| suffarstar a întrebat:

Ce părere aveți despre meditație? Considerați că este un lucru bun / rău /necesar /inutil? Voi meditați? Dacă da,detaliați. Dacă nu, argumentați.

https://www.youtube.com/watch?v=qzR62JJCMBQ#t=535

27 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Se pare ca meditatia ar avea darul de a reduce stresul, anxietatea si depresia.
Meditatie in sensul de "Stare de concentrare mentală sau spirituală care are ca scop, după atingerea unor nivele succesive, obținerea eliberării spirituale.", nu in sensul de " reflectare, cugetare adâncă, etc."

| danay72 a răspuns:

Meditatia are legatura cu budismul si religile orientale, in schimb, meditarea este faptul de a te gandi la ceea ce citesti din Biblie.

| AvalohAlyn a răspuns:

Zic doar atat:Meditatia este ''painea'' sufletului.Sau cum este apa pentru om indispensabila asa este meditatia pentru suflet.

| Alphawolf a răspuns:

Poate fi considerata buna daca omul mediteaza la probleme, idei sau situatii. In rest, subiectivisme. Anumite tehnici(obscure) nu se potrivesc la oricine atata timp cat sunt diferente in gandire si temperament. Rezultatele, controlul si perspectivele(de care vorbea), la fel, si ele sunt obscure... si dependente de puncte de vedere, adica oarecum subiective. Control pot obtine realizand, iar perspective experimentand si simtind. In plus, nu vreau sa-mi stabileasca altii cum e mai bine pentru mine si cum ar trebui sa fiu eu, adica nu-mi stabileste altii directia.
Omul spune ca tehnica este dovedita stiintific ca fiind pozitiva. Ma intreb, dupa ce stiinta... si ce a luat in vedere?

| suffarstar explică (pentru Alphawolf):

Păi este logic, nu? Mintea se oprește foarte rar din procesare, chiar și când dormim mintea nu se relaxează complet. Un hiperactiv înțelege mai bine despre ce e vorba...Prin meditație se urmărește reducerea gândurilor la minim, eliminarea stresului și trăirea în prezent. Este și un proverb : Minte sănătoasă în corp sănătos.

| Alphawolf a răspuns (pentru suffarstar):

O fi logic daca analizezi in functie de afirmatii, insa ele nu-ti ofera garantia. Concretul, rezultatele ofera garantia, nu obscurul. Nu e interesant ce se urmareste, este interesant daca functioneaza tehnica, iar rezultatele sunt intr-adevar pozitive, asta oricarei persoane care le practica. Eu nu pot avea incredere in chestii lipsite de lumina. Asta cu meditatiile intra cam in aceeasi categorie cu credintele religioase.

| suffarstar explică (pentru Alphawolf):

De ce intră în aceeași categorie? Putem crede despre o prăjitură că este foarte gustoasă,le putem spune multor oameni chestia asta, dar atâta vreme cât nu (încercăm să) gustăm prăjitura, ce valoare are dacă spunem că e gustoasă? Scepticii spun : "Dom'le eu nu cred că prăjitura aia e bună. E o mare vrăjeală. " Și totuși, nici credincioșii, nici scepticii nu gustă prăjitura. Cum putem afla dacă o prajitură este bună dacă refuzăm să o gustăm?

Sper că ai înțeles analogia.

| Alphawolf a răspuns (pentru suffarstar):

Ce e gustos nu insemna neaparat si constructiv. Faptul ca omul este convins ca o anumita doctrina sau tehnica este constructiva, nu insemna ca asa si este. Ele se muleaza pe caracter si pe perspectiva omului. Adeptii hinduismului isi vor lauda doctrina, vegetarienii vor sustine si lauda vegetarianismul, adepti muzicii rock vor lauda rockul, etc. La fel si in cazul meditatiei, adeptii ei vor lauda rezultatele si tehnicile ei...
Sa probez sa am o relatie cu "Brahma" ca sa ma conving cat e de gustoasa si constructiva? Sa presupunem... ma tem ca ma voi indoctrina cu falsitati si nu voi mai putea scapa. Odata adoptat ceva, omul construieste in favoarea lui, se amageste, el nu mai poate vedea independent de ideile adoptate.

