NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Cum vi s-ar părea dacă Sistemul de Învăţământ/Educaţie românesc ar adopta astfel de metode de a insufla copiilor dreptatea, valorile morale/etice şi respectul faţă de ceilalţi semeni?
http://youtu.be/VeK759FF84s
Nu ar fi mai bine, dacă atitudinea profesorilor de la noi ar fi mai puţin discriminatorie, iar materiile pentru predare s-ar alege mai cu folos? De ce să plătim nişte profesori care îi învaţă pe copii să discrimineze, să aibă prejudecăţi, să creadă în superstiţii şi să nu respecte drepturile omului?
http://www.tpu.ro/......ele-gay-e/
http://i.imgur.com/QYjGrYY.jpg (pentru orice eventualitate)
Nu ar fi timpul să ne modernizăm metodele de predare şi valorile morale, insuflate copiilor (primitivismul scrierilor religioase fiind demult depăşit)?
Îmi place mult abordarea lui Jane Elliott, dură, dar necesară şi eficientă, care arată că toţi suntem negri sau albi, femei sau bărbaţi, heterosexuali sau homosexuali, scunzi sau înalţi, de o etnie sau de alta...şi e ok. Diversitatea e bună, e sarea şi piperul vieţii. Diferenţele dintre noi nu ar trebui să fie un motiv de ură şi desconsiderare a celorlalţi, căci - în esenţă - toţi suntem oameni şi toţi (ar trebui să) avem aceleaşi drepturi. Faptul că s-a întâmplat să fim de un fel sau altul nu ne dă dreptul să încălcăm drepturile celorlalţi. Discriminarea nu ar trebui să existe într-o societate modernă, civilizată, sănătoasă...
http://youtu.be/-pv8mCHbOrs
http://youtu.be/neEVoFODQOE
Impresionant, nu? O adevărată lecţie de viaţă.
http://youtu.be/Hqp6GnYqIjQ
Dar să ne întoarcem la oile noastre. Credeţi că a venit timpul să îmbunătăţim Sistemul nostru Educaţional sau să mai rămânem nişte discriminatori egoişti şi ignoranţi (cu mici excepţii) o generaţie, două?

31 răspunsuri:
NOname
| NOname explică:

Să alegem pentru copiii noştri o educaţie bazată pe raţiune, logică şi principiile morale sănătoase, compatibile cu secolul XXI sau să alegem una bazată pe superstiţii, nonsensuri, prejudecăţi şi găsirea scuzelor pentru propriile lor slăbiciuni, răutăţi şi dorinţe de a domina şi discrimina?
http://youtu.be/GQcGXBo8HP8

- http://www.tpu.ro/......tibile-cu/

- http://www.tpu.ro/......unt-niste/

- http://www.tpu.ro/......re-aceste/

NOname
| NOname explică:

Îndoctrinarea religioasă în şcoli, amploarea şi efectele ei:
http://youtu.be/uEUcS_ioa8M

NOname
| NOname explică:

Http://youtu.be/kSFTUCuJUs0

NOname
| NOname explică:

"Destinatari: Guvernul României şi Parlamentul României
Semnatarii acestei petiţii ne adresăm Guvernului României şi Parlamentului României deoarece:
Cerem eliminarea religiei din şcoală, învăţământ laic. Cerem interzicerea tuturor activităţilor cu caracter religios în şcolile publice (de stat) din România.
Considerăm că o asemenea decizie trebuie luată în regim de urgenţă, în folosul societăţii, pentru revenirea la valorile fundamentale ale educaţiei în sistemul public de învăţământ (de stat).
Principalele motive pentru care cerem revenirea la învăţământul laic:
În Decembrie 1989 românii şi-au dorit o nouă viaţă, un nou stat, o nouă societate, prosperitate, de aceea au înlăturat regimului sovietic-ceauşist.
Din 1990 toate guvernele şi toţi miniştri învăţământului au promis şi au demarat reforme ale educaţiei, niciuna cu o logică, niciuna cu o finalizare. Din contră, prin introducerea religiei în şcoală s-a lovit puternic în instruirea şi educaţia copiiilor, denaturând şi scopul şi sensul învăţământului în România.
Cerem eliminarea religiei din şcoală datorită efectelor negative profunde şi de durată pe care le produce la nivelul societăţii. Copiii de ieri sunt deja tinerii de azi şi adulţii de mâine. Avem generaţii din ce în ce mai slab pregatite de absolvenţi, avem tineri din ce în ce mai slab ancoraţi în societate, avem tineri din ce în ce mai neputincioşi. Aceasta neputinţă a noii societăţi româneşti nu se corectează prin rugăciuni sau prin pupat moaşte. O societate va prospera prin oamenii săi, oameni bine instruiţi, capabili să-şi ia destinul în propriile mâini, oameni cutezători şi înarmaţi cu cele mai noi cuceriri ale ştiinţei, capabili să tragă după ei România spre progres şi bunăstare.
Ştiinţa, nu religia, ne arată calea spre progres, iar progresul înseamnă bunăstare. Şcoala şi nu biserica, este acel loc minunat în care se predă ştiinţa.
Toţi cei ce doresc să-şi exerseze credinţa şi religia o pot face în instituţia numită biserică. Biserica se ocupă de religie, nu şcoala!

