HepHap
| HepHap a întrebat:

De ce are omul coccis, masele de minte si apendice? Ce rol au?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Astea nu le au decat cei care nu cred ca lumea e creata de dumnezeu. Credinciosii nu au coccis, apendice sau masele de minte.

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Coccisul este dovada evolutiei...ne-am pierdut coada, dar nu si radacina ei.
Apendicele e un fel de cos de gunoi (aici, nu sunt prea sigura) al intestinului subtire.
Iar cu maselele de minte...chiar ma jignesti. Eu inca le mai astept sa creasca. Se vede, nu?

| Pecsi_Paul_1985 a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Apendicele nu e un cos de gunoi, ba chiar are un rol foarte important in a produce si a proteja colonii de bacterii benefice intestinelor.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@gyzzard: Am zis ca nu sunt sigura. Am zis! Am zis!

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Rol decorativ. Toate sunt ramasite a unor perioade din istoria noastra. Nu mai avem nevoie de ele dar inca nu a trecut destul timp incat evolutia sa scape de ele.
Coccisul e dovada ca ne tragem din urmasi cu coada. Apendicele cecal (cam nu e singurul din organismul uman) si maselele de minte sunt dovada faptului ca, in trecut, dieta noastra era mai axata pe vegetale.

1)ardnaxur: Apendicele cecal (ala care se scoate la celebra operatie de apendicita) tine de prima parte a colonului si nu de intestinul subtire. De asemenea nu are rol de cos de gunoi.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@ardnaxur1961: Ai zis, ai zis. Nu am vrut sa te atac, ci doar sa te lamuresc. happy

| hashe86 a răspuns:

Maseaua de minte e sau era cat se poate de utila. in zilele noastre ea poate lipsi de la un numar mare de semeni, ca semn al involutiei maxilarelor datorata schimbarii obiceiurilor alimentare. acum manacam mai mult mancare preparata, maruntita, de consistenta redusa si de aceea maxilarele nu se mai dezvolta. maseaua de minte fiind localizata cel imi posterior pe arcade, e prima care cade victima, nu mai are loc la nivelul maxilarelor. de acolo si multele probleme pe care le cauzeaza.
cat despre coccis si apendicele cecal cred ca s au dat niste raspunsuri mai sus.

| antonius74 a răspuns:

Daca ne luam dupa teoria evolutiei, sunt de acord cu ardnaxur1961 si gyzzard. totusi, daca ne luam dupa ezoteristi, din cauza faptului ca extraterestri din constelatia AlphaDrakonis s-au combinat in urma cu nu stiu cate mii de ani cu atlantii. Aceasta incrucisare de gene ne-a lasat aceste "piese" inutile si altele (lista cu posibilitati e mai lunga...)

| metamorfoz a răspuns:

Apendicele... nu-i chiar cos de gunoi(dar despre intestinul gros se spune ca e groapa de gunoi a organismului)! Desi se spune ca-i rudimentar, apendicele e si el un mititel organ limfoid acolo. Ce-aveti cu el?! Amigdalele de ce exista?!

Iar partea cu maselele de minte...se pierd in cursul evolutiei asa cum se preconizeaza ca vom incepe sa pierdem si incisivii laterali (adevaru` e ca au si ei un rol, macar estetic... ce aiurea am arata fara ei!). By the way...se zice ca cine NU are masele de minte e mai destept, nu cel ce le are! tongue
Eu n-am nici mugurii! big grin se vede?! laughing
Si-apoi, molarii de minte cand ies(pe langa dureri si vaicareli) iti pot deforma uneori toata dentitia, ca dau din coate impingand in restul dintilor ca sa-si scoata si ei capu` pe arcada! Si te trezesti maine-poimaine cu dintii inghesuiti. laughing Hihi, ce bine ca n-am si stressul asta!

| pisi dy a răspuns:

Sa nu ne uitam inaintasii...de unde am plecat... daca te deranjeaza asa tare prezenta lor poti sa "scapi " de ele.totusi coccisul ramane, deci tot nu poti sa uiti din cine te tragi. si daca nu esti lamurit, deschide televizorul... e plin de maimute!

| OoAdryoO a răspuns:

Ceva ce mi s-a părut interesant :

Coada la oameni
Embrionul uman are o coadă care măsoară o șesime din toată mărimea sa. Când embrionul devine făt
, coada este absorbită de corpul în creștere. Așadar coada este un organ vestigial. Există cazuri în care se pot naște copii cu cozi scurte de țesut moale(piele, mușchi și nervi) dar excepțional au fost întâlnite cazuri când s-au născut copii cu cozi care conțineau țesut cartilaginos și chiar cu 5 vertebre. În mod obișnuit oamenii prezintă în capătul coloanei osul coccis, care este lipit de pelvis, în același loc în care animalele prezintă coada. Coccisul este format din patru vertebre sudate și are rolul de a susține mușchii fesieri.