anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inteleg unele persoane prin a te face respectat? Mi se pare penibil ca cineva sa te respecte si să te pupe in fund doar pentru ca ai bani de exemplu,dupa parerea mea respectul se castiga in timp, de fapt in viziunea mea respectul este increderea, intr-un fel.Am dreptate ori ba? Adica,poti să te duci undeva sa zici "bai,uite ce ceas am,ce lant,ce batrana,ce ghiul pe deget,ce esarfa,uite masina de afara,gata de acum imi pupi manuta", eu cred că respect-ul se castiga altfel, trebuie să te comporti frumos in primul rand, si sa-i dai acelei persoane certitudinea ca esti om serios si nu mascarici.

1 răspuns:
| pietrean a răspuns:

Stii cum este vorba aceea:"cine se aseamana se aduna"! Asa ca,de ce te mai intrebi?
Persoanele care iti arata "prietenia",doar ca sa profite de tine, acelea nu sunt prieteni, ci profitori,"aplaudaci".Ma las pagubasa de asa prieteni! Mai bine singura.
Da, ai dreptate, ca respectul se castiga si inca cu greutate.Ba chiar de multe ori,cu toata silinta ta,sa fii respectos,cu bun simt,sa-ti oferi serviciile,sprijinul cu tot sufletul,sa-i sari in ajutor oricui are nevoie de un sfat,sa renunti la timpul tau,pentru cineva care nu are pe cineva alaturi si,poate de multe ori,iti iei cate o palma dupa cap,de te trezesti la realitate si te intrebi "oare de ce sunt luat de fraier?"
Asa ca, prin ceea ce fac si ofer, sper sa capat ceva respect, dar daca nu se poate, asta e.Ma retrag in cochilia mea,sufar(de ce sa nu fiu sincera?),dar incerc sa-mi revin incet,incet si spun ca persoana respectiva nu ma merita si cu asta basta!
De multe ori,din cauza mandriei mele(nu suport sa ma milogesc, sa-mi "indoi coloana"), am avut de pierdut.Dar asta sunt, sunt mandra de mine si cine crede ca nu sunt demna de prietenia si respectul lui, el are de pierdut.
O zi buna si ramai asa cum esti!

Întrebări similare