Pe mine ma cheama Ioana si sarbatoresc de fiecare data Sf Ioan... Si dupa mine Oana este un apelativ al numelui Ioana adica se pune deoarece aveam o carte de la biserica cu numele si semnificatiile lor si la Sf Ioan arata mai multe apelative cum ar fi: Oana, Ionel, Ionela, Nelu, Nela, etc...
Te-am convins?
Nu doar persoanele cu numele de "IOana si Ion, Ionut, Ionela, etc..."
nu "Oana".
LA multi ani :* daca ai Ion, Ioana in familie si la multi ani pentru noul an:*
Deci nu unele persoane sarbatoresc Oana ca Ioana doar asa, dar nu este bine. Daca le chema Ioana dar altfel e de geaba
Pai da, toti ce au nume gen " Oana, Ioana, ionela, Ion, Ionut " sarbatoresc Sfantul ion ca provin de la "Ion".
Bună! Ba e adevărat, Oana vine de la Ioana, care sărbătoreşte onomastica de Sf.Ioan. Uite şi aici : http://semnificatia-numelui.visele.ro/cauta.php?nume=Oana
Numele Oana isi are originea din limba romana, fiind o forma derivata a numelui "Ioana" si care inseamna "Dumnezeu este milostiv". Se zice ca ar mai fi o varianta care pune numele "Anca", "Ana" si "Oana" in echivalenta, provenind de la cuvantul ebraic "channah" care inseamna "gratie favorita".
Pe mine ma cheama Oana si da, se pune, eu imi sarbatoresc numele la Sf. Ion.Plus de asta Oana vine de la Ioana care vine de la Ion.
Buna! Da, este primul nume derivat din Ioana si mai sunt multe altele. Deci se sarbatoreste!
ThinkPink întreabă: