| Pustii a întrebat:

Ajut un adapost pentru animale si facem un sondaj asa ca avem mare nevoie de ajutorul tuturor... e foarte simplu...doar ras acu la o intrebare: daca ati fi presedinte ce ati face pentru adaposturile de animale?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În cazul cand adăpostul este intr-o perioada de saturaţie, presedintele impreuna cu voluntarii vor organiza "zile speciale de adoptie" pentru binele animalelor.
- semneaza -> presedintele -

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as fi presedinte la adapostul de animale respectiv adica unde esti tu voluntar? Pai trebuie sa dai mai multe detalii: ce este facut deja acolo? Unde este situat adapostul? Langa un sat? in sat? Langa un oras mai mare mai mic? Este in oras? Cati angajati sunt? Cati voluntari sunt? Aveti fonduri? Aveti sponsori? Exista o Asociatie a iubitorilor de animale care are sub tutela adapostul vostru? Exista un medic veterinar sau mai multi angajati sau voluntari care sa vina prin rotatie saptamanal la adapost? Ati facut o harta a haitelor de caini prin oras? Ati facut o campanie pentru a face cunoscut adapostul si ce inseamna acesta pentru locuitorii localitatii/localitatilor apropiat(e)? Deci adaca as fi presedinte as face o lista lunga cu toate directiile de actiune ale angajatilor si voluntarilor si un planing pe saptamani de care sa se tina cont. As face o anumita publicitate pentru posibilitatile de adoptii ale animalelor (caini, pisici, etc.). As colabora cu Primaria/primariile din imprejurimi. Pentru materiale pentru amenajarea adpostului si largirea eventuala as lua legatura cu magazine si depozite de materiale de constructii din indiferent ce materiale (lemnoase, cimenturi, etc...) ca atunci cand au defecte sau rebuturi sau respinse care nu se mai pot vinde/revinde sa vi le doneze voua cu acte. IMPORTANT: acest "adapost" trebuie sa aiba un statut clar si sa fie recunoscut, in legalitate de catre administratii, populatie, etc. Trebuie vazut daca puteti lua legatura cu alte adaposturi de acest gen din judet sau din tara sau chiar din Europa, care sunt recunoscute prin experienta lor reusita.
- semnat "presedintele" -

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un presedinte se gandeste la binele animalelor din "subordine".
Asa ca unele animale aflate pe drumurile publice, ar putea fi pierdute de catre stapanii lor - deci trebuie prevazuta o modalitate de putea fi contactati si vizitati de catre acest gen de proprietari care isi cauta disperati animalele de companie;-D
Deci in ziua cand un animal este gasit el este la dispozitia celor care ar putea sa-l caute pentru o perioada de doua - trei saptamani apoi el poate fi dat spre adoptie daca e cazul!
- semnat: presedintele -

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsurile la 30 de intrebari: explicate de catre o societate de protectia animalelor (este in franceza dar se poate traduce usor cu Google Traducere http://translate.google.ro/#fr|ro| )
http://www.spa.asso.fr/30-aide-question-animaux-spa.htm
sunt lucruri utile si idei noi care pot fi aplicate fara sa cheltuim mult, ci doar sa avem initiativa si sa dam un pic din timpul nostru liber - cei carora ne place sa fim in preajma animalelor si am trecut de varsta cand ne jucam cu papusi si masinute;-D

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsurile la 30 de intrebari: explicate de catre o societate de protectia animalelor (este in franceza dar se poate traduce usor cu Google Traducere http://translate.google.ro/#fr|ro| )
http://www.spa.asso.fr/30-aide-question-animaux-spa.htm
sunt lucruri utile si idei noi care pot fi aplicate fara sa cheltuim mult, ci doar sa avem initiativa si sa dam un pic din timpul nostru liber - cei carora ne place sa fim in preajma animalelor si am trecut de varsta cand ne jucam cu papusi si masinute ;-D

