| Vlad994658 a întrebat:

Another question is... E adevarat, ca tot se aude, oamenii care s-au apucat de invatat din semestrul al 2 lea pentru bac si l-au luat cu nota mare, cum e posibil sa inveti la rom atatea comentarii? Precizez ca ei nu au pus mana pe cartea in cei 4 ani, nici eu pe de alta parte, dar eu fac pregatirii de acum,, adica pe bune? cu 4 luni inainte si sa mai iei si 7 8

Răspuns Câştigător
| VreauSăIauBACul a răspuns:

Da, este foarte probabil să fie adevărat. Sunt oameni care au citit chiar mai târziu și au luat note și mai mari; totul depinde de persoană, de capacitatea intelectuală a acesteia.
Să îți spun cazul meu: Sunt o persoană destul de superficială (când vine vorba de învățat într-un cadru organizat); pentru mine era suficient să citesc în pauza dinaintea unui test (dacă era o teză mă mai uitam și înainte cu o zi - tot la fel de superficial - peste ce era de învățat) și în 99% din cazuri luam 10. Dar asta nu pentru că aș fi o persoană cu o capacitate de a memora uluitoare. URĂSC TOCITUL! Nu sunt bun la tocit. Dacă profesorii m-ar fi pus să le tocesc lecțiile exact cum le-au scris ei, probabil n-aș mai fi reușit să iau aproape mereu 10. Metoda mea de învățare s-a bazat pe logică. Dacă am înțeles lecțiile, atunci le puteam reproduce (reproduce este mult spus, pentru că nu le redam cu aceleași cuvinte, ci practic spuneam ce am înțeles eu). Când a venit BAC-ul, trebuie să recunosc că până și pe mine m-a surprins modul (atât de superficial) în care l-am tratat. Numai că, dacă îmi este permisă o mică laudă, cunoscându-mă bine, mi-am dat seama de metoda perfectă prin care pot scoate un rezultat maxim la BAC cu eforturi minime (pentru că în acea perioadă nu eram deloc interesat de BAC, ci de admiterea la facultate, iar BAC-ul nu conta deloc la admiterea la facultate, așa că eu am perceput BAC-ul ca fiind aproape inutil - și mai aveam și niște probleme de sănătate care mi-au afectat destul de serios capacitatea de concentrare): mă mai pot lăuda puțin spunând că, cel puțin pentru o tipologie de persoane am găsit cheia succesului (succesul în sensul unei note foarte mari la BAC), iar pentru ceilalți am găsit o posibilitate de a se salva (în sensul că au posibilitatea să ia mult mai ușor BAC-ul). Cu o lună înainte de a avea prima probă scrisă la BAC m-am apucat nu să învăț, ci să îmi structurez materia ce urma să o învăț ("învăț" e impropriu spus; mai degrabă „citesc"). Într-o lună de zile mi-am făcut materialele perfecte la română, istorie și geografie. Problema e că nu îmi mai rămânea așa mult timp să le citesc :)) Sâmbătă terminasem materialele de redactat și lunea imediat următoare aveam proba scrisă la română. Deci pentru română am citit eseurile de cel mult 3 ori. Important de menționat: consider că la română nu e de citit decât pentru subiectul III. La subiectul I trebuia să știi să-l rezolvi încă din generală, iar subiectul II ține doar de vocabularul tău, de cum ești în stare să argumentezi orice. Revin la eseuri: la română nu mi-am făcut 3 eseuri pentru fiecare operă; ci câte unul pentru fiecare: indiferent ce îmi cerea, scriam același eseu și mai băgam de la mine (pentru că, altă chestie importantă, am citit toate operele pentru BAC și știam să spun câte ceva despre fiecare, chiar dacă n-aș fi citit deloc eseurile). Rezultatul? Un 9, 20 (se putea și mai bine, dar având în vedere circumstanțele mele și efortul (ne)depus, este o notă enormă pentru mine). Dacă admiterea la facultatea la care am dat ar fi constat în notele de la BAC, cu siguranță aș fi luat note și mai mari.
În ceea ce privește istoria mi-am supersintetizat materia (deci eu pentru BAC la istorie am avut de citit 30 de pagini). La istorie nu am citit decât în ziua dinaintea examenului. Rezultat - 9, 30
În ceea ce privește geografia a fost și mai ușor, pentru că aici cel mai mult contează să știi harta și să ai logică. Rezultat - 10
Media - 9, 5 Ți-am spus, cu circumstanțele mele, este o notă excelentă, dar se putea și mai bine (dacă ar fi contat pentru mine notele la BAC, dacă ar fi contat la admiterea la facultate, cu siguranță aș fi luat note mai mari).
Materialele le găsești aici: www.facebook.com/VreauSaIauBACul
---
Răspuns pe scurt: Da, se poate. Eu am citit în zilele dinaintea BAC-ului și am luat 9, 2/9, 3/10 - Media 9, 5. Totul variază de la persoană la persoană. Se poate lua lejer BAC-ul - depinde de capacitatea intelectuală a fiecăruia.
---
Dacă mai ai întrebări, te aștept pe pagina de Facebook.

