anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma gandesc la popa din saraceni, care prin munca, a fost un exemplu viu de ridicare din randul puturosilor si lenesilor, si a intra in randul oamenilor.ma uit la biserica actuala, ca fiind o umbra a celei din ceruri, si ma gandesc la preotii pe care-i cunosc.deasemeni nu le caut o scuza, dar daca un muzicant traieste de pe urma instrumentului sau, un doctor de pe urma profesiei sale, eu otelar, de pe urma topirii metalelor. e logic, si preotii sa traiasca de pe urma predicarii evangheliei. Dar ca administratori ai banilor si bunurilor, va intreb; care sistem e mai gospodaresc, si mai chibzuit in aceste vremuri? cel laic, care ne-a adus unde ne-a adus? sau cel religios care dupa cum vedeti prospera? ca banii publici sunt administrati de politicieni si functionari.Si doar o parte primesc religiile.in rest e sustinerea membrilor comunitatilor rspective? nu credeti ca bisericile prefigureaza un viitor rai, iar guvernele lumii un viitor iad? fiindca sa ma ierte cel de sus, si sa ma iertati si voi, facand abstractie de ce au popii si politicienii, eu asa vad. voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| temugin a răspuns:

Acuma nu trebuie sa generalizezi, un exemplu sau doua nu schimba cu nimic un sistem vechi de cateva sute de ani, in ceea ce priveste administratia si contabilitatea.
Nu cred ca un sistem religios, cum spui tu, bazat pe castigul propriu si gestionare locala ar putea face fata.
Sunt multe alte aspecte care lipsesc din postarea ta, probabil fara sa ai vreo intentie, si aici vorbesc despre sisteme de plati, sisteme de gestiune si sisteme de repartitie. Am deveni un fel de Vatican, ceea ce n-ar fi rau daca nivelulde cultura si de trai ar fi satisfacator in acceptia majoritatii.

0 răspunsuri: