Problema e la tine; si tu poti sa o infrunti singur. E oarecum asemanatoare cu dependenta de ceva. Daca, sa zicem, un fumator inrait ne-ar intreba ce sa faca sa scape de asta, ce crezi ca i-am raspunde? La fel : "Problema e la tine". Adica tine de vointa individului. Trebuie sa-si impuna vointa sa renunte la acel obicei. La tine, tot asa, trebuie vointa sa nu te mai lasi afectat de ce zic sau cred altii. Din tot raul trebuie sa iei ce este bun; adica sa incerci sa identifici cauza; pentru ce motiv te trateaza ei asa. Si sa incepi sa lucrezi la corectarea problemei. Sa incepi sa maresti respectul fata de sine. Si asta o poti face obtinand unele realizari, chiar daca la inceput sunt mici. Incearca sa vezi ce talente ai putea avea si incepe sa le fructifici; indiferent in ce domeniu. Daca esti bun la fotbal, straduieste-te sa faci progrese, sa devii mai bun. Daca crezi ca ti-ar placea sa canti la un instrument, valorifica acest talent. Daca o anumita materia de la scoala (matematica, limba romana, istoria sau orice) iti trezeste interesul, continua sa o intelegi si sa o indragesti mai mult. Si asa mai departe. Deci trebuie sa devii bun in ceva sau pentru ceva si atunci vei avea mai mult respect fata de sine si fata de viata. Nu te concentra prea mult la ce zic altii, ci ocupa-te de tine, de imbunatatirea calitatilor tale. Incet, cu pasi marunti. Si atunci o sa vezi cum altfel incepi sa fii tratat de ceilalti si altfel ii vei trata si tu pe ei.
Probabil pentru ca doar tu stai si inghiti toate relele lor. Daca te-ai impune si inspira frica sau respect, si-ar cauta o alta victima. Mereu se iau de copiii slabi care nu le raspund crezand ca asa par mai viteji si mai ales ca nu reactionezi, stiu ca le merge asa ca nu le vei face nimic.
Esti inca la inceput de adolescenta, abia de acum poti lega pritenii adevarate, alatura-te colegilor in pauza, intra in vorba cu ei, fii respectuos si vei primii respectul lor.
Inscrie-te la un sport de echipa si vei deveni sociabil, cunoscut, vedeta intr-un timp scurt daca vrei, fetele vor incepe sa roiasca in jurul tau, baietii te vor invidia, apoi, vei deveni foarte popular.
Din ratatul clasei, poti deveni vedeta liceului, ca din toamna mergi la liceu, asa-i?
Deci, un motiv extraordinar sa incepi sa-ti cladesti, o reputatie frumoasa!
Nu mai pune atât la suflet ce cred alții despre tine. Ăsta e singurul leac deși e dificil de aplicat.
Ma bucur ca ti-a fost de folos comentariul meu. Acum, in vacanta, cred ca poti si tu sa respiri mai usurat. Ai grija cand revii la scoala sa fii mai stapan pe tine, sa-i privesti si tu pe altii mai cu indiferenta. Cand mai fac misto, poti sa te faci si ca nu-i observi si sa pleci pur si simplu intr-o directie mai la distanta de ei. Altfel spus, sa-i ignori. Si, nu se poate sa nu gasesti si vreun baiat mai cumsecade cu care sa poti discuta cate ceva, chiar daca nu se leaga neaparat o prietenie. Stai pe langa astfel de baieti si mai discuta cu ei; despre orice, despre teme, despre una, alta. Cat despre fete, chiar nu-ti fa griji deloc. Normal, nici nu este o varsta la care trebuie sa ai gagici. Abia pe la 17 ani cred eu ca e normal sa inceapa legaturile sentimentale. Acum e un timp pentru joaca, zbenguieli si, bineinteles, scoala/cartea. Incearca sa intelegi matematica (asa, cate putin, cum poti), apoi limba romana (e impotant, doar e limba noastra, nu e a altora; gramatica, in special). Mai tinem legatura. Poate mai comunicam aici pe site. Cele bune! Si mersi de funda.
Multumesc (din nou ) Probabil o sa gasesc niste prieteni tot asa, mai retrasi de fire. Matematica chiar o inteleg, iar la simularea evaluarii nationala am luat 9.30, iar la Examenul national as dori sa iau chiar 10... Si la romana ma descurc foarte bine, mai ales la gramatica, in ciuda faptului ca sunt maghiar. Toate cele bune si Paste Fericit!
Cei din jur te-au pus in rolul asta. Bravo lor, daca ii face sa se simta bine, sa fie sanatosi. Pe tine nu are de ce sa te intereseze. Nu mai iti bate capul cu toate aiurelile altora. Pai daca ne luam dupa toti fraerii unde ajungem? Nu ai de ce sa te simti rau, nu ai cum sa fi ratat la 14 ani. Doar nu o sa te lasi sugestionat.
Cel mai probabil dramatizezi, dar eu ti-as sfatui sa te pui pe invatat sau citit si sa nu-ti bati capul de nebunii la varsta ta.
Buna, sunt aici sa te incurajez. nu te cunosc, nici macar nu stiu cum te cheama insa vreau sa-ti spun un lucru : Esti deosebit si diferit fata de ei! Gandeste-te astfel. tu nu apartii lumii acesteia care te marginalizeaza si isi bat joc de tine, caci daca ai face parte din lume ei te-ar iubi. Ei nu stiu valoriile vietii, iti spun sincer fara intentia de a jigni pe cineva personal. daca tu insuti observi, ca esti altfel ca n-ai prietena sau ca n-ai ce au ei de ce vrei sa te asemeni lor? Nu esti singur, exista cineva care te iubeste ....Creatorul tau. El este unic ...chiar El este dragostea El te iubeste mai mult decat oricine si iti spune azi ca acolo unde este El iti pregateste loc si lacrimi, dureri nu vor mai fi. Alege pe El sau lumea. El nu te obliga ci iti daruieste libertatea aceasta sa alegi, depinde de tine daca-L primesti in inima ta. Ai valoare in ochii lui Dumnezeu! Fiindca si-a dat singurul Fiu la moarte ca tu sa ai viata. El Isus Hristos care a murit in locul tau si al meu, n-a fost obligat, ci a ales ca noi toti sa fim salvati. Poti spune ce vrei tu si restul la fel, El este viu iar eu marturisesc despre El! Nu-ti impietri inima tinere, lumea aceasta curand se sfarseste iar daca tu, nu-L primesti, nici El nu te va primi in ziua aceea. Fii binecuvantat!