| AndreiTTTo a întrebat:

Din punct de vedere mintal și duhovnicesc cum pot să-mi îmbunătățesc calitatea de răbdare și starea aceasta ciudata ca multe lucruri ma deranjează! Aceiași părinți când vorbesc cu mine…Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| EestiSodalane a răspuns:

Răbdarea este un dar al Duhului Sfânt și ca sa-L primesti pe Duhul trebuie sa fii in Biserica, spovedit si impartasit des, cel putin in fiecare lună, sa te rogi in fiecare zi, sa ai dragoste fata de toti oamenii, tot timpul, sa te pazesti de desfranare, mandrie, invidie si alte pacate de moarte si atunci cu voia lui Dumnezeu vei avea toate darurile Duhului Sfant incluzand răbdarea.

4 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

De fapt, credinta in spiridusul iudeo-crestin a dus la sute de milioane de crime de-a lungul istoriei. Nu e deloc un factor de linistire.

| Hyperion7 a răspuns:

Crezi in Dumnezeu și ignori unele cuvinte toxice, ar trebui sa te mai tempereze

| Seba2013 a răspuns:

Trebuie sa te sistematizezi doar pentru REALITATEA ABSOLUTA si sa te indepartezi de realitatea finita (aparenta). Atunci o sa ajungi autentic si nu o sa te mai alienezi (instrainezi). Trebuie sa vezi realitatea ca un tot (universal) nu ca o parte (particular). Cand ti seama de toate PARTILE care alcatuiesc UNIVERSALUL, ai sa poti sa analizezi si sa sistematizezi realitatea pe care o doresti. Ontologizezi necesarul si decartezi innecesarul (paradoxurile) prin dialéctica. Ontologizezi Adevarul si scapi de minciuna sau aparente. Gandirea gresita aduce probleme. Ajungi sa confuzi ordinea naturala si vei dezordona ordinea cauzelor. Vei trai contra naturii si nu ii vei gasi rationamentul. Se cheama alienare sau instrainare. Falsul poate contrazice aceasta ordine (vezi adevarul ca adecvere Strawson).

Matemática prin analiza surprind anumite MOMENTE dintr-un tot. Ea cauta sau determina un REZULTAT sau TERMEN. Este important sa DEFINIM lucrurile altfel ele ajung indefinite. Totusi matemática cauta un TERMEN, cred intr-un REZULTAT.

Rezultatul este pus in natura. De aceea Pitagoricii spuneau ca exista o MASURA a lucrurilor. Matematicii de astazi face calculé fara obiectul empiric. Matematicizeaza lumea, pe cand lumea deja este matematicizata.

Pluralitatea o putem analiza si sistematiza. Ordinea seriala are o ratiune si o lege naturala care arata sanatatea si binele. Altfel nu am mai putea sa spunem ca creatia este buna (providente) ci rea.

Zenón vede o MISCARE continua de puncte. Cel mai buna punct este cel a lui Parmenide pentru ca acolo gasesti FIINTA INMUTABILA. Pentru celelalte puncte dintr-un tot putem sa spunem ca nu este Fiinta INMUTABILA sau absoluta ci FiiNTA (realitatea) lui Heraclit care se misca si este finita. Aristotel pune fericirea in autarhie (contenta) nu in placere (mediu). Pentru Aristotel FINALITATEA este viata contenta iar placerea este doar mijloc nu finalitate. Psihologia positiva si eufaimonismul spun ca ne simtim mai fericiti atunci cand de simtim impliniti decat atunci cand cautam placerile materiale (hedonism).

| CLaludiu1234 a răspuns:

Răbdarea se învață pe tot parcusul vietii.Ce trebuie sa faci tu este in situatiile in care rabdarea ti-e pusa la incercare, sa încerci sa fii tot mai răbdător, de exemplu ai rosu la semafor și nu ai răbdare? nu te baga pe rosu si așteaptă pana când se face verde, oricât de greu ar fi pentru tine acest lucru.Totul în viață se face cu răbdare, fara răbdare nu ai pute face absolut nimic