1. România este un stat laic, învăţământul românesc este laic. Religia şi biserica nu au ce căuta în învăţământ.
2. Prin introducerea religiei în învăţământ s-a încărcat orarul elevilor, de aceea la unele materii s-a redus numărul de ore. Dacă tot doreşte ministerul ca elevii să facă câte opt ore de şcoală pe zi, atunci mai bine introducem mai multe ore de Limba Română, căci am devenit un popor de semianalfabeti.
3. Prin introducerea religiei în şcoală, părţi importante ale ştiinţei au fost eliminate din învăţământ, ca exemplu, "Teoria Evoluţionistă". Nu este admisibil să eliminăm din şcoală ştiinţa pentru a face loc religiei.
4. În România s-a inventat ceva ce nu există, "profesorul de religie". Considerăm acest fapt ca fiind aberant. În acest fel statul român a ajuns să plătească salarii la aproximativ 10.000 de aşa-zişi profesori (din banii noştri). Ne plângem că nu sunt bani pentru Educaţie, dar sunt bani pentru plata a 10.000 de "profesori de religie".

Considerăm ca pe un factor agravant al situaţiei faptul că religia este inclusă în şcoală din clasa pregătitoare până în clasa a 12-a. Lună de lună, 10.000 de salarii se aruncă pe ignoranţă, pentru prostirea societăţii româneşti.
În mod evident, în cel mai democratic spirit, se poate observa că nu milităm împotriva dreptului la credinţă. Fiecare om are dreptul să creadă în ceea ce vrea. Dar dacă un individ are dreptul de a crede, aceasta nu înseamnă că transformăm un drept în OBLIGATIE. Şcoala nu este creată pentru îndoctrinarea religioasă a copiiilor, a societăţii. Şcoala nu este creată pentru prozelitism! Şcoala este creată pentru transmiterea ştiinţei.
De ce ne trimitem copilul la şcoală, ca să înveţe că "Îţi trage Dumnezeu scara de sub picioare"? Sau pentru a speria copiii că "Dacă nu mergeţi duminica la biserică veţi ajunge în Iad"? Pentru aşa ceva statul plăteşte 10.000 de "profesori de religie"?

Să înţelegem că făţărnicia nu ne ajută, credinţa în Dumnezeu nu se dobândeşte cu "profesori de religie". Dumnezeu a lăsat şcoala pentru a face ştiinţă şi biserica pentru religie. Să nu fim făţarnici!

Cerem Guvernului României şi Parlamentului să separe şcoala de biserică. Cerem revenirea la învăţământul laic.

Pagina de informare:
https://www.facebook.com/nureligie
..."

Semnat!

http://www.tpu.ro/......todoxa-in/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......igia-nu-e/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......166751015/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......842138704/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......2252137263 :))

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......re-cum-se/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......105854829/

NOname
| NOname explică:

Pentru informare:

http://www.tpu.ro/......ivind-ora/

"Ora de religie – întrebări și răspunsuri.

În ultimele zile am primit numeroase întrebări de la elevi și părinți privind ora de religie. Mai jos găsiți răspunsurile la cele mai frecvente dintre ele:

Q: Am primit cerere de participare la ora de religie. Ce trebuie să fac cu ea?

A: Dacă ai peste 18 ani și dorești să participi la ora de religie trebuie să completezi cererea și să o returnezi instituției de învățământ la care ești înscris/ă, conform deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei 669/2014 (vezi aici). Dacă ești minor/ă părinții trebuie să completeze cererea pentru tine. Dacă nu dorești să participi la aceste cursuri nu trebuie să faci nimic. Decizia CCR a eliminat inscrierea din oficiu la cursurile de religie. Nu trebuie să returnezi cererea.

Q: Cine completează cererea?

A: Elevii în vârstă de peste 18 ani, care doresc să urmeze ora de religie, o pot completa singuri, iar pentru cei minori o vor completa părinții sau reprezentanții legali.

Q: Dirigintele, un profesor sau directorul mi-au spus că toată lumea trebuie să completeze cererea. E adevarat?