| suffarstar explică (pentru Alphawolf):

Meditația nu este o doctrina,nu trebuie să te apuci să crezi în zei ca să o practici,dacă te uiți puțin peste învățătura lui Buddha,vei descoperi că el a practicat nonatașamentul, adică eliberarea de absolut orice, concept sau dogmă. Meditația poate fi practicată de oricine : atei, creștini, hinduși etc.
Pur și simplu nu faci absolut nimic. Nu văd ce manipulare poate exista în asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Meditatia te ajuta ff.mult! Dar nici in exces! Este necesar sa meditezi dar din cate stiu eu dupa jumatate de an daca meditatul nu da rezultate trebuie sa iti schimbi profesorul. La unii oameni nu areefect Sper ca te am ajutat! Fundita?!?

| suffarstar explică (pentru anonim_4396):

Mă refeream la Meditație, nu la meditații la vreo materie. Dacă știi engleză, uităte puțin peste clip.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa argumentez ma? ceia ce fac eu? daca fac? pai ce treaba are magarul de unde beau oile apa? du-te ma si vezi-ti de ale tale, ia te uita? ma mir ca nu ti-e oarescum.ce eu te-am intrebat de unde-si lua moise berea? si ti-am cerut si argumente? mergi ma si te pisa, da nu contra vantului si lasa meditatia, rugaciunea ori transcendenta in sama bagatorilor in sama.

| suffarstar explică (pentru anonim_4396):

Individule,vezi undeva prin întrebare numele tău? Te-am întrebat eu personal ceva? Nu te interesează întrebarea, scroll down, nu am nevoie de insultele tale. Ești obligat să răspunzi? Vomită-ți frustrările în altă parte, mai te dai și mare drept creștin.

| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

Ma sufarstarule? asa-mi spui tu mie ma? invidivule? ce ma asa ma cheama? nu vezi? JORPALUL.adica parjolul ma parjolite-ar mama focului de pacatos.si afla ca nu sant nici mare, da nici chiar tocmai drept ca crestin, sant mititel baaaiiii, truditule, adica sant un maaare pacatos spre rusinea mea, da tu nu te-ai adresat turtulor? adica si lu eu? vezi cum esti? lasa ma ca data viitoare nu-ti mai raspund deloc sa vezi tu.acu deocamdata, sarbatori ferisite si tie si lasa ca ti colind eu pan la craciun de-o sa-ti mearga fulgii.

| suffarstar explică (pentru anonim_4396):

Sărbători fericite!

| Djnicnr a răspuns (pentru anonim_4396):

Ia o carte de gramatica si mananca zilnic din ea la micul dejun!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Djnicnr):

Multumesc dar an ce papa multumesc Domnului.Greselile pe TPU,pot avea multiple motive, dar de; superoamenii care gandesc, nu ajung pana acolo cu mintea. Slava domnului ca intelept fuse, cand dadu minte pruncilor, si nebunie inteleptilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Meditatia este doar un instrument.
Unii stiu sa o foloseasca altii mai putin.
Unii mediteaza de 30 de ani fara sa obtina rezultate iar altii ating iluminarea in trei luni.
Exista sute de tehnici, unele secrete altele pentru toata lumea.
Fiecare are tehnica care i se potriveste la un moment dat din evolutia lui.
Iar copacul se cunoaste dupa roade.

| suffarstar explică (pentru anonim_4396):

Multumesc de raspuns.Cum putem afla ce tehnica ni se potriveste?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi amintesc prima mea experienta.Incepusem sa inteleg conceptul"totul este energie", stiam ca orice gand negru iti dezechilibreaza chakrele si eram convinsa de prezenta, insa nu stiam(decat din carti)ce trebuie sa fac.Mi-am luat un ghid, mi l-am imaginat ca fiind un calugar budist care sa ma indrume.Recunosc,nu am simtit nimic. Mintea imi clevetea.Am incercat sa ma relaxez, mi-am pus gandurile intr-un balon(asa era tehnica)si le-am lasat sa pluteasca.Am adormit.

| suffarstar explică (pentru anonim_4396):

