| andrabella a întrebat:

Buna am o problema cu ai mei de vreo 5 ani aproximativ... va explic pe scurt poate imi da si mie cineva un sfat. eu am o problema de sanatate un handicap locomotor, ma deplasez bine pe loc drept, normal. Ai mei sunt exagerati nu ma lasa sa merg singura afara si niciunde,,, situatia foarte nasoala. Iubit din cauza lor nu am cum sa fac din casa si cand iesi rar si cu iei normal ca nu poti sa iti faci. Acuma 5 ani am avut o relatie cu cineva fara ca ei sa stie ne-am cunoscut pe conquiztador joc el era la 20 de kl de mine ne-am vazut si am vb cu el si ne vedeam fara ca ai mei sa stie in fata la mine la bloc un an, apoi eu au aflat situatia mea era asa si inainte sa il cunosc si dupa. sincer de ceva timp m-am saturat sa stau in casa sa ies doar cu ei, plus de asta vreau o relatie m-am saturat la 23 de ani sa fiu singura. Prieteni am putini vreo 2 cu care mai vorbesc si cum ne permite timpul vin la mine. Am batut un apropo ca m-am staurat deea am starea asta nervoasa si nemultumita ca m-am saturat sa stau in casa sa fac ce zic ei. plus de asta ei mi-au zis ok iate si du-te unde vrei. I-ei inteleg numai ce vor ei. eu sincer nu mai pot asa,,, vreau sa am viata mea sa merg sa cunosc si etc. Voi ce ati face in locul meu? eu sunt bolnava din 2004. ce sfat imi dati acum sunt intr-o perioada mai naspa putin deprimata. Voi ce ati face? eu una nu mai rezist

12 răspunsuri:
| teosbeos a răspuns:

Buna! După cate am citit mai sus, am o intrebare. In ce situatie ai ajuns sa ai acest handicap? Adică daca e in urma unui accident... eu stiu... de masina, se intelege foarte bine reactia părinților tai. Gândeste.te ca dupa ce s-a intamplat o data, le e frica. Teama ca te vor pierde. Motivul pentru care sunt asa protectori. Sfatul meu ar fi sa vorbesti cu ei calm o data, la modul te asezi la masa si.i rogi sa se aseza si ei ca ai ceva de discutat. Sa le spui ca ii iubesti, apreciezi cat vor sa te protejeze, dar ti.Ai dori măcar putina independența. Ca nu vei putea toata viața sa depinzi de ei si ai vrea sa vezi cum e si pe cont propriu. Doar nu vrei sa te desprinzi de tot de ei. Spune.le. iar la sfarsit, propune.le sa te lase cate putin. Spre exemplu, spune.le sa te lase măcar sa începi sa te plimbi cate jumatate de ora singura printr.un parc apropiat. Sau daca poți du.te zace, douăzeci minute pana la magazin sa cumperi ceva pentru casa. Daca le vei spune ca vrei sa fi independenta, se poate sa reacționeze urat, nevrând sa.Ti dea drumul. Dar trebuie si tu sa recunosti ca te ajuta mult si tot ce au facut a fost pentru a te proteja. Incearca sa o iei cu pasi mici. Cate zece minute afara azi, maine, pana la magazin. Si asa usor usor se vor relaxa si ei. Vor prinde incredere ca te descurci. Incearca sa iesi afara asa cum vrei dar fara sa iesi prea mult din zona lor de confort si protectie. Spre exemplu prima data cand mergi pana in parc, cheamă.Ti cei doi prieteni si iesi cu ei, spunându.le si părinților. Ei nu vor decat sa te protejeze. Nu cred ca si.au dat seama ca exagerează putin.

| andrabella explică (pentru teosbeos):

Am luat infectie din spital

Eu stau cu mama si am mai multi frati 9 tata a murit cand aveam 6 ani

Mersi mult pentru raspuns

| teosbeos a răspuns (pentru andrabella):

Iti urez sucess. Ma bucur daca ti.Am putut fi de ajutor. Si sper ca lucrurile sa meargă bine de acum inainte.

Am sa iti scriu mai multe despre mine saptamana viitoare. mersi de sfaturi o zi frumoasa

Ca sa ma intelegi mai bine sa iti dai un sfat. o zi frumoasa grija de tine happy

Apropa ma cheama andra am 23 de ani sunt din aiud judetu alba. am sa iti scriu in privat saptamana viitoare mai multe sa imi dai un sfat. de iesit ai mei nu pot sa mint sa zic ca ma tin in casa anul trecut am fost in Grecia. acum in 26 luna asta merg in Turcia in antalya in vacanta. doar ca m-am saturat sa fiu cu ei is exagerati... am sa iti scriu saptamana viitoare intr-o zi inainte sa plec mai multe in privat. mersii ca m-am ascultat sa ai o zi frumoasa pupic grija de tine, si sanatate

Hei! Numele meu e teodora. Poți sa-mi spui teo. Cât despre mesaj poți sa-mi trimiți oricand. Cum il vad iti răspund.

Imi pare bine. cati ani ai?

Fac 18 in iulie

Eu fac 23 in 22 iulie esti rac? multi inainte