5 răspunsuri:
| Caro34 a răspuns:

Nu crede tot ce se aude... Invata si straduieste-te fiindca e pentru tine! Acesti ani sunt cei mai frumoși... Numai bine!

| RainmakerX a răspuns:

Nu te supara dar ma amuza ca 7 ti se pare o nota mare.

Bacul este destul de usor. De obicei de la nota 8, 5 la 10 este mai greu iar de la 9, 5 la 10 este un subpunct cu adevarat greu care face diferenta intre elevii buni si cei medii spre avansati.

Acum problema se pune in felul urmator... DEPINDE.
De ce depinde?
Pai in primul rand daca esti prost atunci inveti degeaba caci o sa uiti pana la bac si trebuie sa repeti mereu.

In al doilea rand daca faci pregatiri cu un profesor prost atunci nu te astepta sa inveti mare lucru.

Totusi, daca faci pregatire cu un profesor bun si te duce cat de cat capul atunci poti sa iei lejer notele respective chiar daca nu ai invatat foarte mult in ultimii ani.

Conteaza doar EFORTUL pe care esti dispus sa-l faci.
Succes la bac!

| Bondarel99 a răspuns:

Eu am luat 8 la romana si stiu ca atunci cand am dat eu examenul a fost un comentariu la alegere dintre Harap-Alb, Enigma Otiliei si inca unul. Eu pe cuvant ca nu am invatat practic nimic la subiectul 3, doar am scris comentariile o data pe un caiet dar nu am stat sa le citesc ca nu aveam chef si ma ingrozeam cand deschideam caietul. La examen am gandit logic la ce cerea enuntul respectiv si m-am gandit la ce imi amintesc eu din opera respectiva si am construit pe loc un comentariu respectand acele cerinte (pentru ca ti le da ca sa te ajute), nu a fost ceva foarte elaborat ci doar am dezvoltat niste idei simple pe care mi le aminteam si am povestit putin din actiune.
Repet, nu trebuie sa le inveti pe de rost ca asa nu merge, trebuie sa stii ideile si in mare despre ce e vorba si sa stii structura pe care sa o respecti atunci cand construiesti comentariul.
Eu nici macar nu am citit vreo opera.
Dar eu zic sa te bazezi pe celelalte subiecte, la subiectul 2 e foarte usor (eu nu am scris mare lucru ca nu aveam idei atunci si nici timp), la subiectul 1 trebuie sa lucrezi mai multe exercitii si o sa stii sa le faci.
Nu ai nevoie de meditatii, ia-ti carti de pregatire pentru bac si daca nu te descurci la ceva intrebi la scoala profesorul.

| SG1995 a răspuns:

Eu am facut o luna pregatire la romsna si am luat 7.45, in fact imi placea materia, dar nu am memorat toate comentariile, de fapt am incercat sa rezum cate ceva din ce-am invatat, in fact daca primele doua subiecte le faci perfect ai nota 7 garantat.

| Violleta2022 a răspuns:

Functioneaza daca repeti doar in ultimile 4 luni, DOAR DACA ai invatat in ultimii 4 ani toate lectiile, in rest, nu functioenaza memorarea a 4 ani in doar cateva luni (intr-un singur semestru).