anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

A avut cineva Colpita Proces Inflamator Pelvin? E normal ca la 16 ani un ginecolog sa imi recomande spalaturi vaginale?! Va cer si voua parerea, celor ce au trecut prin asa ceva. Daca e cineva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Sa nu regreti, e viata ta, da vina pe ea!

... cat despre cancerul de col uterin, riscul de a-l face e sub 2, 5 la mie, ca la toate femeile care au viata sexuala. Mergi la ginecolog macar o data pe an (ideal ar fi de 2 ori). Daca faci testul Babes-Papanicolau in fiecare an, ca sa depistezi la timp o eventuala leziune precanceroasa, exista tratament si nu risti sa mori de cancer de col, chiar daca te nimeresti in procentul de aproape 2, 5 la mie de femei care au ghinionul sa il faca. De murit mor doar cele care isi neglijeaza sanatatea si ajung la ginecolog abia dupa ani de evolutie a bolii, cand cancerul a ajuns intr-un stadiu avansat.

... iar daca te hotarasti sa faci asanumitul vaccin impotriva cancerului de col (asta e un slogan publicitar), sa stii ca nu te protejeaza efectiv de cancer, ci doar de infectia cu 2 sau 4 tipuri de papilomavirusuri (in functie de vaccin). Tot e necesar sa faci periodic testul Babes-Papanicolau, pentru ca mai sunt si alte cauze de cancer de col uterin, in afara de papilomavirusurile continute in vaccin. Citeste cu foarte mare atentie prospectul vaccinului si judeca cu capul tau daca merita sau nu sa te expui la reactiile adverse si complicatiile mentionate acolo, in conditiile in care vaccinul ofera doar o presupusa protectie partiala fata de o boala pentru care exista mijloace de depistare si tratare la timp. Spun "presupusa protectie", pentru ca eficienta vaccinului in prevenirea cancerului de col nu a avut inca timp sa fie dovedita, cifrele avansate in ceea ce priveste protectia oferita se bazeaza deocamdata pe modele matematice, nu pe date clinice. Studiile postmarketing sunt in curs. Se spera ca concluziile lor vor confirma extrapolarile matematice actuale.

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

N-am avut, dar stiu ce este. Colpita este inflamatia colului uterin. La 16 ar trebui sa fii virgina, deci sa nu poti face spalaturi. daca cumva nu esti virgina la 16 ani si mai ai si o colpita, atunci situatia este destul de grava. Spalaturi vaginale se recomanda femeilor cu colpite grave, indiferent de varsta. Deci nu are absolut nici o importanta cati ani ai, daca esti activa sexual esti femeie in toata regula si faci tratamente de femeie. iar daca inflamatia asta este mai veche si nu te-ai dus la medic la 1-2 zile de la aparitia simptomelor si ai lasat sa treaca mai multe zile sau o saptamana, atunci nu poate fi tratata decat cu un tratament mai complex care sa includa si spalaturi vaginale.
In situatia ta nu este deloc de joaca. ti-a inceput viata sexuala extrem de precoce (varsta minima permisa este de 17 ani si jumatate) ceea ce iti creste de 9-10 ori riscul de cancer de col. Ai inflamatia colului, ceea ce este un nou factor de risc pentru cancerul de col. Ai ajuns tarziu la emdic, cu colpita severa, in evolutie de peste 48 de ore (cel mai probabil) ceea ce inseamna ca nu te duci cand trebuie la ginecolog, deci alt factor de risc. Trateaza-te cum ti s-a prescris, dupa tratament mergi din nou la ginecolog, iar apoi mergi la 4-5 luni interval daca totul este in regula si imediat cum sesizezi ceva in neregula, cat de mic, fiindca la riscul tau enorm de cancer de col orice neglijenta iti poate fi fatala. Si nu uita ca pana la 18 ani prezervativul este absolut obligatoriu la orice contact sexual. daca cumva ai "uitat" regula asta, du-ti si partenerul la analize si fa si niste analize de sange pentru boli venerice, fiindca e posibil sa fi luat ceva. Eu sunt femeie in toata firea, cu aproape 10 ani de activitate sexuala in spate si niciodata nu am avut colpita sau o infectie genitala atat de serioasa.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Faci o mare prostie daca nu faci tratamentul asa cum ti l-a prescris. Probabil aveai infectia mai demult, din cauza constipatiei sau a unei igiene precare. Ai 16 ani, deci nu ai studii in doemniu, nu inteleg pe ce te bazezi cand spui ca nu esti de acord cu spalaturile, ce studii ai citit, pe ce date te bazezi, dar iti spun ca medic ca fie ai citit cartile gresite, fie ai interpretat incorect datele de acolo, fiindca ai ajuns la o concluzie gresita care te poate afecta. Ai facut greseli pe care nu le poti corecta, dar poti incerca sa minimizezi efectul lor asupra vietii tale viitoare, atata tot. Probabil testul Papanicolaou va fi ok de data asta, dar conteaza cum va fi peste 5 luni si la anul si peste 5 ani, etc, fiindca din pacate va trebui sa traiesti toata viata cu povara ca intr-o zi trecutul te va ajunge si testul va iesi prost. Este ceva ce ti-ai asumat si deocamdata nu poti corecta asta, trebuie doar sa traiesti cu situatia de fapt. e normal sa fii speriata, oricine ar fi in locul tau, dar cu anii te vei mai obisnui cu starea de tensiune permanenta si vei trai spaima la intensitate maxima doar de 2-03 ori pe an cand iti vei face testul Papanicolaou.

| R100 a răspuns (pentru Brigaela):

Pana acum l-am facut si mi-am luat pastilele si tot ce mi-a zis. Am unele momente in care nici nu realizez prostia ce o scot din gura. Am unele momente cand spun numai prostii. Daca era cineva care sa vorbeasca cu mine si sa stiu ca nu este bine inceperea vietii sexuale la o varsta asa mica si ca organismul meu nu este pregatit nu faceam pasul asta, veci. Dar nu, nu a fost nimeni. Si stiu ca trebuia sa fiu eu constienta de asta, dar nu am fost. Multa sanatate dumnevoastra!

| Brigaela a răspuns (pentru R100):

Imi pare rau.

| Empathizer a răspuns:

Daca la 16 ani esti deja activa sexual, atunci e normal ca ginecologul sa iti recomande orice tratament este necesar in caz de boala ginecologica, indiferent de calea de administrare. Sexul neprotejat are riscurile lui.

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

Sunt altele active de la 14 ani si nu au nici pe dracu.Si eu care am facut ceva pentru prima data acum la 17 ani ( aproape ). Asa ceva...

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

Dupa cum spuneam, sexul are riscurile lui. Colpita este o inflamatie a vaginului, probabil din cauza unei infectii locale. Proces inflamator pelvin inseamna ca infectia nu a ramas limitata la vagin, ci s-a extins in zona genitala. Trebuie sa faci tratamentul recomandat, ginecologul ti-a mai indicat cu siguranta si alte medicamente in afara de cele pentru spalaturi vaginale. Sigur ti-a recomandat si antibiotice, si antiinflamatoare. Urmeaza tratamentul, in totalitate, fara sa te gandesti la "capra vecinului". Fiecare cu organismul ei...

Referitor la partener, insista sa-si spele organele genitale inainte de contactul sexual. Barbatii sunt mai neglijenti ddin acest punct de vedere. Si nu mai accepta sa faci sex neprotejat.

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

...iar din punct de vedere al momentului cand ti-ai inceput viata sexuala, daca trecusera doi ani de la prima menstruatie, erai apta fiziologic pentru asta. Legea permite fetelor sa se casatoreasca de la varsta de 16 ani, cand se considera ca isi pot incepe viata sexuala fara riscuri pentru sanatate. Nu ai facut nimic neobisnuit. La cei aproape 17 ani ai tai, nici macar nu ai doborat vreun record.

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

Da,prima menstruatie a fost la 11 ani jumate. Ce sa zic... oricum m-a luat moleseala si acum regret totul. Ca, doar asa se intampla cu noi toti. Ce sa mai zic, sper sa imi rezolv problemele de sanatate, in rest nici nu mai ma intereseaza. Iti multumesc tare mult pentru rabdarea ta

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

Cam in jumate de ora, o ora o sa merg dupa rezultat...sunt tare curioasa ce mai imi spune...

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

Curiozitatea ma incearca si pe mine. Da-mi de stire ce rezultat a iesit.

