| Salagean_Mihai_1989 a întrebat:

Am 13 ani si parintii imi interzic sa fumez si sa beau chiar daca stiu ca fac asta☹️.Ce pot face?

10 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Nu inteleg ce ai vrea sa iti spunem. Normal ca parintii tai nu sunt de acord cu fumatul si bautura la varsta ta, niciun parinte nu ar accepta asa ceva deci iti poti lua gandul rapid daca voiai sa ii convingi cumva sa iti dea acordul lor. Nu inteleg de ce si cum anume faci tu rost de bautura la varsta ta? Alcoolul e o substanta naspa, care nu te ajuta cu absolut nimic, doar face rau la ficat si in timp ajungi sa fii dependent de el(nu iti doresc sa afli vreodata cum e sa fii un alcoolic).
Cat despre fumat, banuiesc ca ai multi prieteni care acum s-au apucat si fumezi si tu cand stai cu ei, pana la urma e alegerea ta si tu stii de ce fumezi, dar ai grija deoarece si aici poti deveni dependent foarte usor si sa ajungi sa fumezi tigari din ce in ce mai tari.

| MadRabbiT a răspuns:

Am eu o solutie. Fugi de acasa, munceste, baga in tine pana crapi si vei gasi sigur raspunsul big grin

| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea incepe, prin ati asculta parintii, ca sa nu iti distrugi sanatatea!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si ce ai vrea? sa iti cumpere tigari?

| h3r a răspuns:

Esti total inconstient, dar daca tot iti place sa te dai baiat cocos cu tigara si sticla la gura, pune-ti mintea la contributie si gandeste-te la consecinte. Bani, sanatate, viitor.
Va trebui sa muncesti pentru astea curand, sper sa-ti placa.

| CdeMetal a răspuns:

Ai mei mă lăsau sa fumez iarbă la 4 ani și pe tine nu te lasă să fumezi si să bei la 13 ani?
Nașpa părinți.

| Zabbyel a răspuns:

Sa continui in a-ti distruge viata, g00d luck love strucklove strucklove struck

| Turbo223 a răspuns:

Nu poți face decât sa încerci sa îi asculți.Mda, sa ști ca trebuie sa fi împlinit cel puțin 15 ani pentru a pune gura pe alcool deși se vinde la magazine doar daca ai varsta de 18 ani și peste. La 13 ani ești mult prea micut/micuța ca sa bei și vei suferi de ficat după aceea și ți se va umfla burta cu lichide și vei scăpa de ele doar dacă scoți lichid din organism ceea ce este foarte riscant. Bunicul meu a pățit asta și gândește ca el are 65 dar tu la doar 13 ani? Fumatul e foarte grav și te va încetini din creștere. Poate acum tu te uiți la tine și Îți spui ca ești mare, ca ai 13 ani nu 5, dar este foarte fals. Poate ești tu înalt (poate) dar mai ai de crescut.Așa e generația ăsta pubertatea începe pe la 11 ani înainte începea abia la 14. Sfatul meu este sa iti asculți părinții deoarece ei țin la tine chiar daca Îți interzic ceva ce ție îți place. După 18 ani faci ce vrei dar doar dacă ești ok cu ideea ca vei putea avea cancer la plămâni de la fumat etc. Poate ca tu ai vrut un răspuns care sa te ajute sa scapi de părinți și tu sa fumezi și sa bei dar nu te va ajuta nimeni pentru ca esti un copil de 13 ani.

| NasteaV a răspuns:

Nu fuma, nu bea esti prea mic/a ca sa fumezi, incearca sa faci mai mult sport si lucrusri relaxante ca yoga si incet vei scapa de dependenta de droguri

| teddybearhaveanapple a răspuns:

La 13 ani esti cam tanar sa fumezi si sa bei. Plus ca multi oameni dragi pot suferii destul din cauza acestor dependente.