Eu ma imaginez ca cu fiecare expiratie cad intr-un abis intunecat, chiar incerc sa simt asta. Incerc sa imi relaxez corpul pana cand simt ca vibreaza odata cu repiratia. E o experienta minunata. happy

Obseervi progrese considerabile de cand meditezi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

O,da! nu mai adorm.laughing
De cand ma stiu, nu mi-au placut medicamentele, dar nu puteam ajunge la o alinare a durerilor prin meditatie.Cartea Calatoria, desi o prietena a mea era sceptica, m-a ajutat in acest sens. Aveam o durere surda in zona fierii si prin meditatie am scapat de ea.

| Xpressurself a răspuns:

Toata lumea mediteazahappy partea nasoala e ca cei mai multi o fac inconstient, anapoda si pe perioade foarte scurte. la fel ca si ganditul. intrebarea ta suna cam asa: oare este sanatos sa gandesc? (ca si exemplu)
ai fost nevoit la scoala sa iei ore in particular? se numesc si meditatii (la mate de exemplu)
definitie: meditatie este un flux continuu de ganduri indreptate catre acelasi subiect in mod constient, repet, constient.
asadar la scoala, pentru ca nu sunt atenti la profesor si la ce preda, elevii nu retin nimic. ca urmare sunt nevoiti sa ia ore in particular (meditatii) unde profesorul se ocupa special de un elev si il ajuta ca timp de o ora sa stea focalizat pe acelasi subiect, (matematica) cu teoria si problemele de rezolvat specifice.
binenteles ca deoarece in ultimii ani elevului i-a zburat mintea la fuste, un profesor va trebui sa ii aminteasca si teoria pe care acesta nu a vrut sa o invete cand a fost vremea potrivita. in acest caz profesorul iti tine si mintea in frau, iti cauta si teoria uitata si i-o pune pe tava si il obliga sa stea atent. ca poate poate va invata elevul sa mediteze singur intr-o zi.

| suffarstar explică (pentru Xpressurself):

Mersi de răspuns.

| Mașka98 a răspuns:

Da, meditez.
Cum ne poate ajuta meditarea?

„Inima celui drept se gândeşte ce să răspundă." (Proverbele 15:28)

CE SPUNE BIBLIA
Meditarea sănătoasă ne ajută să dobândim o mai bună cunoaştere de sine, stăpânire de sine şi tărie morală, graţie cărora vorbirea şi comportamentul nostru vor vădi mai multă perspicacitate şi pricepere (Proverbele 16:23). O astfel de meditare ne ajută şi să avem o viaţă fericită, plină de satisfacţii. Referitor la cel ce se gândeşte cu regularitate la Dumnezeu, în Psalmul 1:3 se spune: „El va fi ca un pom sădit lângă nişte pâraie, care îşi dă rodul la timpul lui şi al cărui frunziş nu se veştejeşte. El reuşeşte în tot ce face".

În plus, meditarea ne ajută să ne îmbunătăţim memoria şi capacitatea de înţelegere. De exemplu, când studiem un aspect al creaţiei sau un anumit subiect biblic, aflăm multe informaţii interesante. Când însă medităm la aceste informaţii, observăm cum se leagă acestea între ele, dar şi de lucrurile învăţate înainte. Aşa cum un constructor îmbină materialele pe care le are la dispoziţie pentru a realiza o casă frumoasă, tot aşa meditarea ne ajută „să asamblăm" informaţiile aflate pentru a obţine o structură logică.

| suffarstar explică (pentru Mașka98):

Nu cred că m-am exprimat destul de clar. Meditatie, adica detasarea complet de centre de atentie, contemplare. Nu mă refer la meditarea asupra unui lucru cum ar fi studiul.

https://20deminute.wordpress.com/2013/10/17/scurt-ghid-de-meditatie-zen/

| Xpressurself a răspuns (pentru Mașka98):

Si acest raspuns este foarte lamuritor pentru cei care se tem la auzirea cuvantului meditatie si acepta doar pozitia bisericii. merita privit si din aceasta perspectiva. tot in biblie pe undeva se spune si ca teama vine de la diavol nu de la Dumnezeu.

frumos spus haidi happy