A: Doar de cei care doresc să participe la ora de religie trebuie să depună o cerere în acest sens, conform deciziei CCR 669/2014 (vezi aici). Dacă nu completezi cererea, înseamnă automat că nu dorești să faci religie.

Q: Am primit cererea pentru ora de religie și mi s-a zis că dacă nu vreau să particip să scriu NU acolo unde se trece cultul și voi fi trimis la altă oră. Să completez așa sau să nu completez deloc?

A: Această variantă nu este prevăzută în niciun act legislativ deci nu este acceptabilă. Cererea trebuie depusă doar de cei care doresc sa participe la oră, dacă nu vrei nu trebuie să semnezi nimic.

Q: Am primit cererea și mi s-a spus că la religie trebuie să completez Ateu și nu voi face ora. E adevărat, tot trebuie să depun cererea?

A: Nu, nu este adevărat, doar elevii care vor să participe la religie trebuie să depună cererea. În plus, nu este legal ca școala să colecteze informații despre credințele tale religioase (sau lipsa lor) fără acordul tău expres (vezi Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, punctul 5 alineatul 1).

Q: Ni s-a spus la școală că dacă nu vrem ora de religie vom face matematică / altă oră. Este adevărat?

A: Ora de religie nu poate fi înlocuită cu o altă oră, pur și simplu tu vei avea o oră în minus față de colegii care fac religie, și o notă mai puțin la medie.

Q: Profesorul de religie / dirigintele / directorul au spus că voi rămâne corigent / repetent sau risc exmatricularea / scăderea notei la purtare dacă nu depun cererea pentru ora de religie. Ce să fac?

A: În nici un caz nu este posibilă penalizarea în vreun fel a elevilor care nu fac ora de religie! Cel sau cei care fac asemenea afirmații comit infracțiunea de constrângerea unei persoane de a participa la serviciile religioase ale unui cult (art.381 din Codul Penal) și riscă dosar penal. Prima măsură este să le explici doar că nu dorești să faci ora și că acesta este dreptul tău legal. Dacă insistă, vă sfătuim să adunați dovezi în favoarea dvs (cereri pre-completate cu datele tale, înregistrări audio, mărturiilor colegilor) și să le atragi atenția persoanelor care te somează că sunt în ilegalitate. Poți să le citezi articolul respectiv din codul penal pentru a le explica de ce infracțiune se fac vinovați când te amenință. Dacă insistența persistă, ne poți contacta pentru a documenta cazul și a lua atitudine pe căi legale.

Q: Cum procedez dacă nu m-am înscris la ora de religie și totuși sunt obligat(ă) să rămân în clasă, pentru că nu am unde să mă duc?

A: Școala trebuie să asigure o variantă, alta decât rămânerea la ora de religie, în cazurile în care această oră nu este prima sau ultima în orar. Cel mai simplu e să stai în biblioteca școlii, sau chiar să asiști la o oră a unei alte clase (fără să fii notat, bineînțeles). Dacă școala nu a sugerat niciuna dintre variante, le poți aduce argumente legale în favoarea ta. Legea 35/2007, Nota nr. 58869/23.09.2013 a MEN, Nota MECT nr. 19.283/2005 și de asemenea art. 381 alin 2 din Noul cod Penal interzice explicit participarea forțată la orele de religie chiar și ca "public captiv"."

Sursa: http://on.fb.me/18tyGDj

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......in-care-e/

NOname
| NOname explică:

"Învățământul din România are mai multe în comun cu Orientul Mijlociu, decât cu Europa. Începând cu 2008, Teoria Evoluției a fost scoasă din programa școlară. Bazele biologiei moderne au fost șterse dintr-o mișcare de către fostul ministru Hărdău."

https://www.facebook.com/......362174523/

"Teoria lui Darwin a fost scoasa din programa elevilor romani.

Un ordin semnat in anul 2006, de catre fostul ministru al educatiei, Mihail Hardau, a scos din programa scolara teoria lui Darwin, pe motiv ca elevii ar avea prea multe de invatat.

Ordinul a intrat in vigoare abia de anul acesta, iar unul dintre ONG-uri a declansat o ampla campanie pentru reintroducerea in manuale a acestei teorii.
Liderii organizatiei ii acuza pe specialistii din Educatie ca incalca dreptul elevilor la cunoastere, in timp ce "Biserica Ortodoxa Romana" sustine ca teoria lui Darwin este oricum depasita si se poate renunta la ea.
Organizatia a fost surprinsa de rezultatul unui studiu guvernamental de la sfarsitul anului trecut, conform caruia doar 14% dintre elevii romani din clasele VII-XII au auzit de teoria evolutiei, iar cei mai multi stiu doar de varianta Adam si Eva.

