Bună nu mă supăr mulțumesc am corecție în tastatură nu știu și dezactivez și când am scris m-am grăbit fiind și supărat foc pe cele întâmplate de încep un ul grădiniței până în prezent am ținut mult în mine până să cer și alte opinii și mulțumesc am copilași de 3 ani în grădiniță și a fost și la creșă până anul trecut. Multă sănătate o zi frumoasă
Buna!
De obicei gradinitele nu accepta copii ce fac inca in scutece pentru ca nu e treaba educatoarele sa schimbe copiii. Din pacate fe ca va convine, fie ca nu, asta e situatia. Ingrijitoarele nu au suficient timp sa faca asta, iar la 3 ani e timpul sa se obisnuiasca la wc. Nu stiu cate forturi faceti acasa, insa e posibil sa nu fie suficiente, luati-i reductor, puneti-l direct pe wc. De ce ati dori ca educatoarea sa stea sa curete olita dupa copilul dvs, cand rolul ei e altul? Nu e la cresa, e la gradinita unde lucrurile se schimba, se incepe procesul de invatare a unor rutine zilnice, comportamente.
Atitudinea avut nu a fost una proactiva, asa ca nu puteti avea pretentia ca educatorea sa fie deschisa. Problema nu e la ea, e la tine si la modul in care ai asteptari nerealiste de la un cadru didactic. Ca ea asta este, nu e o ingrijitoare de copii.
Schimbati-va atitudinea, fiti mai blanda, lucrati cu copilul si cereti ajutorul, nu puneti la colt. Deja ati facut o plangere si nimanui nu ii plac parintii atotstiutori si care mai fac si galagie ca de ce face copilul pe el si nu il schimba nimeni.
Bună are și reductor și plită și facem multe eforturi acasă și stăm fără pempi deja de câteva săptămâni dar la gradi nu face la wc și am oferit două alternative dacă sunt și ele de acord bineînțeles și mi s-a zis ca DSP le oferă posibilitatea plitelor dar cu condiția da aibă dezinfectantele necesare aprobate de legea ceea ce pentru grădiniță este un cost și dacă unu are toți trebuie să aibă așa corect și ei nu vor un cost în plus. Educatoarea n-am pretenție de la ia să-l schimbe dansa am pretenția să lase ochii dați peste cap să fie etică și blândă nu rigidă și cu tonuri în pod și mutre și ochii dați peste cap când o întreb cum a fost copilu dacă e cuminte rău sau ce s-a lucrat în ziua respectivă și ce s-a îmbunătăți sau nu și unde am și eu de lucrat cu el acasă 1 la 1 în ideea în care prin comunicare s-a fim pe aceias lu nu mi-e pentru copil copii nu așa mi se pare normal mie cel puțin în gresă noi așa procedăm cu educatoarele eram toți pe aceias lungime și când era o problemă părintele se lua deoparte și i se spunea între 4 ochii ce s-a întâmplat.și cum ar trebui să lucrăm at noi ca părinți și el pe lângă noi să ajungem la același rezultat bineînțeles nu. Ci despre ingjitoare îs puține lipsa personalului fiind foarte mare dar fără a mai angaja posibil fiind vb de financiar asta nu mai privește fiecare își știrile are un buget anume și asta nu ține de părinții din păcate degeaba am vrea noi dacă ei nu pot face nimic fiind asta bugetul și fiind și șefi mai mari care spun un lucru și trebuie să ne conformăm corect
Educatia copilului incepe acasa, inca de cand incepe sa mearga copilasul in picioare, invatandu-l sa faca la olita, sa ceara anumite lucruri sau sa spuna anumite cuvinte...
Un copil de 3 ani ar trebui sa stie cand ii vina sa faca pipi sau treaba mare si sa ceara olita, fara a mai purta pampers.
Va inteleg frustrarea, dar trebuie sa va ganditi ca ar trebui sa evaluati si copilul dvs, ca nu-i doar vina educatoarei aici.
Nu uitati de formele de politete cand va adresati altora, ca nici asta nu-i normal sa vorbiti altora fara respect, mai ales cand cereti ca copilul dvs sa fie educat taman de acele persoane.
