| OOOLEOOO a întrebat:

Mai are vreun rost important consumul de carne in societatea moderna?

Tinand cont de probleme fizice si dezastrele ecologice cauzate de industria carnii?

24 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Ce dezastre ecologice? Singurul lucru care imi vine in minte e cantiatea de metan degajata de respectivele animale, dar aceasta este o problema care poate fi diminuata drastic prin o gestionare mai eficienta a facilitatilor unde sunt crescute.

| OOOLEOOO explică (pentru Apache):

Climate change (nitrous oxide emission, livestook and transport)
deforestation (best example = Rainforest Brazil )
species extinction (best example = Rainforest Brazil)
land use ( same)
food waste (auzieam ceva gen : hrana care o consuma indrustria carnii (in general GMO soyabean ) ar fi indeajuns cat sa hraneasca toata populatia, n-am surse in afirmatia asta)
wather waste (a cow consume in her life 1, 799 gallons of wather, irrigation of the grain and animal consume )

| Porcusorul a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Pe scurt, carnea este de neinlocuit in alimentatia oamenilor. Mai ales in dieta copiilor, adolescentilor si a femeilor insarcinate. Dieta vegetariana, desi iti poate oferi mici beneficii pe termen scurt, are efecte devastatoare pe termen lung si transgenerational. Dupa 2-3 generatii complet vegetariene s-ar observa scaderea in statura, sistem imunitar slabit sau disfunctional, mortalitate infantila ridicata, predispozitii pentru infectii si boli autoimune, scaderea volumului cerebral. Asa ca renuntarea la carne NU este o solutie pentru societatea moderna. Solutia este comsunul periodic de carne de inalta calitate: peste inalt calitativ (somon, ton proaspat, sardine proaspete, peste spada, as aminti si de salau sau cod), carne de pui (preferabil piept, dar evitand aripile si carnea la un pret sub medie), vita, manzat, cal (toate trei foarte hranitoare, dar evitarea consumului in cantitati mari asemeni culturistilor - risc de hemocromatoza). Trebuie evitata sau consumata in cantitati reduse carnea de porc, a produselor semipreparate ca mezelurile si conservele. Educatie culinara, asta vad eu ca e solutia pentru societatea moderna.

| OOOLEOOO explică (pentru Porcusorul):

Educatie culinara, educatie fizica si nu numai.

| sabin89 a răspuns:

Poate ar trebui sa fii mai explicit. Ce-ai vrut sa spui prin "probleme fizice si dezastre ecologice"?

| RAY a răspuns:

Viata ta este sinonima cu proteina, normal ca are importanta carnea e ceva foarte important uitate la ultimi anii cresterea in inaltime, ca ajungem la varste inaintate se poate datora carni
carnea nu causeaza dezastre si omul si lacomia lui de a vrea tot mai mult, nici un alt animal nu e asa lacom ca omul

| RAY a răspuns:

Proteine – pentru revigorarea creierului

Proteinele participa la fabricarea de neuro­transmitatori, agentii de comunicare ai informatiei in creier, indispensabili pentru o buna functionare a acestuia. Un experiment stiintific englez a demonstrat ca tinerele fete vegetariene cu carente de proteine aveau un IQ inferior celor care nu aveau astfel de alimentatie cu carente. Pentru evitarea acceselor de oboseala de dupa-amiaza si pentru a reactiona mai bine la situatiile de stres, la pranz opteaza pentru o masa lejera si bogata in proteine.

Grasimi – pentru mentinerea unei conditii bune

Creierul contine aproximativ 60% grasimi, dintre care o treime provine din alimentatie. Omega 3, in special, permite construirea si mentinerea intr-o stare optima a membranelor celulelor cerebrale, asigurand o mai buna trasmitere a mesajelor. Consumatorii de peste vor ramane mai mult timp atenti, dupa cum a demonstrat un studiu olandez numit Zutphen. Asadar se recomanda o lingura de ulei de rapita pe zi, peste gras cel putin de doua ori pe saptamana, si mai putina grasime saturata – animala (provenita din carne, bran­za, unt) sau vegetala hidrogenata (margarina, prajituri industriale) –, care pot stopa cresterea celulelor cerebrale sau chiar sa le modifice morfologia.

Glucide – pentru a-i aduce energie

Pentru a functiona corect, celulele cerebrale au nevoie, prin circulatia sanguina, de un aport de dulce regulat. Alimentele cu index glicemic mic-mediu (paine cu cereale, legume uscate, fainoase integrale) favorizeaza atentia si concentrarea pe tot parcursul zilei. Rezultatele testelor congnitive aplicate copiilor scad, daca acestia nu au consumat astfel de alimente la micul dejun. Mai mult de jumatate din painea mancata in acel moment serveste la buna functionare a creierului in timpul zilei. In schimb, excesul de zahar rapid (biscuiti industriali, ciocolata etc.) incetineste activitatea intelectuala. Calitatea performantei intelectuale din timpul zilei depinde in mare masura si de somnul de noapte, iar creierul are nevoie de energie chiar si in timpul acestuia. Deci, nu trebuie sa suprimam alimentatia corespunzatoare la cina.

