Buna![]()
Pai daca am sta si am gandi, ar trebui desfiintat site-ul...
In fiecare raspuns exista marja de eroare.
Sunt trecuta de 40 de ani si nu imi permit sa raspund doar de dragul funditei.
Ajut acolo unde cred ca pot ajuta! Inainte de a raspunde unei intrebari la sanatate, este un paragraf scris cu rosu si multi ar fi bine sa il citeasca.
Multi tineri apeleaza la acest site pentru ca isi creeaza probleme de mici.
Cum crezi ca, o minora de 11-12 ani care isi incepe viata sexuala ar avea curaj sa se duca la mama sa si sa ii zica.
Mama, nu mi-a venit CM, posibil sa fiu insarcinata, ce sa fac? cum crezi ca ar reactiona parintele?
Eu, totusi ma intreb, oare mamele care au fete, de ce nu cauta sa vorbeasca cu ele? de ce nu le atentioneaza de pericolele ascunse in urma sexului de la 10 ani?
Am intalnit si medici care dau de gandit in privinta meseriei lor.
Asa ca, dam sfaturi, dar nu recomandam un tratament anume, cel putin nu in cazul unui avort, ori o boala fie e cat de minora.
Doctorul este cel care indica un tratament.
Uneori, raspunsurile gasite pe acest site, poate te face sa reflectezi mai bine si sa iei o decizie.
Am primit destule mesaje in privat multumindu-mi ca i-am indrumat catre medic!
O zi buna
Ma refeream mai mult la sanatate deoarece acolo sunt unele chestii in care te poti juca cu viata omului. In alte parti nu moarte nimeni
gen Tehnologie si altele
Raspund si la categoria mentionata de tine foarte mult.
Sunt doar sfaturi si pareri.
Logic ca cand vb de sanatate nu isi poti da cu parerea, ma doare in piept offf ai infart, trebuie dovezii =analize pentru aflarea acelui diagnostic, macar daca erau persoane compatibile medical da asa sunt doar pareri atat multe proaste recunosc si eu
Tot acolo scrie ca,, Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament''
Sta in puterea(si mintea) intrebatorului daca se bazeaza doar pe sfaturile noastre sau mai merge si la doctor.
Nu ar avea nicio relevanta daca aceasta categorie s-ar scoate.Sunt atatea alte situri de profil...au de unde sa se informeze.
De scris scrie, ca pe orce alt site dar cine baga in seama. totusi aveti dreptate, nu e aici se duce in alta parte. problema lui / ei dupa daca face ceva rau ca oricum nu are cum sa dea vine ca a cautat online in loc sa isi miste curul puturos la doctor
La fel de bine ar putea fi scoasa si categoria,, Dragoste si Sex''.Tu ai vazut cati,, experti '' de 14 -15 ani in sex avem? Cica le stie pe toate.
Da am vazut. mai era unu lunile trecute care imi dadea mie sfaturi despre relatii chiar daca abia avea 17 ani si nu avusese prietena vreodata. si nu numai acolo. sunt destui si pe la Tehnologie.
La toate categoriile e asa. TPU e un site saracacios prin raspunsuri avizate, de calitate. E un fel de forum general. Trebuie sa aiba acolo trafic, sa aiba lumea ce posta pana la urma.
Pana la urma nu zice nimeni ca pe TPU e cabinet medical, dar unele chestii mai simple poti intreba, dar nu neaparat pentru diagnosticuri sau tratament, ci pentru anumite recomandari la probleme mai simple (chestii ca recomandarea unui cabinet stomatologic, costuri necesare unor medicamente, ingrijire a corpului, alimentatie sanatoasa, etc).
Asa e cand se alege cantitate peste calitate
Mie imi place sa fac tabel la DS. au disparut putin intrebarile cu " o am destul de mare?" si au inceput mai multe cu " am facut sex fara prezervativ, sunt insarcinata?"
O sa fie detronate in curand de:
"Am mancat de la KFC. E adevarat ca nu pot ramane insarcinata facand-o normal cu iubitul?" Naiba stie ce mai urmeaza.
Nea, am observat ca incep sa apara multe intrebari legat de balul bobocilor asa ca vor aparea mai multe intrebari ca cea de mai sus
Eu nu ma obosesc sa mai intru acolo. Tin la integritatea mea.
Insulta usoara
asta da noutate. educati animalul de companie sa faca la fel
!?