Modul meu de pronunțare directă și lipsă de politețe posibilă din cauza anumitor supărări nu frustrări copil de gresă și cerându-mi de pemparsi continu pentru el dn-a directoare spunându-mi ca exista reguli și pune la olița și trebuie deja sa fie dezvățat fiind aceias structură și creșă și eu lucrând acasă cu el și totuși copilu nu s-a dezvățat până acum ca am insista eu sa rămân fără pempi acasă știți cum spun dacă dvs spuneți ca în creșă dvs facem acest lucru dar personalul dvs ne cere pemparsi la 3 săptămâni cate un bax dar avem programe speciale pentru wc olița și el totuși face in pempi în codițele care copilu state la creșă dvs pana la 5 după-masă unpic ciudățel asa spunem. Sun pe perioada vacanței toți părinții din grupul anterior au deja washapul cu noile grupe unde îi este copilu la care filială selectat de ei sau unde au intrat unde au fost locuri și eu până în ultimul weekend sâmbătă te resun din nou ca director și semnalez a treia oară ca ceva nu este bine ca n-am primit nimic făcând și eu o cere în care am selectat două filiale tot de aceias structură adică grădinița aceasta are undeva la 7-8 filiale ale lor + creșă copilu meu fiind cu prioritate fiind tot la dansa în instituție să aflu duminică ca nici una din filiale selectate de mine nu mai este loc pentru ca s-a produs o eroare umană asta a fost răspunsul dar mai avem o gradi disponibila cu un loc și ar fi mai aproape de dvs ce spuneți și am zis ok bună și aceasta dacă e tot programul prelungit sa sun tot eu sa semnalez tot ce am semnalat și pe perioada vacanței și următoare lună și ultimul weekend sâmbătă când luni copii începeau școala gradi creșă și eu nu știam unde mi copilu și umblu din insititutie în instituție să mă uit pe tabele afișate în geam și dai un rasp pai acolo îs cei noi înscris nu cei care au prioritate pai și eu de unde iau un rasp atunci dacă anutat nu sunt tabele afișate îs pentru cei noi înscris care nu au mai fost și u susti telefonic nu exista așa ceva și după o zi duminică mă suni aveți dreptate da din eroare umană ok înțeleg nu sunt absurdă dar să nu mă crezi pe cu când când spun ca nu bat câmpii ca nu te-aș suna deranja aiurea cu prosti din concediul tău în creșă cand susti ca avem programe speciale pentru ai face sa renunțe la pempi etc și totuși nu a renunțat și spui sa fiu mai autoritară cu copilu meu sa renunțe la pempi ok dar fiecare copilu se dezvoltă în felu lui cum facem acasă face pe olița stă fără pempi până adorm seara pun seara de siguranța și acasă uneori zice alte ori nu și insist să spună copilu tot spun mami spune fac pipi acum vai pipi sau altceva nu contează doar să spună tare și el spune înapoi mami Cristina ceartă pe mine …. Domnișoara de față a mai avut o revelație în momentul care am întrebat când va veni colega dânsei s-o mai întreba odată marți prima zi de gradi în față grădiniței mulți părinți diferea grupe urlă gura mare copilu tău e rău bate mușcă m-am blocat stind ca nu mai mușcă toți copii au episoade să muște de drag de răzbunare ca i-ai luat nu-s jucărie exemplu ca pe astea de ceartă adesea copii am avut în creșă episoade le-am depășit datorită comunicări mereu cu educatoarele ele acolo eu acasă și am rezolvat problema încet încet nu a mai existat episoadele acestea mai bine de un an acum mai face a ajuns gradi a luat-o din loc posibil alt copil mai făcea nu stiu ei se îndeamnă spun doar posibil dar să spui afară gura mare puteai să mă tragi deoparte să spui aspectele astea și mi-l aduci după zece minute vânat la gură și spui ca l-a impus un copil cu numele x în masă cu gura vânat din gură până sub bărbie wow și inainte făceai gură afară cu alți ca e nu stiu cum copilu meu pfff ok hai lăsăm tot de la mine m-am dus la dentis să văd dacă e ceva grav sau nu fiind vb de dinți de Gigi etc bun nimic grav ok dăm cu cremă trece dar ceva tot zicea s-o mai întreb odată din păcate n-am apucat ca doamna a suferit un avc doamne fereste pe oricine de așa ceva i-am atras atenția așa ca aspect directoarei ca nu mi-a plăcut atitudinea să spui tu mie gura mare afară ca copilu meu e nu stiu cum nu e etic și nu-i pentru un educator pot înțelege zile proste grele tensiuni prima zi nervi jos vorbim de 30 de copii când am spus astea directoarei mi-a zis nu exista zile proste bun atunci care-i problema de ce a refulat așa când i-am zis clar nu ma luați cu dvs ne putem tutui dacă vreți nu îs absurdă nu cer nimănui și nimic bun place să mă iei cu dvs sau tanti mă simt bătrână așa ca o glumă suntem toți oamenii ok dacă permit să vb deschis și îs indulgentă și comunicativă și dispusă să colaborăm pentru noi și pentru copil de ce mă iei peste picior și pui eticheta repede nu-i ok bun asta alta trebuie doamna face un avc doamne fereste am mai spus trece un timp merg cu soțul fiind foarte supărată și cu nervi jos și obosită de la job mereu aceias placă continu copilu tău e rău bate mușcă șoc pentru mine acasă nu e ok acolo total alt copil dc ma întrebam eu saci de scaunele cu haine murdare pe el uite ia astea alu copilu tău care a făcut iar și iar mereu aceias placă deja numa semne aveam în cap dc? Dc? Face așa și acasă nu care-i sistuatia in momentul cand vb cu domnișoara mi aduce de mana ca o ruda at copilu cat și saci cu haine murdare ok tac și o întreb de față cu sotul doamna când vine educatore rasp ei dc ca vream s-o întreb de prima zi cum s-a lovit copilu mai exact rasp educatoarei ce tot atat întreabă pe mine eram și eu acolo atât zarvă deji eu n-am întrebat-o până atunci nimic mă scoat și spun eu vream s-o întreb pe cealaltă doamnă ca ia mi-a semnalizat problema ca pe un fleac așa calmă n-are nimic i zgârietură și el era vânat da vream să spui părerea dânsei rasp doamnei ce ar eram acolo or picat copii depe scaune pff poftim zic eu cum adică erați 2 doamne și copii erau pe scaune și au picat cu două doamne în cls cum așa și dc nu s-a spun așa de la început nu s-a mi se zică ca a fost împins de alt copil în masă cu gura nu a picat depe scaune eram acolo pai una spune așa alta spune altfel eu pe cine trebuie să cred de fapt și tot așa a mers cola oare noastră scriu pe washap părinți pe grup și eu cum e copilu meu ameu și ameu sent direct mă iau scriu în privat bună cum e copil e cuminte sent și tot așa fără rasp e normal? Nu mi se pare poți să spui copii îs bine mulțumi stați fără griji sau să pui o simplă poză pentru toți pe grup suntem bine mulțumi stați fără griji o zi bună nu este mai ok spun și eu
Adunați probe/dovezi și faceți o sesizare in care sa va susțineti afirmațiile la Inspectoratul Scolar Județean.
