| LolaMona a întrebat:

Am o mare(enorma) problema
Sunt foarte rasfatata, probabil ca mama nu a vrut sa ma educe cum trebuie. La 16 ani Inca mai am uneori tendinta sa ma port ca un copil razgaiat cand sunt suparata ( cand mama imi invadeaza spatiul personal). Adica uneori dupa ce ii explic mamei de ex ca cum se comporta ea e oribil (chiar daca nu da roade),incep sa urlu sa tip si sa plang dupa ce arunc cu ce am prin preajma pe jos (nu ca nu imi place sa fac toate astea ca sa ma descarc ) doar ca nu vreau sa imi fac obiceiul asta.
Si nu ma port asa doar in familie daca ceva nu imi place, dar si cu altii,ca este o profesoara sau o colega,daca nu are dreptate cu ceva,incep sa ii arat ca nu are,in loc sa tac si sa o las naibi in pace.
Ma rog,stiu ca suna ciudat,dar toate astea sunt din cauza ca mama mea nu imi acorda nicio atentie afectiva, si reuseste sa ma scoata din minti cu invadarea spatiului personal?
Sper ca ati inteles ceva in romana mea, ca am avut plangeri ca nu stiu romana
Multumesc, ca ati citit pana aici ❤✌

4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Răsfățul părinte-copil vine totul de la prea multă iubire care ți-o oferă și ții de fac orice poftă pe care o vrei, nu are treabă că nu te-a educat bine. Tu i-ai prins orice verigă slabă a mamei tale și faci orice să o obții. Dacă tu ți-ai pus întrebări că ceva nu este in ordine, totul este sa te controlezi și să nu mai răspunzi cu răutate celor din familie sau exteriorul. Cândva, in viață, roata ți se va întoarce și sunt sigură că nu-ți va placea asta, așa cum nici parințiilor tăi sau oricărui om din exterior de altfel. O fi spațiul tau privat, dar din moment ce încă ești minoră și ești în tutela lor, misiunea ta este de a tace și nu a mai ridica tonul ori contrazice cu restul. După ce vei lua zborul din cuibul părintesc, poți face orice ceea ce vrei tu. Pune-te in pielea mamei tale cum este și ce simte ea când îi răspunzi impertinent!

| 94Lucifer94 a răspuns:

Păi totuși ești copilul ei. Și pe mine mă enerva mama când venea să-mi inspecteze camera, totuși este spațiul meu privat. Dar nici nu pot să mă pun în gură cu mama. Tac din gură și aștept să iasă, sau ies eu și îmi caut altă ocupație. Trebuie să înveți să ignori. Adică dacă vine în camera ta, cu ce te deranjează atât de tare?

| LolaMona explică (pentru 94Lucifer94):

Pentru ca ma controleaza la fiecare zece minute sa vada ce fac, si mereu merge dupa mine,ma copiaza in aproape orice, daca incep sa mananc eu ceva, imediat vine si ea si ia acelasi lucru zici ca e zgarcita sau ceva, dar daca nu mananc nimic, nici ei dintr-o data nu ii este foame, si e enervant cand cineva te tortureaza asa mereu. Unde merg eu merge si ea zici ca eu as fi mama si dupa ce m.a educat prost rasfatandu.ma cumparandu.mi chestii scumpe si nebagandu.ma in seama mai crede ca la 16 ani ma mai poate educa cu pedepse pentru copii, nu mai mergi acolo, nu mai faci asta. Dar chestii e ca daca ma copiaza intr.una zici ca nu are propria ei persoana, este sufocant. Si vorbeste cu mine zici ca am doi ani cu o voce din.aia subtire si, sti despre ce vorbesc adica, ma simt ca o idioata, desi ea e idioata nu eu.Si e ciudat ca la varsta ei sa te porti ca un copil si totusi sa crezi ca tu esti "Regina" cum mi-a zis ea o data.

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru LolaMona):

Păi nu știu, tu trebuie să știi mai bine ce e în sufletul ei... gândește-te că mama e doar una, bună rea, alta nu mai vezi și nici nu o să mai ai. Poate subțiază vocea pentru că ești copilul ei, și mama mai făcea așa câteodată și vorbea cu un ton de ăla zicând ''Mama te iubește'' și după aia numai dintr-odată îmi zice să fiu cuminte, să nu mai fac prostii, bla bla bla. Dar bine că nu trebuie să acorzi foarte multă importanță. Încearcă să nu te enervezi, nu poate fi chiar atât de rău laughing

Întrebări similare