| Holiday a întrebat:

Au impresia credinciosii ca primesc ceva in plus si in viata pamanteana, sa-i zic asa, sau doar dupa ce mor?
Si daca da, ce anume primesc si cum si-au dat seama ca acel ceva pe care il primesc nu-l au si altii care nu dau doi bani pe zeul lor, indiferent care ar fi el?

10 răspunsuri:
| usuk a răspuns:

Primesc confort si liniste spirituala..fiindca sunt niste oameni spirituali..si credinciosi..si au nevoie de cineva sau ceva care sa le spuna ca e bine sa duca o viata mizera si ca banul nu e bun, si ca fericirea adevarata nu e posibila aici, numai in "cer".
ce tot aveti ma' cu oameni astia? daca ei vor sa duca o viata "modesta" si "evlavioasa" ce tot le impuneti diferite "concepturi" pagane si uracioase? lumea are nevoie si de ei big grin va iubesc

| Mădă0611 a răspuns:

Daaaa, note mari la capacitate sau corigente. devil laughing Pe bune. Am obsevat ca in anumite perioade apar multi crestini care il apara pe dumnezeu atacand ateii, de parca "atotputernicul" are nevoie de ei.

| milan9 a răspuns:

Scriptura invita la folosirea ratiunii, iar morala crestina nu are nici o invatatura care sa lezeze cunoasterea, binele, frumosul, valoarea…
"Bate si ti se va deschide"
"Cautati si veti afla, cere si ti se va da (raspunsuri daca tu cauti cu adevarat Adevarul)"

Predica de pe munte NU invita la ignoranta. DIMPOTRIVA! Viciile opuse moralei crestine conduc la ignoranta...

| sublime89 a răspuns:

Si eu m-am gandit la asta, si cred ca e destul de clar ca asteapta sa primeasca multe si-n viata asta. Chiar ei o spun de multe ori cand se refera la diverse "miracole" din viata lor, sau reusite, etc. Inseamna asta ca trebuie sa fii crestin ca sa ai parte de o viata "binecuvantata"? Poate ca dupa gandirea lor, da. Insa e cam greu sa treci cu vederea faptul ca pe planeta asta traiesc miliarde de non-crestini care o duc foarte bine fara nicio problema. Cum se explica asta? Crestinii nu prea vor sa recunoasca asta, oricat de evident ar fi, pentru ca nu le place. Daca ar recunoaste, atunci ar insemna ca dintr-o data nu mai e atat de important sa fii crestin, si ca te poti descurca perfect cu o alta credinta, sau fara nicio credinta. Cosmarul oricarei religii e ca adeptii ei sa-si dea seama ca viata lor va fi la fel si daca vor renunta la acea religie. Din acel moment, soarta ei e pecetluita.

| Aiwendil a răspuns:

E simplu ca buna ziua.
De obicei cei care nu cred au parte de mai multe lucruri, iar cei care cred au parte de mai putine lucruri.O sa te intrebi: de ce mai cred in Dumnezeu? Asta pentru ca cei care cred in Dumnezeu si sunt fericiti spiritual nu au nevoie de tot felul de lucruri ca sa fie fericiti.Pe cand cei care nu cred in Dumnezeu li se ofera foarte multe ca sa-i faca fericiti doar cu lucruri materiale chiar daca nu cred in Dumnezeu.

| TeckTonik997 a răspuns:

Pur si simplu crezi, nu sunt un mare credincios, nu merg la fiecare slujba, recunosc desi nu sunt mandru de asta ca in aceasta vara nu am dat pe la Biserica mai mult de 10-15minute in total. Depinde de fiecare, altii au fost invatati de catre parinti, altii au suferit ceva, altii au fost indrumati de cunoscuti spre Biserica dar cred ca fiecare mai devreme sau mai tarzium vom fi chemati in vreun fel. In orice caz, daca nu duci credinta la extrem (sa desconsideri alti oameni cu alte credinte, sa te crezi mai special etc.) e in regula. Dumnezeu ne-a creat si ne-a lasat liberi, daca vrem credem daca nu, nu, e alegerea noastra dar ce avem de pierdut daca credem? Absolut nimic, si daca presupunem ca toata religia asta e o mare minciuna, ce e rau in a fi un om bun si cumsecade? Ce avem de pierdut daca facem acest lucru?
Daca vrei un exemplu cert, desi neimportant: cand eram mai mic si jucam tot felul de jocuri obisnuiam sa trisez, fie jocurile din fata blocului, fie jocuri online etc., apoi am observat ca... de fiecare data cand trisez sau pacalesc altii jucatori online, pierd de cel putin 2 ori mai mult.
Am incercat si inversul, adica sa ii ajut pe ceilalti deoarece auzisem ca Dumnezeu rasplateste inzecit, dar apoi am aflat ca iti plateste in alt fel, intr-un mod neasteptat, la un moment neasteptat.

| ada92 a răspuns:

Crestinii stiu ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia este „insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să convingă, să îndrepte, să dea înţelepciune în dreptate". — 2 Timotei 3:16.
Apostolul Pavel a scris: „Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi puternic". Asemenea unei sabii ascutite, cu doua taisuri, Cuvantul lui Dumnezeu poate patrunde cele mai profunde ganduri si intentii ale unei persoane (Evrei 4:12). Biblia are capacitatea de a schimba modul in care traiesc oamenii, deoarece ii ajuta sa se vada asa cum sunt in realitate, nu asa cum au impresia ca sunt. Cei cu inima sincera ajung sa inteleaga ca trebuie sa faca schimbari. De exemplu, iata ce a spus apostolul Pavel despre cei care inainte fusesera hoti, betivi sau adulteri: „Aşa eraţi unii dintre voi. Dar aţi fost spălaţi. . . cu spiritul Dumnezeului nostru" (1 Corinteni 6:9–11).
In ea gasim sfaturi intelepte care ne ajuta sa avem o viata echilibrata si fericita.

| Holiday explică (pentru ada92):

Intrebarea nu era ce zice Sfantul X, ci ce crezi TU ca primesti, sau daca primesti ceva.
Sau ai facut ce zice ala acolo si acum nu le mai faci si consideri ca D-zeu te-a schimbat?
Lasa citatele, invata sa gandesti si sa te exprimi liber.

| ada92 a răspuns (pentru Holiday):

Chestia e ca se vede clar diferenta dintre cei ce aplica principiile Bibliei si cei care nu. Am vazut multe persoane care au facut schimbari majore in viata lor, si chiar din propria experienta pot sa-ti spun. Gandesc si ma exprim liber, insa vreau sa fie spre binele meu ceea ce fac

| DeusCorrupti a răspuns:

Mulți, mulți creștini merg pe principiul dupa faptă și răsplată.

De obicei după ce faci o faptă bună sau rea, daca l-i se întâmpla ceva bun sau rău asociază cu bunătatea sau tot grija însă prin pedeapsă a lui d-zeu.