anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Esti de acord ca pe TPU sa existe o optiune de a selecta minimul de varsta a celor ce pot sa raspunda unei intrebari?
Eu intreb serios despre politica si-mi intra minorii si-mi scriu prostii. Eu cred ca libertatea de exprimare ar trebui sa aiba o limita.
Am citit ca parlamentul anul acesta v-a vota o lege in vederea faptului ca minorii doar cu acordul parintilor isi mai pot crea cont pe retelele de socializare.
http://www.youtube.com/watch?v=mnSreE68gOE

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca libertatea de exprimare trebuie sa aiba o limita.
Daca ar fi de ales, eu as propune sa nu mai fie acceptate raspunsurile cu greseli de ortografie.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Si cum vor invata daca nimeni nu ii corecteaza si nu ii ajuta?
Tii minte ca anul trecut pe vremea bacalaureatului mi-ai scris ca nu intelegi cum am reusit sa trec de liceu pentru ca aveam o greseala gramaticala? Nu am avut nevoie de 10 minute sa iti citesc raspunsurile si sa iti spun ca si tu ai greseli gramaticale,,, afoana'' e doar unul din ele.
Daca interzici unui om pur si simplu dreptul de a scrie, pe motivul ca nu scrie perfect corect, ii interzici si dreptul de a se imbunatati si de a duce o viata normala.

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Si copiii cum vor invata daca nu sunt lasati sa citeasca si sa raspunda.
Asa cum am zis, cred in libertatea exprimarii, asa ca nu as interzice nimanui.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Eu ma refeream la partea cu,, Daca ar fi de ales, eu as propune sa nu mai fie acceptate raspunsurile cu greseli de ortografie.''
Sincer, eu, ca si multi altii, nu am avut profesori care sa ne invete de mici sa scriem corect. Am invatat scriind comentarii pe diverse site-uri si fiind corectat.
Analiza morfologica si sintactica a fost o prioritate, iar urmatoarea prioritate a fost sa aflam cum sta treaba cu demiurgul lui Nichita Stanescu si operele lui de geniu care nu sunt intelese nici de cei care termina facultatea de litere. http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/foartecaine.php
Astea erau prioritatiile, nu sa invatam sa citim si sa scriem corect si care sunt cele mai uzuale greseli. Era important sa intelegem cum gandeste un poet pentru cand o sa devenim si noi poeti. Si unii chiar au devenit.
Sistemul de invatamant e la pamant. Stiu ca tu nu crezi in asta dar rezultatele vorbesc de la sine : https://www.tpu.ro/......pe-poteca/
Omul asta e un un exponent!

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Sincer, nu cred ca l-ai studiat pe Nichita Stanescu in clasa a doua, dar te asigur ca pana la sfarsitul clasei a doua ai invatat absolut tot ce ai nevoie ca sa scrii corect toata viata.
Intelegerea poeziei nu are ca scop sa devii tu poet, ci sa ai acces la fericire, la o intelegere a lumii prin ochii unor oameni geniali, intelegere care iti va da, in fiecare zi un motiv sa te simti implinit, fericit, bucuros. Eu cred ca daca ai mintea si sufletul deschise si citesti mult de tot, il vei intelege pe Nichita Stanescu. Poate nu asa cum e inteles in carti, ci intr-un fel personal, intim, minunat. Ca exista uscaturi, nu te contrazic, dar exista atat de multi oameni buni, destepti, interesanti, pe care i-ai asculta fara sa te plictisesti saptamani in sir, incat e pacat sa te impiedici de prosti. Uite, eu cand sunt dezamagita de prostia unora, il citesc pe Esenin. Si mereu ma simt fericita si norocoasa ca traiesc sub acelasi cer sub care a trait si el. Si simt ca omul este cea mai mare minune, daca poate da nastere unei fericiri atat de pure precum cea oferita de Esenin.

| sabin89 a răspuns:

Nu sunt de acord.

| RAY a răspuns:

Asta vrea dragnea? ca si eu i doresc multe, fiecare are dreptul sa se exprime, a venit iar comunismul la putere a? prima oara dragnea sa se uita la nevasta lui si sa se intrebe ce cauta un mos ca el cu una care i poate fi nepoata

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si cine si cum o sa le verifice varsta?

| ALGator a răspuns:

Din pacate, cred ca sintem aici in la fel de multa masura pentru "minori". In iau in sprijinul afirmatiei mele pe insusi Isus Hristos :-) :
Then it happened that as Jesus was reclining [at the table] in the house, behold, many tax collectors and sinners came and were dining with Jesus and His disciples.
When the Pharisees saw [this], they said to His disciples, "Why is your Teacher eating with the tax collectors and sinners?"
But when Jesus heard [this], He said, "[It is] not those who are healthy who need a physician, but those who are sick.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Ca o completare, eu nu as exclude nici ajutorul la lectii inteligent si pedagogic pentru elevi. Dar trebuie o gindire liberala ca sa intelegi asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ți se pare că ți-am răspuns în batjocură când ți-am spus că meritocrația e o prostie? Mă simt vizat, de asta întreb. happy Aștept niște argumente pentru care așa ceva ar fi benefic unei guvernări.
România, de-a lungul istoriei sale a fost condusă de câțeva somități dpdv intelectual și rezultatele au fost catastrofale. Ce zici de guvernul Iorga sau de guvernul Goga-Cuza?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asta nu este prima intrebare pe TPU. Pana acum am intrebat 100 de intrebari in aproape toate categoriile.

| amogus29328948 a răspuns:

Nu sunt de acord, adica am 11 ani si uita cate raspunsuri am. Si in plus nu vreau sa fiu tupeist, dar fragmentul,, v-a vota'' are o problema.