In speranta unei solutionari rapide a cazului, cei care militeaza pentru liberatatea constiintei vor depune la Ministerul Educatiei o scrisoare prin care cer reintroducerea teoriei lui Darwin in liceu, iar daca nici asa nu vor reusi sa rezolve ceva, acestia ameninta cu proteste de strada."

NOname
| NOname explică:

Http://youtu.be/ez0AMf2U5RU

NOname
| NOname explică:

Http://www.facebook.com/......218156175/

mariana
| mariana a răspuns:

Sa fim edicati ca, diversitatea nu creaza probleme decat daca noi nu o intelegem ca, este ceva normal sa existe oameni diferiti, rase diferite, culturi diferite, religii diferite etc.
Stim cu totii ca, fiecare dintre noi suntem unici, avem standarde de viata, potential intelectual, aplicativ si vointa si speranta de a deveni ceva in viata, pentru a putea sa realizam acel deziderat unic, pentru care "am pasit" in lume.
Sigur ca educatia trebuie sa ne dea acel sambure care sa "incolteasca" si sa dea roade, pentru a putea deveni, ceea ce ne dorim si sa realizam ceva, prin care sa ne putem defini.
Nu este usor sa accepti, alt mod de a vedea lucrurile decat tine, dar poti sa incerci, sa te pui "in pilelea celuilalt" de langa tine si sa vezi apoi daca solutia lui este mai buna, mai performanta decat a ta.
Trebuie sa fim obisnuiti ca, fiecare dintre noi are ceva, ce altuia i-ar putea lipsi si acel ceva este important si necesar pentru a putea trai, in aceasta diviziune a muncii, care functioneaza in societate.
Trebuie sa priceapa si elevii si cadrele didactice ca, nu facem scoala doar pentru a invata mecanic niste notiuni teoretice ci, invatam pentru a putea aplica in practica cele invatate.
Rolul educativ nu se rezuma doar la cadrele didactice ci, acest rol, in primul rand, il au parintii care trebuie sa-i obisnuiasca pe copii lor ca, notinunile de libertate si dreptate sunt pentru noi toti si ca, nu poti in libertatea ta, sa incalci drepturile unei alte persoane, care are si ea la randul ei libertatea si drepturile sale.
Un subiect care merita dezbatut si care iti da de gandit.

| NOname explică (pentru mariana):

"...trebuie sa-i obisnuiasca pe copii lor ca, notinunile de libertate si dreptate sunt pentru noi toti si ca, nu poti in libertatea ta, sa incalci drepturile unei alte persoane, care are si ea la randul ei libertatea si drepturile sale."

Aşa e. Perfect de acord. Şi cred că în sistemul nostru educaţional (pe care-l roade cancer de multă vreme) ar trebui să se pună mai mult accent pe aceste noţiuni, până ne intră în sânge şi până reuşim să înţelegem toată complexitatea şi importanţa lor.

Mulţumesc pentru răspuns, Mariana.
Mulţumesc şi celorlalţi.

| VisezCuOchiiDeschisi a răspuns:

Un astfel de Sistem de Invatamant


Ar reprezenta ceva revolutionar in educarea copiilor,in buna dezvoltare si in expansiunea personalitatii fiecaruia.
Stim cu totii de tratamentele nu foarte umane din unele scoli.

Invatamantul romanesc este grota de teorie ravasita in mod "prosper" peste filele unor carti groase si unele,chiar nefolositoare, doar teorie. Sper deosebire de activitatile practice care au loc in unitatile de invatamant din afara Romaniei, sistemul de invatamant tipic noua nu se va schimba.
Aceeasi tabla neagra si incruntata, aceleasi banci rupte si scaune ravasite vor face cunostinta de acum si cu noile generatii.
Poate sunt eu pesimista.Cat despre argumente, stim cu totii ca nu ne indreptam spre calea cea mai buna.

| Ibrahimovic a răspuns:

E clar ca este nevoie de o schimbare, rezultatele de la BAC din ultimii ani (si de anul acesta, sunt convins) spun totul. Si nu doar ele.
In ultimii ani in scolile din Romania si in preajma acestora au avut din ce in ce mai multe altercatii, injurii, batai si in cel mai rau caz pierderi de vieti (unele poate nevinovate).
Cu siguranta este si vina elevilor, dar si acolo "sus" ar trebui facute schimbari...
Bafta!

| Ibrahimovic a răspuns:

Cat despre subiectul propus de tine e clar, rasismul in ziua de azi este la tot coltul, nu mai incape discutie.