Adica care s-a nascut, a trait sau inca tine cu comunismul.
Comunismul s-a instaurat in Romania in anul 1948 si a durat pana in decembrie 1989. Ei bine, perioada aceasta a Romaniei a fost una groaznica deoarece a fost supusa unor pierderi imense.Comunismul se caracterizeaza prin tiranie.
Ei bine, in ziua de azi oamenii mai folosesc acest cuvant,"comunist" pentru a caracteriza o persoana.De exemplu cand spui ca o persoana este comunista, rezulta ca persoana aceea este rea, dura poate chiar tirana
Sper ca te-am lamurit:d
Un om de pe vremea comunismului( Nicolae Ceausescu, el a fost cu regimul comunist) Scrie pe net regimul comunist, pentru detalii. Comunismul a fost pana in 1989 cand a fost revolutia, a cazut Ceausescu si sotia lui(impuscati). Daca nu ai priceput ceva, scrie pe net "regimul somunist"
Numai bine!
Om de pe vremea lui Ceausescu. E impunator, poate impulsiv, dur, intr-un cuvant rau, care nu e de acord cu fustele mini, decolteu si altele.
Cum au mai zis si restul, cineva nascut si trecut prin comunism. In ziua de azi se foloseste cu alte intelesuri in special de catre tinerii adolescenti, adresandu-se in special celor mai invarsta. Se refera la cineva cu principii foarte clare care nu renunta la regulile stricte si care nu se pripeste din a pedepsi drastic pe cei care le incalca sau le iau in deradere.
Cat de elevat am putut scrie definitia aia, cred ca pot s-o trimit la vreun dex ceva.