii nimanui, desteapta pamantului.
Si-ai intervenit tu, sa-ti versi frustrarea si rautatile, cand puteai foarte frumos sa ma atentionezi printr-un mesaj, nu sa ma ironizezi.
Am vazut atatea greseli pe site si niciodata nu m-am legat de nimeni. Daca aveam un sfat sa le dau, scriam, daca nu, imi vedeam de treaba.
Nu te poti lega de cultura unui om pe care nu il cunosti! La cat de inteligenta te dai trebuia sa stii.
Dar vrei tu sa ai ultimul cuvant, trebuie sa dai peste nas cui poti fiindca altfel te roade si nu mai poti. Hai cu o noua analiza. Si-o sa ai ultimul cuvant fiindca eu nu mai imi pierd timpul cu tine. Nu merita.
LisaJulie întreabă: