Buna! Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa te intereseze parerea lor si in niciun caz nu ar trebui sa le platesti cu aceeasi moneda, jignindu-i. Daca ei stiu doar sa jigneasca si daca sunt rautaciosi cu tine, nu ar trebui sa te comporti ca ei, nu ar trebui sa te cobori la nivelul lor, ci ar trebui sa fii tu insuti, fara sa iti pese de parerea lor. Daca intr-adevar iti fac atat de multe probleme, poate ar trebui sa rogi pe cineva (pe psihologul scolii, pe domnul/ doamna diriginte/a) sa va vorbeasca tuturor despre de ce nu este bine sa ii jignesti pe ceilalti, despre cum oamenii sunt diferiti si despre cum ar trebui sa existe o relatie frumoasa intre voi pentru ca sunteti colegi, sunteti ca o familie si ar trebui sa va intelegeti cat de cat bine. Nu vei rezolva nimic daca le platesti cu aceeasi moneda pentru ca aceasta este o problema cu care se confrunta multi elevi si care ar trebui sa fie rezolvata pentru a nu se ajunge in situatii mai grave. P.S. Felicitari pentru premiile obtinute si tine-o tot asa in munca pe care o faci. Ramai pe drumul tau, ramai tu insuti, indiferent de situatia in care esti pus. Sper ca te-am ajutat!