anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce pare aveți despre preturile legumelor,fructelor care cresc de la o zi la alta? Ce părere aveți despre cei ce vând aceste produse,toți se plâng că au costuri mari,munca multa etc.Ce parere aveți că toți au aceași ceapa, aceiași cartofi,aceleași fructe, struguri etc.de parca toți au aceași gradina!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Viata este scumpa in toate felurile in care o privesti, de la ce mananci, imbraci, folosesti sau traiesti si cumuna creste, cresc si celeilalte, fiindca depinde unele de altele.

Ce se intampla acum in Romania se intampla de fapt in toata lumea: toate preturile cresc, la dobanzile bancare la case, la chirii, la mancare, la imbracaminte, la incaltaminte, la bilete de spectacole samd.
Si cu toate astea, desii toata lumea se plange sunt marea majoritate mincinosi, fiindca ii vei vedea pe aia care urla cat mai tare cum la vara se duc in vacante la munte, la mare, in starinatate samd.
Romanul este mincinios din nastere, pentru el "minciuna" a devenit un sport practicat de frica sa nu-i ceara cineva bani, asa ca o ia precum curva inainte si se plangere ca nu are de nici unele, dar cum vine vara, numai in plimbari il vezi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce parere sa avem... inflatie, criza economica, razboi alea alea...

| Freya1 a răspuns:

Preturile urca într-adevăr la orce,si nu prea e corect având în vedere salariile.O familie de doua trei persoane nu se mai ajunge cu salariul după ce își face aprovizionarea cu alimente și se intampla des.
Te enervează când vezi ca le sare fundul în obraz comercianților,dar poate pe ici colo și ei au problemele lor, și eu au costuri mari, și ei au taxe de palpitații ce tot urca, probabil muncitor ce au pretenții din ce în ce mai mari la salarii și tot asa.
Hai sa luam exemplul doar a unui transport.Tu dacă locuiești la tara și ai o mașină mare cu, care îți duci marfa în piata spre exemplu.Doar după mașina plătești 2200 de lei asigurare și 400/600 de lei pe puțin impozit.Ca sa nu mai zici de rovinieta, motorina/benzina.
Pe urma ai probabil sere, unde dacă muncești singur nu prea ai spor, iar oameni în ziua de azi iau cel puțin 150 de lei pe zi ca să îți lucreze ție la legume și fructe.Plus ce mai plătești după firma dacă ai, ce mai plătești la primărie ca vinzi în piata, semințele pentru ce pui în gradina, aratul etc și vinzi intr-o zi un kg de mere cu 50 de bani /un leu.
Și 100 de lei sa faci în ziua aia, fie 200. Da când scazi tot ce am enumerat cu ce ramai? Cu plăcerea de a sta în piață sa te targui.

| AdioTPU a răspuns:

Nicio părere. M-am obișnuit. N-au aceași gradina doar că, probabil, le tratează cu aceleași substanțe.

| Smmo a răspuns:

Cred ca suntem fraieri pentru ca le facem vanzare la straini si la intermediari. La mine, bietii intermediari merg de ani de zile dimineata si cumpara marfa buna de la un supermarket de la 10 metri distanta si o vand in piata. La supermarket nu mai gasesti produsele in cateva ore, dar in piata sunt cu vreo 5 lei in plus.
Cred ca unele preturi au fost crescute intentionat si fortat si urmeaza apoi o avalansa fireasca. Cred ca daca nu era pandemie si daca nu era razboi cresteau oricum. Acum au crescut putin mai rapid.
Am fost anuntati ca va fi foamete inca de la inceputul pandemiei. Inca nu e. Cine face jocurile?

| vmorghulis a răspuns:

Este adevărat că, în multe cazuri, prețurile la legume și fructe au crescut în ultimii ani. Aceasta poate fi cauzată de o serie de factori, cum ar fi condițiile meteorologice nefavorabile, schimbările climatice, scăderea producției sau creșterea cererii. În plus, costurile de producție, cum ar fi salariile, utilitățile și inputurile, pot crește și ele.

În ceea ce privește vânzătorii, este posibil să existe o anumită presiune pentru a ridica prețurile pentru a acoperi costurile de producție și pentru a obține profit. Cu toate acestea, există și comercianți onești care își calculează prețurile în funcție de costurile reale și care încearcă să mențină prețurile la un nivel accesibil pentru clienți.

Cu toate acestea, nu toți vânzătorii au aceleași prețuri sau aceleași produse de calitate. Diferitele surse de aprovizionare, calitatea produselor, locația magazinelor și multe alte variabile pot influența prețurile și produsele disponibile în magazinele de legume și fructe.

În general, este important să se acorde atenție prețurilor și să se compare prețurile și calitatea produselor între mai mulți comercianți pentru a obține cele mai bune oferte. De asemenea, este important să susținem producătorii locali și să alegem produse proaspete și sănătoase, când este posibil.

| suntserios a răspuns (pentru vmorghulis):

Bre, tu nici macar despre o ceapa nu poti sa scrii fara rahatul ala de chatgpt?

| Muzaurbană a răspuns:

Terorism economic, merită jefuiți.