| Alex115 a întrebat:

Salut TPU,am si eu o întrebare legata de pompieri(daca mi ar putea raspunde cine este in domeniu sau care stie) cu programul la pompieri,cate zile lucrezi pe luna,cate ore pe zi, daca stai in chirie cat iti decontează, motorina la fel,utilitati, si cu repartitia, cum te repartizeaza,in functie de cat tragi in scoala, in functie de ce faci la probele lor? Cam cat este salariul?
Mai mentionez ca sunt constient de riscurile pe care le implica meseria asta:inciendii, descarcerari, vezi mortii si toate astea, antrenamente. Multumesc anticipat pentru raspunsuri

5 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

E foarte trist ca in scoli nu se invata asa ceva. Adica si eu eram curioasa de anumite meserii si nu gaseam nicaieri detalii despre program sau cum, unde si cand se desfasoara mai exact activitatea respectiva.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând, am fost militar la pompieri.
Apoi serviciul de pompieri, nu are program. Este serviciu cu reguli militare, fiind în permanență în alertă la nevoie. Programul este în funcție de ce încadrare poți avea: serviciul activ de intervenție, la atelier mecanic auto sau birou.
De asemenea, încadrarea se face în localitatea de domiciliu. Restul detaliilor le vei afla la unitatea de pompieri unde vei dori să te încadrezi.

| samiZiciPompier a răspuns:

Vezi si tu pe aici poate ajuta
https://www.youtube.com/watch?v=AS_RwMNMHnE
https://www.youtube.com/watch?v=J3P6tZ5mKKk
"Noi de fiecare data cand mergem la interventii facem tot posibilul sa ne intoarcem toti inapoi" :))
Deci un fel de politisti da cu un neuron plus ma intelegi :))

| Simpatic a răspuns (pentru samiZiciPompier):

Pai mai nea pompieru nu ai zis dumneata ca asa te chema Posirca - Pompieru, acum identifici numele cu meseria? :)
https://www.tpu.ro/......u-intrebat
eu te stiu de om cu caterinca in fapt si imi plac astfel de oameni, culmea este ca acolo pe acel topic unii precum domnul jurist de serviciu al TPU nu a inteles nimic!
ei saracii au stat in carti in tinerete dar nu si-au dezvoltat deloc abilitati de cunoastere si intelegere a ceea ce se intampla in jurul lor
nu au "scoala vietii" cum se spune si cred ca orice raspuns se regaseste in lege, chiar si cand intrebarea si speta contine motive comice;)

| missunderstoodx a răspuns:

În România, condițiile de muncă și compensațiile pentru pompieri pot varia în funcție de organizația la care sunt angajați și de gradul militar pe care îl dețin.
Programul de lucru al pompierilor poate fi organizat în schimburi, similar cu cel menționat anterior, de 24/48 de ore sau poate fi și alte tipuri de schimburi, în funcție de politicile locale și de nevoile operaționale ale fiecărei unități de pompieri.
Salariul unui pompier în România poate fi influențat de mai mulți factori, inclusiv gradul militar, vechimea în serviciu, educația și alte beneficii acordate de organizația respectivă. În plus, anumite beneficii, cum ar fi decontarea chiriei, motorinei sau utilităților, pot fi oferite în funcție de politicile interne ale organizației.
În ceea ce privește repartiția, pompierii pot fi repartizați în funcție de nevoile operaționale ale unității de pompieri, dar și în funcție de abilitățile și performanțele individuale.
Pentru informații precise despre salarii, beneficii și condițiile de lucru pentru pompieri în România, este recomandat să consulți site-urile web ale unităților de pompieri sau să contactezi direct departamentele locale de pompieri pentru detalii specifice.