| Geo_4096 a întrebat:

Cele cu numele "Oana " sarbatoresc Sfantul Ion? Eu stiam ca da, dar unele persoane zic ca nu-i asa.

Răspuns Câştigător
| AWonderfulDay a răspuns:

Pe mine ma cheama Ioana si sarbatoresc de fiecare data Sf Ioan... Si dupa mine Oana este un apelativ al numelui Ioana adica se pune deoarece aveam o carte de la biserica cu numele si semnificatiile lor si la Sf Ioan arata mai multe apelative cum ar fi: Oana, Ionel, Ionela, Nelu, Nela, etc...

Te-am convins?

17 răspunsuri:
| pitikaaaa a răspuns:

Nu doar persoanele cu numele de "IOana si Ion, Ionut, Ionela, etc..."
nu "Oana".

LA multi ani :* daca ai Ion, Ioana in familie si la multi ani pentru noul an:*

| SimoooSven a răspuns:

Se sarbatoreste si "Oana" am eu o verisoara.
Funda?puppy dog eyes

| ღmarynaღ a răspuns:

Deci nu unele persoane sarbatoresc Oana ca Ioana doar asa, dar nu este bine. Daca le chema Ioana dar altfel e de geabawinking

| miha88sim a răspuns:

Pai da, toti ce au nume gen " Oana, Ioana, ionela, Ion, Ionut " sarbatoresc Sfantul ion ca provin de la "Ion".

| 32oana32 a răspuns:

Da se sarbatoreste si numele "Oana" sunt foarte sigura!

| HyuLa a răspuns:

Exact sa-ti explic.Ioana si il tai pe I si iese Oana laughing :X:X Funda? sad

| Rocs_2679 a răspuns:

DA! Oana este derivat de la Ioana happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Ba e adevărat, Oana vine de la Ioana, care sărbătoreşte onomastica de Sf.Ioan. Uite şi aici : http://semnificatia-numelui.visele.ro/cauta.php?nume=Oana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA, Oana se sarbatoreste insa unii oameni care au dubii sau nu inteleg ce legatura are. Ma rog deci poti sa sarbatoresti daca vrei. Daca vrei sa primesti cadouri sau dulciuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

EU ma numesc Oana si am vreo 12 fete cu numele asta la mine in clasa si toate sarbatoresc de SF.ION. NU-I LOGIC?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, si pe mine ma cheama Oana si sarbatoresc si primesc chestii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, se sarbatoreste, este un nume derivat de la Ioana asa ca la multi ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da si numele Oana se sarbatoreste ca si pe mine tot Oana ma cheama si imi sarbatoresc ziua.

| Roncea_Oana_1980 a răspuns:

Numele Oana isi are originea din limba romana, fiind o forma derivata a numelui "Ioana" si care inseamna "Dumnezeu este milostiv". Se zice ca ar mai fi o varianta care pune numele "Anca", "Ana" si "Oana" in echivalenta, provenind de la cuvantul ebraic "channah" care inseamna "gratie favorita".

| oanaalexandrachivu a răspuns:

Pe mine ma cheama Oana si da, se pune, eu imi sarbatoresc numele la Sf. Ion.Plus de asta Oana vine de la Ioana care vine de la Ion.

| OanaIordan a răspuns:

Buna! Da, este primul nume derivat din Ioana si mai sunt multe altele. Deci se sarbatoreste!happy

Întrebări similare