| facebook2013 a întrebat:

Vreau si eu o reteta de prajitura rapida si gustoasa

12 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete :
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/

http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi

http://retete-prajituri.lalena.ro/

http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/

http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/

http://www.teoskitchen.ro/

Toate cele bune.

| LeMousiqe a răspuns:

Buna!
Eu zic Prajitura Moca:
Ingrediente:
Prajitura:
-150 g faina
-165 g zahar pudra
-150 g unt topit
-3 oua intregi
-3 lingurite cafea instant
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura cacao
-1 lingura apa

Sirop:
-165 g zahar
-180 ml apa
-3 lingurite cafea instant

Pentru ornat:
-frisca batuta, optional
Preparare:
Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.

Prajitura:

Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.

Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.

Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le. Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata. Omogenizati.

Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.

Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.

Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.

Cine doreste poate orna cu frisca.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Sursa, pentru imagine:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura-mocca-4486/
O zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Uite aici,
http://www.laurasava.ro/......ciocolata/
Te pup!

| simina96 a răspuns:

Buna! Poti incerca urmatoarele retete:
1)Prajitura Neagra : -o cana dulceata de prune
-3 oua
-o cana lapte
-o cana zahar
-o lingurita bicarbonat de sodiu
-faina cat cuprinde
O pui in tava si o dai la cuptor 30 de minute(este rapida, simpla si foarte gustoasa)
2)Prajitura rapida cu crema caramel
Ingrediente

Blat:
6 oua,
12 linguri zahar,
1 lingurita praf de copt,
4 linguri ulei,
10 linguri faina,
esenta de vanilie.
Crema caramel:
200 g zahar,
100 g unt,
esenta de vanilie,
150 g frisca lichida (Hulala).
Mod de preparare

Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida.

Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita.
Mod de servire

Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.
Cam 25 de minute dureaza prepararea.
3)Ingrediente prajitura cu mere :

* faina 100 gr.
* zahar
* margarina 60 gr.
* trei mere
* scortisoara

Modul de preparare:

Prajitura cu Mere – Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
Alegi care ti se pare ca este mai pe gustul tau. :) sau mai poti lua de pe site-ul asta:http://www.gustos.ro/,sunt o gramada.

| ingerulpazitor a răspuns:

Buna!
Iti dau un link:
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-rapide/
Pofta mare! Pa Pa!

| Meryn a răspuns:

Se cheama prajitura in 5 min, poti sa-i spui si negresa sau chec. Eu am facut x 5 la toate ingredientele pentru a o pune intr-o tava mai mare la cuptor (45 min)
Poftim site-ul :http://www.retetecalamama.ro/......inute.html

P.S. Este excelenta!

| facebook2013 explică:

Am sa le incerc pe toate va multumesc frumos!