| IoanaRock a întrebat:

am 14 ani și in ultima vreme prietenele mele ma tot bat la cap ca nu am iubit, ele au iubiti și când au câte o problema cu ei îmi spun mie se plâng etc. eu tot timpul le spun adevarul gen dacă băiatul nu le iubeste le zic in fata, sunt o persoana ff directa! In fine, nu arat asa rău. am câteva kilograme in plus dar nu se vede asa grav băieți care au încercat sa flirteze cu mine au fost foarte repede refuzați

6 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Daca-ti cer sa-ti faci un iubit pentru ca si ele au sigur nu sunt prea inteligente prietenele tale.Arata ca ai demnitate si ca poti sa nu iei decizii atat de stupide doar pentru ca cineva te piseaza, cu atat mai mult cu cat varsta ta in niciun caz nu este pentru vreun iubit. Doar nu vrei sa ai un iubit doar pentru aparente, nu? Oricum, nu cred ca poti iubi la 14 ani, poate simpatiza si cam atat.

| danay72 a răspuns:

Cred că ai timp pentru ca sa ai prieten. Nu ar trebui să te implici intr-o relatie, doar pentru ca asa îți zic altii.Concentreaza-te asupra lucrurilor importante în viata și când va fi momentul, vei gasi persoana potrivita.Nu uita proverbul care spune ca prieteniile rele strica obiceiurile folositoare.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Ai prietene care te invidiaza pentru viata normala care o ai la varsta ta.

| Nemessys a răspuns:

Buna!
Imi pare rau sa te informez dar nu esti in grupul potrivit de prieteni. happy Ai doar 14 ani. Asta e fix MINIMUL MINIMULUI de varsta pentru o relatie. Iar prietenele tale isi bat joc din cauza asta. Nu mi se pare tocmai normal. Poate daca aveai 19 ani, mmhm, mai ziceam. Da chiar si asa, daca iti sunt prietene adevarate nu ar trebui sa-ti zica lucruri de genul asta, ar trebui sa te inteleaga si sa faci ce vrei tu cu viata ta. Ele incearca sa iti,, modeleze" viata si bineinteles ca este intr-un mod neplacut. Adica totusi de ce nu te lasa asa fara iubit cum esti tu? De ce tot te bat la cap cu chestia asta? Oricum. stai calma. Tot tu ai de castigat. Avand ele 14-15 ani si... prin ceea ce fac, imi dau seama ca nu sunt prea mature la minte si sunt,, nebune". Ei bine, datorita lucrurilor astea, mai mult ca sigur nu o sa aiba o relatie stabila si o sa se termine in scurt timp. Iar apoi ghici la cine o sa apeleze ca sa treaca peste despartire happy. Oooo da big grin, la tine! Deci cat timp au iubit, le cam doare in c*r de tine si dupa ce se despart gata, CA PRIN MAGIE, apari iar in viata lor si devii cea mai importanta persoana. Si uite. daca a fi sa se intample si cand o sa mai aiba o problema, le poti spune :,, da du-te la iubi si cere-i ajutorul! Ce? El nu e in stare sa te ajute? Parca erati impreuna. Ei bine, un cuplu trebuie sa se ajute unul pe altul' "

No. daca ele sunt proaste si isi aleg iubitii numai pentru aspectul fizic cam asta se intampla. Inloc sa-si aleaga un baiat destept care sa le fie alaturi in cele mai grele momente, sa le stearga lacrimile si sa le ofere cate o vorba de incurajare.

Te sfatuiesc sa nu fii ca ele. Eventual sa le parasesti. Stiu ca ti-e greu si probabil nu o sa-mi urmezi sfatul. Insa daca stai in continuare langa ele, o sa-ti,, modeleze" viata si mai rau. Poate ca pana acum nu au facut-o, insa, in viitor, e posibil sa cedez si sa faci anumite lucruri numai de gura lor. Sau daca crezi tu ca nu o sa se intample asta, tot te-as sfatui sa le parasesti. Pentru ca tu probabil vrei sa ai un alt stil de viata, diferit de al lor si ele o sa te considere o fraiera daca nu faci ce fac si ele. De exemplu... toata prietenele tale, vor sa se duca in club. Tu nu vrei sa mergi acolo. Cum crezi ca ar reactiona? Crezi ca ar fi ceva de genu' :,, Eh. daca nu vrea asta e :/ "? Gresit. Mai mult ca sigur o sa insiste din ce in ce mai mult, posibil sa te si jigneasca si bineinteles ca o sa fii si o fraiera in ochii lor. Uite o vorba de la mine:,, Mai bine singura decat cu persoane false pe langa tine". Asa ca mai bine renunti la ele si iti cauti fete cam ca tine. Mai serioase, destepte, hotarate de ce vor de la viata etc. Tu de exemplu daca ai o problema, crezi ca te-ar ajuta prietenele tale? Ti-ar da un sfat sau o vorba de incurajare? Nu prea cred. happy

| GoldenZenith a răspuns:

laughing si daca ele ar fi criminale in serie si te ar bate la cap sa fii si tu, ce ai face?
Asta e o prostie expirata. Alea nu's prietene.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Din câte ştiu, o relație se bazează pe anumite sentimente, cum să-ţi faci iubit la cererea prietenelor tale? Ar fi stupid. În plus, 14 ani nu e tocmai vârsta la care să te gândești numai la asta, evident că te vei îndrăgosti la un moment dat, dar până atunci te poți axa pe cu totul alte lucruri care ţin de dezvoltarea ta ca om, nu ca nevastă. Ele ar trebui să-şi vadă de viața lor, şi să-şi coordoneze cu înțelepciune deciziile lor, nu să inducă altora că un iubit la 14 ani e o necesitate. Pentru că, în niciun caz, nu e. Baftă!