anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare. Sora mea a pensat o fata si dupa aceea a aflat ca are HIV, iar eu mai incolo nestiind mi am tras doua fire de par de pe mana. Se poate sa iau HIV? Tin sa mentionez ca dupa ce a pensat pe acea fata a dezinfectat penseta cu spirt
Un raspuns va rog?

Răspuns Câştigător
| Ara997 a răspuns:

Nu penseta e problema ci faptul ca este in preajma unor fete cu astfel de probleme de sanatate.
nu cele doua fire de par ci faptul ca vi in contact cu astfel de oameni ( la un mom dat poti sa cunosti, intmi chiar, un baiat care a "cunoscut-o" si pe ea, daca ma intelegi )
deci lasa firele alea doua mai ales ca a dezinfectat cu spirt si tu nu ai plaga pe fata sau maini deci nu avea cum sa ajunga sange pe sange ca sa zic asa.
gandeste-te tantaru transmite hiv?
deci e nevoie de mai mult decat doua fire smulse.
ai pus de 10 ori intrebarea asta pana acu te cred ca esti stresata, dar intelege ca nu e cazul

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu, penseta este un obiect personal si nu ar trebui utilizata nicioadat in comun cu alte persoane. Fiecare femeie are penseta ei personala pe care nu o da nimanui, nici macar surorii, e o masura banala de igiena.
Tocmai fiindca se pot transmite boli infectioase. Este posibila si transmiterea HIV, daca fata respectiva a avut vreo plaga si sangele ei a ajuns pe penseta. NU stiu ce intelegeti voi prin dezinfectat cu spirt, dar spirtul NU dezinfecteaza suprafete, ci numai tegumente. In caz de mare urgenta, puteti tine penseta cam 3 ore in spirt pentru a spera ca s-a dezinfectat si HIV a murit, In nici un caz un contact de 10-15 minute nu poate dezinfecta metalul.
Ceea ce face =sora ta este ilegal si extrem de periculos. Daca penseaza alte persoane (chair si prietene), fie le cere fiecareia sa aduca penseta personala, fie isi cumpara un cuptor cu ultraviolete ca sa sterilizeze instrumentarul, altfel va nenoroci pana la urma pe cineva.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Brigaela):

Eu nu am vazut sa se sterilizeze ustensilele de pensat nici in saloane. Adica dupa ce pleaca o clienta imediat intra alta, si asta am vazut in Bucuresti, de asta am renuntat sa ma penseze altcineva.
La ei nu e ilegal?

| Bondarel99 a răspuns (pentru Brigaela):

Pui intrebarea asta de vreo 2 luni, in timpul asta ai fi putut face 20 teste pentru HIV, asta asa ca sa stai linistita. E o probabilitate foarte foarte mica, nu se ia asa usor.

| Brigaela a răspuns (pentru Bondarel99):

Nici unul concludent, testul concludent pentru HIV se face la 6 luni de la expunere.
In alta ordine de idei, din pacate HIV se ia destul de usor. Eu nu ma pensez, insa din cate cunosc eu tehnica, nu ar trebui sa existe sangerare, pe penseta nu exista motive sa ajunga picaturi de sange, caz in care nu este posibila transmiterea.

| Brigaela a răspuns (pentru Bondarel99):

In mod normal, ei sunt obligati sa le sterilizeze in cuptorul cu ultraviolete. In saloanele obisnuite au mai multe pensete. Daca nu le sterilizeaza, este ilegal. Iar tu, daca observi ca nu le sterilizeaza, esti obligata prin lege sa faci reclamatie, si tainuirea este ilegala

| GazzaRecordsRo a răspuns:

HIV se transmite prin sange ( cazul tau ), daca sangele celui infectat n-a luat contact cu sangele tau, atunci esti perfect sanatos ( doamne ajuta ), daca a luat inseamna ca ai si tu HIV ( doamne fereste ), cel mai ok este sa-ti faci un test de asa ceva. Multa sanatate