Mulțumesc frumos așa am să fac da mi s-a atras atenția ca dacă înregistrez cumva și în curtea grădiniției nu am dreptul fiind privați deji ei sunt de stat nu privați? dar legal vorbind am tot dreptul pe spațiul public să filmez să înregistrez și pot merge la judecătorie să depun probleme și să cer să devină probă ca dovada celor susținute de mine plătesc taxa de timbru și dau direct pe instanță ca odată ce ajungi să plătești taxa pentru timbru ca să fie drept dovadă legal mergi pe judecătorie cu dosar inainte
Datoria ta ca parinte, cand iti dai copilul la gradinita, este sa il inveti sa se ceara la toaleta. Sa nu mai vorbim de faptul ca tu esti deranjata ca educatoarea iti spune ca al tau copil "bate, musca etc". Pai sa ma ierte Dumnezeu, ai crescut copil demn de intrat in societate, sau animal care raneste ceilalti copii. Sa fi bucuroasa ca te-a trimis la terapeut cu el. Daca erai in Germania, ti-l lua de la a2a abatere.
Scuză-mă doamna scumpă copilu e educat foarte bine să știți nu este animal și nu-i frumos cum mi-l ponegriti da vă mulțumesc pentru vb urate să aveți și dvs parte de situație de genul și să vă simți aiurea știe ca oferit educația bună certați nu-i dați voie să facă prosti și nu-i permiteți cu at mai puțin să muște sau să bată ceia ce el nu face acasă ca știe ca nu-i voie dar fiind copii ei îs maimutele să spun așa adică se învață unu de la altul doar ca se văd unu pe alți ce fac așa ca ameu nu bate martor mi dmnz ca pot jura pentru copilu meu dar nu pot da cu vorbe in alți părinții ne stind situația ne ștind modul de viață sau cum a fost și ducat și dacă aș ști tot nu am nici un drept nici măcar la un coment fie el bun sau rău pentru ca eu nu știu cat te-ai chinuit dumneata cu al tău sau ai tăi copii nici tu prin urmare nu ști și atunci dacă eu m-am exprimat public pentru solutii la care eu poate atunci la momentul dat nu m-am gândit la solutii sau răspunsuri și am considerat eu ca vreau sa ma exprim asta nu înseamnă ca și dam cu bolovani ca acum ca mame și femei stim cu toti ca tot timpul in lume exista o balanta de rau și bine și de înstituti care fac treaba sau nu și de buling și multe alte aspecte care la mine eu sper sa nu existe cazul de asa ceva totuși dar ca dumneata te-ai simt ofensat U stiu in ce măsură posibil aveți vreun rol de nu stiu educație injitor terapeut sau mama sau nimic din acestea și v-ați gândit să dați cu pietre vă mulțumesc de răspuns dvs oricum asemăna și dvs o zi frumoasă
Doamna draga, dvs sunteti mama copilului. Dvs dupa ce educatoarea v-a comunicat ca al dvs copil musca si face pe el, dvs mai aveti si pretentia ca " de copilul meu nu am auzit niciodata nimic" si mai sunteti si ofensata pentru faptul ca v-a trimis la terapeut. Pai daca dvs nu stiti sa il invatati sa faca la toaleta, un terapeut este capabil de asta. Sa nu mai vb de " sa ii aduc olita la gradinita". Pai o educatoare a invatat cel putin 4 ani de zile, si dvs aveti pretentia sa se simta ca in grajd spaland olita copilului dvs. Daca nu sunteti in stare sa va ridicati copilul la cerintele gradinitei, trebuia sa il mai lasati 1 an la creşă, nu sa veniti pe un site si sa va spuneti problemele creeate tot de dvs