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

A iesit...Eu iti zic strict ce e pe foaie. E un tabel, cu - + ++ +++. La care la mine e insemnat cu 2 plusuri la Superficiale ( iar la ce nu a pus nimic sunt Parabazale, Bazale, Endocervicale si Endometriale ). Intermediare cu 3 de plus. Granulocite cu 3 de plus. Histiocite cu 2 de plus. Coci cu 3 de plus. Haemophylus cu 2 de plus, unde aici a precizat ca infectia asta o am si atat am auzit din gura dansei. Dupa care e clasificarea Papanicolau cu " C I C II C III C IV C V " iar la mine e bifat C II. Dupa Clasificarea asta, e Clasificarea Bethesda cu urmatoarele casute : " Normal, Ascus / Asgus, HSIL, Reactiv Benign, LSIL si Carcinom Invaziv iar la mine e bifat Reactiv Benign. Na, eu din toate astea nu am primit vreo informatie ca e bine, ca e rau. " Ne vedem dupa 3 saptamana. de tratament din tocul usii mi-a transimis asta ". Acum spune si tu ceva, ca eu, nici nu mai stiu ce sa zic. Dupa ce ca sunt speriata mai sunt si in ceata ca nu stiu absolut nimic.

| R100 a răspuns (pentru R100):

Saptamani * transmis *

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

Http://www.contraboli.ro/......panicolau/ am citit aici, cateva lucruri in care m-a incadrez si eu ...si m-am mai " luminat ". dar tind sa cred ca ginecoloaga asta nu a fost buna ( aici spune ca : recoltarea nu se face in timpul menstruatiei; se programeaza consultul intre ziua a 10-a si a 20-a de la ultimul ciclu menstrual " ) iar eu am fost fix dupa o zi la dansa si am intrebat daca e in regula si a spus da ca nu e problema

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

Relaxeaza-te. Ai un frotiu ce indica o infectie nespecifica cu germeni banali a vaginului, pe care tratamentul o va rezolva fara probleme. Nu ai cancer, nici leziuni precanceroase pe col, C II e un frotiu foarte bun din punctul asta de vedere. Nu e ceva complicat si se va rezolva cu tratamentul recomandat, inclusiv spalaturile acelea vaginale.

Sanatate!

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

... iar ziua a 10-a se numara din prima zi de sangerare a ultimei menstruatii, nu de la ultima. Deci erai aproape de ea la momentul recoltarii frotiului.

| R100 a răspuns (pentru Empathizer):

Multumesc tare frumos pentru mesaje tie cat si doamnei de mai sus ( Brigaela ). Va pup si va multumesc ca ati fost alaturi de mine cu un sfat! Sanatate si voua si aveti grija de voi. Daca se mai intampla ceva, am sa iti mai scriu

| Empathizer a răspuns (pentru R100):

Sa nu regreti, e viata ta, da vina pe ea!

... cat despre cancerul de col uterin, riscul de a-l face e sub 2, 5 la mie, ca la toate femeile care au viata sexuala. Mergi la ginecolog macar o data pe an (ideal ar fi de 2 ori). Daca faci testul Babes-Papanicolau in fiecare an, ca sa depistezi la timp o eventuala leziune precanceroasa, exista tratament si nu risti sa mori de cancer de col, chiar daca te nimeresti in procentul de aproape 2, 5 la mie de femei care au ghinionul sa il faca. De murit mor doar cele care isi neglijeaza sanatatea si ajung la ginecolog abia dupa ani de evolutie a bolii, cand cancerul a ajuns intr-un stadiu avansat.

... iar daca te hotarasti sa faci asanumitul vaccin impotriva cancerului de col (asta e un slogan publicitar), sa stii ca nu te protejeaza efectiv de cancer, ci doar de infectia cu 2 sau 4 tipuri de papilomavirusuri (in functie de vaccin). Tot e necesar sa faci periodic testul Babes-Papanicolau, pentru ca mai sunt si alte cauze de cancer de col uterin, in afara de papilomavirusurile continute in vaccin. Citeste cu foarte mare atentie prospectul vaccinului si judeca cu capul tau daca merita sau nu sa te expui la reactiile adverse si complicatiile mentionate acolo, in conditiile in care vaccinul ofera doar o presupusa protectie partiala fata de o boala pentru care exista mijloace de depistare si tratare la timp. Spun "presupusa protectie", pentru ca eficienta vaccinului in prevenirea cancerului de col nu a avut inca timp sa fie dovedita, cifrele avansate in ceea ce priveste protectia oferita se bazeaza deocamdata pe modele matematice, nu pe date clinice. Studiile postmarketing sunt in curs. Se spera ca concluziile lor vor confirma extrapolarile matematice actuale.