Bff a ta. avand in vedere ca sunt doar 3 persoane care posteaza in momentul asta, nu e greu de ghicit pe cine facea conquina zdreanta
.
![]()
Insulta usoara? Adica te-am insultat adineauri fiindca am zis ca eu nu prea accesez D&S? Bre, ti-am justificat o treaba reala pe acest site. In rest, daca o iei asa, atunci ce sa zic, bine-ti face animalul de companie. Latra la aia mai dubiosi si care probabil si-o si cauta cu lumanarea.
du-te ma la culcare ca vad ca incurci chestiile. ma refeream la " Tin la integritatea mea.". eu am crezut ca zici un apropo la mine, vezi domne mie nu imi pasa de a mea si de aia intru acolo, dar eu am inteles altceva si tu ai inteles altceva
.
Pai nu vreau sa mă tâmpesc prea mult hoinarind pe acolo.
Tocmai ce revin din răspuns la o întrebare la Sănătate și mă gândeam la ceva asemănător... ![]()
E o problemă delicată, într-adevăr. Nu numai din cauza întrebărilor, ci și a răspunsurilor.
Vreau să spun, cum am mai făcut-o de altfel, că aici îți poate răspunde oricine. Un anti-vaccinist, un fanatic religios, un vegan, o persoana care de abia a descoperit că inima nu are forma „♥", o mămică cu depresie de după naștere, o persoană obișnuită ca mine și ca tine, în cazuri mai bune un medic, o persoană cu studii...
Atâtea opinii, atâtea concepții, iar, dacă nu ești destul de educat, poți să iei o decizie proastă doar pentru că cineva de pe TPU ți-a recomandat. Iar, dacă, din fericire, îți răspunde un medic la întrebare, el nu te poate atinge, nu te poate examina, deci... un consult REAL medical mi se pare imposibil de înlocuit.
Ce părere am eu? Că ar merge mai bine și nu ar trebui ștearsă (lucru care mă îndoiesc că se va întâmpla) dacă oamenii ar fi conștienți de câteva chestii:
1. Sfaturile de acolo sunt doar de ajutor în luarea unor decizii, dar nu în a lua decizii în locul tău.
2. Cei care răspund acolo trebuie să se gândească bine la ce postează, să își asume responsabilitatea pentru a nu avea pe cineva pe conștiință după. Adică, dacă spui cuiva al cărui copil are febră să îl stropească puțin cu apă sfințită și să spună cinci Tatăl Nostru în loc să se ducă la doctor, atunci... mai bine nu postezi. Copilul respectiv poate intra în convulsii și îl ai pe conștiință după că ai încurajat așa ceva.
3. În contradicție cu ce am scris la doi, poți spune că e și vina ăluia care urmează sfatul pentru că „e prost și se ia după sfaturile unor internauți" și să faci ceva glume cu selecția naturală. Însă e tragic, totuși, iar poate persoana respectivă era într-un moment de disperare în care nu știa pe cine să asculte. Știi tu, medici care să dezamăgească așa cum ai precizat și în întrebare, remedii care nu au funcționat... cauze sunt multe. De multe ori este și vorba de sănătatea unui pui de om care nu are de ales sau nu conștientizează ce se întâmplă, așa că, de-aia spun, e mai mult vina celui care răspunde decât a celui care ascultă.
4. Poate că, dacă ar exista, ca pe unele forumuri, cineva care să modereze acea categorie, ar fi mai bine.
Eu am vazut o intrebare de la o femeie care e mama si intreba lumea daca sa dea sau nu o pastila (parca ) bebelusului ei. pai nu te joci cu viata copilului asa aiurea. te duci la doctor sau suni. nu stiu cum e la voi dar aici se poate suna doctorul daca e ceva grav
Cred că vorbim de aceeași întrebare, aia cu Eurespal? ![]()
Da, sunt de acord cu tine, până la urmă ăla e și rolul medicului, să îți salveze sănătatea. Nu și al nostru, nu suntem instruiți pentru asta.
NU esti singurul; din pacate sectiunea aia iti da de gandit de nivelul de cultura al celor care pun intrebarile!
Adica ai timp sa pui intrebarea, astepti cateva zile sa vina raspunsurile, timp in care iti pui viata ta sau a copiilor in pericol! Se incred mai mult in parerea neavizatilo decat in parerea unui medic!
Bafta
anonim_4396 întreabă: