| Vizitiul a întrebat:

Credeti ca cei revoltati, din strada, odata ajunsi la putere, o sa devina tirani? Unitatea se exprima cel mai bine prin diversitate sau monocolorism? Justificati raspunsul.
Ne confruntam cu criza financiara, incoerenta si instabilitatea politica. Cum priviti realitatea zilelor noastre?
Avem de-aface cu un sistem, niste reguli deja impuse. In ce masura se apeleaza la mijlocul de manipulare al societetii, in asa fel incat sa fie directionat spre ceea ce for de fapt conducatorii acestui sistem? Credeti ca manipularea este aceeasi, atat in occident cat si in tara noastra? Credeti ca putem contracara manipularea? Cum?
Incotro ne indreptam daca suntem pusi in fata unei asemenea manipulari, la nivel global (sa spunem asa), omul de rand mai poate discerne intre ceea ce gandeste, ce simte in interior si ceea ce se intampla in viata cotidiana, in exterior?

3 răspunsuri:
| Helvete a răspuns:

Manipularea... Majoritatea nici nu isi dau seama de asta, cred tot ceea ce aud/vad si nu se mai gandesc la probabilitatea de adevar a ceea ce vad sau aud. Daca scrie undeva ceva sau daca cineva afirma ceva la TV, automat cred lucrul respectiv. Manipularea a ajuns la un nivel inalt. Din pacate, noi, cei care constientizam asta si care vedem realitatea asa cum e, nu prea putem face multe, decat sa incercam sa le deschidem ochii si altora. Nu putem face nimic, fiindca, cativa oameni care sunt constienti de situatie nu pot schimba majoritatea si nici nu pot opri manipularea. E tare aiurea, dar daca se traieste asa de foarte mult timp, nu avem ce sa facem, toti considera asta ceva normal, toti considera okay ca niste mase de oameni sa fie conduse de alti oameni... Ma rog, ideea e ca nu prea avem nicio putere sa oprim asta.

| Sarpedan a răspuns:

Libertatea fiecaruia are ca limite libertatea celorlalti, in cazul nostru nu se va schimba nimic pana nu ajungem sa fim foarte saraci.

| mario_7408 a răspuns:

Dar nu poti sti daca cei revoltati ajung tirani sau nu asa usor.Asta depinde de educatia revoltatului, in majoritatea cazurilor, cand au puterea in mana, se razbuna pe cei care l-au facut sa sufere apoi ajuta pe cei nevinovati, fiintca stie ce inseamna ca a fost si el/ea in aceeasi situatie.

Iar criza financiara. Acum serios, nu ca as avea ceva cu un anumit gen de muzica, dar multi sunt de parere ca odata cu aparitia manelelor a inceput o mica criza si pe parcurs a evoluat.
--Ce legatura are criza financiara cu aparitia manelelor?-- Are! Pai tot aceeasi oameni spun ca acele persoana care canta la nunti manele, iau bani grasi pe asta, si daca ei au vile si palate restul de unde sa mai aiba? E si asta un argument, bineinteles ca are si opinii pro si contra. Bafta!

Întrebări similare