NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ne înmulţim cu o viteză uluitoare (calculele specialiştilor spun că peste 20-30 de ani vom fi deja în jur de 9 miliarde, în loc de 7), iar planeta nu ne poate asigura suficientă hrană, apă şi energie, resursele naturale fiind pe terminate. Consumăm mai mult decât putem produce şi decât planeta ne poate oferi, an după an...
"How many People can Live on Planet Earth" ne prezintă foarte bine gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi ne pune la dispoziţie datele alarmante, care conturează un viitor deloc roz.
http://youtu.be/dN06tLRE4WE
http://youtu.be/wa3ZDEZj3P8
"Umanitatea trebuie să reducă impactul său asupra Pământului urgent şi sunt trei căi pentru a atinge asta: 1. putem să reducem consumul de resurse; 2. putem să ne schimbăm tehnologia; 3. putem să reducem creşterea populaţiei. Probabil va trebui să le facem pe toate trei."
Ce va face umanitatea, dacă va continua să crească în acest ritm? Cum am putea încetini reproducerea umana (mai ales că religia, care a împânzit Pământul, încurajează nefolosirea metodelor contraceptive şi nu ne ajută deloc în acest sens)?
În opinia mea, totul porneşte de la mentalitate, iar informarea este un pas esenţial în schimbarea mentalităţii. Atunci de ce autorităţile nu par deloc să se agite, mass-media este preocupată de nimicuri cotidiene care ne distrag atenţia şi aproape deloc de probleme cu adevărat importante (pe termen lung)? De ce suntem luaţi de proşti şi obligaţi să ne uităm la cruduţe şi buruiene şi nu la astfel de documentare, din care avem ceva de învăţat? De ce autorităţile nu iniţiază un program de informare şi deşteptare a populaţiei, unul serios?
Cum vom putea menţine un trai decent pe Pământ peste câteva zeci de ani, dar sute?
Cât de idioţi vom părea în ochii generaţiilor următoare, când se ştie că puteam să facem ceva şi nu am făcut?

75 răspunsuri:
| AlinxD1 a răspuns:

Voi nu ati vazut ca in mancare sunt puse tot felul de toxine? Ele sunt puse pentru a diminua populatia planetei deoarece dupa cum a zis si NOname ne inmultim cu o viteza uluitoare

| NOname explică (pentru AlinxD1):

Cu toate astea, speranţa de viaţă în lume este în continuă creştere.

"Un studiu al ONU prevede cresterea populatiei mondiale in anul 2050 la 9 miliarde de locuitori si de la 11 la 15 miliarde in jurul anului 2100. Privind in detaliu, astazi, speranta de viata a populatiei lumii este de circa 70 de ani si, potrivit ONU, populatia cu varsta de peste 50 de ani se va tripla in urmatorii 15 ani.

In general, speranta de viata in lume este in constanta crestere, dar are multa disparitate, potrivit tarilor. Speranta de viata la nivel mondial este de 70, 5 ani in prezent; in tarile bogate, aceasta urca pana la 76 de ani, iar in tarile sarace este de 65 de ani. Estimarile generale ale populatiei lumii arata ca, pana in anul 2025 vor fi 820 milioane de persoane de peste 65 de ani, in prezent fiind 470 milioane. Tara unde se traieste cel mai mult (media intre barbati si femei) este Japonia, care are cel mai bun sistem de medicina naturista, recunoscut de mii de ani.

De exemplu, cele 10 tari, in care speranta medie de viata este cea mai scazuta din diferite motive, principalele cauze ale mortalitatii sunt: epidemiile, bolile, obezitatea, fumatul si criminalitatea. Media, in tarile care se afla in topul cifrelor negative, este de 25, 9 ani pentru Sierra Leone si respectiv 33, 5 ani pentru Etiopia.

Statele Unite ale Americii sunt un caz aparte. Desi ele sunt prima tara industrializata din lume, sunt inca departe de a fi lider in longevitate. Sistemul costisitor sanitar nu este la indemana marii majoritati a populatiei, care nu-si poate permite sa opteze pentru sus-zisul sistem, prin urmare, nu se poate bucura de o bine meritata bunastare.

Un studiu arata ca recordul de longevitate il detine frantuzoaica Jeanne Calment, cu 122 ani si 165 zile, in 1997. Acest record este justificat cu certificatul sau de nastere. Cei 50 de oameni mai longevivi din toate timpurile se repatizeaza demografic, dupa cum urmeaza: 50% în Europa, 26% în Japonia, 10% în Asia (China, India, etc...) 6% in SUA, 4% în Insulele Caraibe (Cuba), 4% in celelalte tari ale lumii. Acest lucru arata ca bunastarea si medicina naturista contribuie la imbunatatirea calitatii si duratei vietii noastre. Cel mai important lucru pe care-l confirma acest studiu este faptul ca majoritatea centenarilor utilizeaza foarte putine medicamente chimice, bazandu-se, in principal, pe produse naturiste."