anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cîteva comentarii despre,, usability".

1.,,UserXXX a comentat la raspunsul tau"
Formularea e gresita (calc din engleza).
Ar trebui,,UserXXX a comentat raspunsul tau" fara,,la"
Daca se doreste folosirea lui,, la" atunci,, UserXXX a facut comentarii la raspunsul tau" desi e inutil de lung comparat cu prima

2. Cind cineva da un raspuns completeaza un formular.
Intrebarea,, Este scris corect gramatical?" e greu de raspuns pentru ca in acea faza interfata ascunde textul despre care ti se cere sa te pronunti.

3. Se pun foarte multe intrebari legate de,, slabire". Apar discutiile cele mai ciudate si consecintele lor pot fi periculoase.
In 99% din cazuri exista un raspuns standard care poate fi de fapt si automatizat:,,Ce BMI ai?".
Completînd inaltimea, greutatea, virsta si sexul intr-un formular (datele nu se fac publica) se poate calcula si genera automat un raspuns,,Esti in limitele normale de greutate (sau esti putin supraponderala sau...) cu un BMI de XX.Y. Ar trebui sa te gindesti sa nu faci nicio cura de slabire. In cazul tau e inutila si poate fi daunatoare sanatatii."
Formularile pot discutate, dar eu as,, obliga" sa se completeze acest pas si apoi as scrie cu text rosu verdictul in headerul postarii.

O alta recomandare standard ar fi:,, minim 20 minute / 2 km mers pe jos zilnic". Sau,, evitati folosirea liftului si scarilor rulante". Ambele sunt valabile indiferent de greutate (BMI) si vîrsta.

Sunt persoane care pun aceste intrebari si habar n-au despre ce e vorba. Pentru fiecare intrebare pusa risca sa fie influentati negativ inca 10 - 20 care la rîndul lor. Se slabeste cu capul, nu cu farfuria.
E catastrofa, si cred ca TPU ar putea face ceva.

Multumesc.

4 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Cred ca este destul de complicata ideea cu avizul, deoarece intrebarile despre slabt se pun haotic, la mai multe categorii! S-ar incadra la sanatate, dar acolo exista deja un aviz scris cu rosu!
Sunt destule nereguli pe TPU, atat in intrebari cat si in raspunsuri!
Eu propusesem la un moment dat, un aviz la categoria dragoste si sex!

| Cocodrilo a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Da, la prima vedere cel putin. Ca sa fac o analogie, exista o functie automata de corectare gramaticala care actioneaza cind scrii un mesaj (intrebare, ma rog). Acelasi tip de algoritm ar putea declansa si atunci cind in continut exista ceva cu slabire.
Daca nu, as pune macar pe portal un Widget BMI. Ar fi foarte apreciat, si ar invata oamenii ca prima intrebare ce si-o pun cind le vine sa slabeasca sa fie daca intr-adevar trebuie.
Mersi di comentariu.
P.S. Am incercat sa mut comentariul de tot de aici, la sugestia Angycut dar din motive tehnice nu a mers.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu vad intrebarea.
Aceste observatii le poti trimite adminilor la contact.
Iar in legatura cu curele de slabire poti pune observatiile tale in cadrul intrebarii puse de utiliztor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca ai o propunere, trimite-o spre analiza la "CONTACT". Comentariile, le poti face la intrebarile respective, prin raspuns, daca vrei sa ajuti pe cineva.

Întrebări similare