Vitamine – pentru a-l stimula

Vitaminele sunt indispensabile pentru o conditie fizica si psihica buna, deci, importante si pentru creierul nostru. Astfel, vitaminele de grupa B sunt necesare fabricarii si bunei functionari a neurotransmitatorilor. Vitaminele B6, B9 (ficat de pasare, galbenus de ou, fasole alba) si B12 (ficat, stridii, scrumbii) stimuleaza memoria. Vitamina B1 (carne de porc, linte, creson) participa la metabolismul glucozei, care furnizeaza creierului energie. Mai putin cunoscuta pentru contributiile sale legate de intelect, vitamina C ofera creierului o stimulare fiziologica. Cercetatorii britanici au descoperit ca adolescentii de 13 si 14 ani care aveau cele mai ridicate procente de vitamina C obtineau rezultate mai bune la testele de inteligenta. Un motiv bun pentru a nu neglija dimineata sucul de portocale.

Minerale – pentru protejare si stimulare

Din categoria mineralelor, fierul ramane cel mai important. O deficienta de fier provoaca anemie, deci o oxigenare mai scazuta a creierului si, prin urmare, un deficit in functionarea sa. Aceasta carenta este cea mai raspandita in lume, mai ales la femei. Alimentele care ofera un procent satisfacator de fier sunt carnea rosie si lintea. Un alt mineral esential este cuprul, care joaca un rol protector si participa la controlarea fabricarii de energie provenita din glucoza. Ficatul de vitel, stridiile si calamarii sunt bogati in acest mineral.

| T0T a răspuns:

Dacă nu vrei să fii vreun slăbănog aproape anemic eu zic că da:

http://www.culturism.ro/......tatie.html

| RAY a răspuns (pentru T0T):

Carnea te scapa de foame ba chiar e dovedit ca cei care manca multa carne sunt mai slabi ca cei cu o dieta high carb, deci da poti fi slabanog si sa manci carne

| T0T a răspuns (pentru RAY):

Aș vrea să văd unde este dovedit asta. Eu unul nu cred și nici nu prea e normal ceea ce spui căci proteinele din carne ajută la dezvoltarea musculară iar dacă nu ai o viață activă(din punct de vedere sportiv) grăsimea din aceasta se depune. La tinerețe se depune mai greu ce e drept dar după tinerețe văd imposibil ceea ce zici tu.

| RAY a răspuns (pentru T0T):

Uite un exemplu
manca o ciocolata sau o bucata de gratar sau o bucata de slanina si apucate de sapat sa vezi la care isi va tine de foame mai mult, proteinele tin mai mult de foame

carnea nu slabeste si doar ca manci mai putin

http://forum.softpedia.com/......sanatoase/

| T0T a răspuns (pentru RAY):

Poți fi mai slab dar asta nu te face slab. Dacă știi să cum să mănânci carnea și ești sportiv, da, poți fi mai slab ca unul care nu mănâncă dar asta nu te face slab dea binelea.

| RAY a răspuns (pentru T0T):

A fi slab e sanatos nu? sau nu? cred ca e bine sa ai o greutate normala undeva la mijloc, si eu cand faceam sport fara carne nu puteam face sport

| T0T a răspuns (pentru RAY):

Într-un fel ai dreptate, îți ține mai mult de foame, dar sunt și oameni care nu o mănâncă cum trebuie și cât trebuie. Aici sunt riscurile. Dacă mănânci numai plante și prostii vei avea de suferit, am văzut unele răspunsuri bune mai sus care au venit ca un adaos la ce am zis eu.

| T0T a răspuns (pentru RAY):

E sănătos să ai o greutate normală cu o masă musculară normală. Orice sportiv și om sănătos are nevoie de carne(cel puțin asta cred)

| RAY a răspuns (pentru T0T):

Si eu cred la fel

| OOOLEOOO explică:

Intrebarea are scop informativ si afirmativ, schimbarea inseamna evolutie daca creierul tau functioneaza doar cu cadavre moarte si ii e prea lene ca sa faca o schimbare pentru binele mediului inconjurator (pentru ca de binele tau putin imi pasa ) atunci abtine-te din a deranja cu raspunsuri non-sens si du-te si hraneste-ti creierul cu un hamburgher cu 1 euro si poate in momentul ala de savoare cand doar ultimul incstinct de supravietuire iti functioneaza vei medita asupra faptului ca, de ce, produsul tau e asa ieftin avand in vedere efortul urias pentru al produce.

Intre timp o sa merg sa-mi fac o pizza vegana, ca cu astia 5 ani de experienta in alimentatia vegana poate stiu sa-mi pregatesc mai mult decat iarba din gredina, ca de aia ma cheama "vegan" si nu erbivor. happy

| Cossta a răspuns:

Cum adica dezastrele ecologice cauzate de industria carnii? ca nu inteleg.
Apropo Dixtrance, slabanog nu ajungi daca nu mananci carne, te asigur.

| T0T a răspuns (pentru Cossta):

Puteai să dai un exemplu de ce anume te face slăbănog atunci. Eu m-am referit la general(desigur că nu toți ajung slăbănogi sau semi-anemici din lipsa consumului de carne) dar în general ajung datorită alimentației și carnea fiind un aliment extrem de important(uite-te la link-ul pe care l-am pus, poți găsi de asemenea mai multe informații pe internet) poate fi o cauza, din punctul meu de vedere principala cauză.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Condiția ta și sănătatea ta cam depind în proporții extrem de mari de alimentație, mult mai mari decât crezi tu chiar.

| OOOLEOOO explică (pentru Cossta):

Climate change
deforestation
species extinction
land use
food waste
wather waste.

| Deyyu_DeYu_1998 a răspuns:

Carnea este un aliment bogat în proteine. Corpul tău are nevoie de acele substanțe nutritive. Riscul la care expui când consumi există, dar nu este nociv în cantități echilibrate. Corpul are mai mult de câștigat dacă consumi carne. "Est modus in rebus"