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,
daca eu as fi presedinte la adapostul de animale si as avea prea multe dintr-o data as face un plan de distributie a animalelor de companie sterilizate, vaccinate, a acelor animale care sunt cat de cat mai tinere (pui) la persoanele varstnice singure din orase, orasele si chiar sate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am inca o idee referitoare la alimentarea animalelor: in acelasi spirit cum scriam despre materialele de construit/largit/reparat adapostul, se pot contacta magazine care arunca alimentele care nu mai sunt in termen de valabilitate - uraaaa, am avut o idee "hranitoare"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As citi si m-as specializa in Legea privind animalele in general (cauta pe net Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legea animalelor fara stapan http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_caini_vagabonzi.php in special a cainilor vagabonzi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut
in calitate de presedinte i-as contacta pe cei dela Vier Pfoten Romania http://www.vier-pfoten.ro/website/output.php?id=1227&language=2

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,
- daca as avea posibilitatea as pune in practica o solutie care sa imbine Adapostul pentru animale cu un fel de Gradina zoologica, din care sa se poata face cereri de adoptie.
- Intrarea la aceasta gradina zoologica sa fie doar 1 leu pentru a putea avea acces orice persoana indiferent de venitul pe care il are...
- bineinteles ca nu as exclude donatiile daca sunt doritori.
- tot pentru strangerea de fonduri as propune vizitatorilor sa participe la fotografierea animalelor din ZooAdapost in asa fel incat rand pe rand sa fie fotografiate toate, poza va fi platita de cel care alege ce animal sa fie fotografiat (dintre cele nefotografiate) --->>> in schimbul acestui "pret" persoana are dreptul sa dea numele preferat animalului din poza (nu conteaza daca acest nume este purtat deja si de alte animale fotografiate inainte...) si cu aceste poze se va organiza o expozitie foto pentru campaniile organizate pentru strangeri de fonduri sau pentru a face publicitate existentei si scopului ZooAdapostului.
- periodic as recruta noi voluntari, in asa fel incat fiind suficienti oameni, fiecare va aduce ajutorul lui cam o data pe saptamana, nu se va obosi nimeni, nu se va plictisi nimeni, oricum in anumite cazuri mai sunt persoane voluntare care si renunta din motive personale (subiective sau obiective) deci trebuie prevazute aceste cazuri de diminuare a numarului de voluntari.
- cam asta ar fi de spus

ASTEPT sa scrii si tu cate ceva despre adapostul unde faci voluntariat, asa cum vad ca a mai intrebat cineva intr-un mesaj postat inaintea mea
- MULTUMESC Miauuuuuuu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As incuraja infiintarea unei asociatii care sa se ocupe cu strangerea animalelor pierdute pe strazi si as cauta sa fie adoptate de catre iubitorii de animale. Asta pentru animale tinere, dupa sterilizarea lor; pentru celelalte nu stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

m-as preocupa indeaproape de verificarea managementului fiecarui adapost, deoarece banii finantati sunt majoritari din bugetul fiecarei localitati si as pedepsi fara retineri pe oricne ar incalca legea de protectie a animalelor!

| The Epic Fail Guy a răspuns:

Simplu, restaurante chinezesti.

| tedi90 a răspuns:

As face multe adaposturi de animale

| DeeDee_9541 a răspuns:

Din cate stiu eu adaposturile dir Romania nu au conditii prea bune ( aprox jumatate) nu stiu acum daca e si cazul adapostului tau happy

eu sincear as stange bani si as incerca sa fac cateva adaposturi noi (cat mai mari pentru a se putea tine cat mai multe animale dar in conditii cat mai bune) si as muta animalele din adaposturile mai putin ajutate de societate in cele noi in functie de gravitatea cazurilor. Iar celor caresunt deja intr-o stare buna le-a da mai multi bani penturu a imbunatati conditiile happy

sper ca raspunsul meu este unul bun happy