Dupa parerea mea socializarea e doar pentru cei care se simt incompleti fara a purta conversații cu alte persoane, pentru cei care se simt bine in preajma altora.
"Chiar e atat de important ca un om sa socializeze cu cei din jurul lui?"
Depinde de caracterul tau si de cei care te înconjoară.
Iti spun ceva sincer.
Nu am nici un prieten.
De cand ma stiu am fost la o singura petrecere cu 2 colege, am fost de vreo 4-5 ori acasa la un colega/a si nu cred ca am luat vreodata parte la o conversatie cu clasa.
Sunt retrasă si imi place sa ma cufund in propriile-mi gânduri.
Nici nu stiu ca socializez sau sa ma port ca alți copii de varsta mea.
Dar ma simt mai bine asa.
Pentru ca nu trăiesc gandindu-ma ca as fi înconjurată de oameni falsi si de dusmani.
Cred ca o persoana ar trebui sa aibă 1-2 prieteni adevărați cu care sa-si împărtășească problemele.
Dar si fara prieteni te ai pe tine insuti, singurul care nu te va abandona.
Degeaba socializezi cu ceilalti si iti faci usor prieteni daca acele persoane te vor lasa întotdeauna la greu.
Mi-a placut FOARTE MULT RASPUNSUL TAU! Modul cum te-ai exprimat si ce ai scris. Dar mai ales ca ai inceput cu,, dupa parerea mea". Deci asta e gold la mine
.
Nici eu nu am niciun prieten si sincer nu ma plang (prea des). Adica daca e sa ma plang ma plang la mine, nu stau eu sa ma duc pe Facebook si sa postez nu stiu ce cacaturi cu,, nimeni nu tine la tine" (cum fac unii... dar ce sa vezi primesc 50 de comentarii).
Nici eu nu-mi doresc nu stiu cati prieteni ca vai de mine,, cu cati mai multi prieteni cu atat mai bine". Ei chiar nu se gandesc ca daca faci asta, ai o reputatie destul de mare. Si bineinteles daca faci nu stiu ce gresit, dupa aia toata lume te stie si te arata cu degetul cand mersi pe strada. Ceea ce este stresant, intr-adevar. De exemplu daca o fata cu o astfel de reputatie, isi faci iubit si dupa ceva timp acel om ajunge sa profite de ea (stii tu in ce sens). Na. si dupa faze de genul asta, fata ajunge sa cada prost. Si dupa este cunoscuta de tot orasul ca fiind,, curva". Si na. baiatul iese de bine.
Oricum. in momente de alea isi dai seama cine ii este prieten si cine nu. Pentru ca un prieten adevarat, in momente de alea, nu ar face-o curva. ar sta sa-i stearga lacrimile.
Deci da. cam asa e societatea. Azi esti super star, maine poti fi bataia de joc.
Si eu sunt de aceeasi parere. Degeaba socializezi daca nu ai niciun prieten adevara. Eu am ghinion cand vine vorba de asta. La ce caracter au unii, eu chiar nu pot sa avea incredere in ei. Decat sa am prietenii,, doar de forma" prefer sa raman singur. Culmea e ca, sunt sigur ca din 10 de oameni, peste 5 ar rade de mine ca nu am niciun prieten si m-ar cosidera ciudat. Sau orice altceva, insa nu m-ar intelege.
Pot doar sa spun ca sunt de acord.
Te respect si as purta o conversatie mai lunga cu tine, dar scuze...
Daca nu ma aflu in contradictoriu cu cineva nu pot sa ofer un raspuns pe masura comentariului.
Dar apreciez.
Depinde pentru ce tip de persoane intrebi asta. Sunt oameni ca mine care nu au nevoie de asa ceva din diferite motive. Dar sunt si genul ala de oameni care dau in depresie de la prea mult stat in casa, ca nu socializeaza destul etc etc. Depinde de caracterul tau.
Ma refer la genul de om care pur si simplu nu vrea...
Multa lume zica ca trebuie sa socializezi ca trebuie sa ai prieteni etc. Dar eu nu vad lucrurile asa. Bine, nu zic ca-i ceva de rau, dar multa lume nu stie sa-si aleaga prietenii sau accepta mai pe orice doar pentru ca nu suporta singuratatea. Daca stai sa te gandesti si singuratatea e buna uneori. Mai ales cand nu gasesti pe cineva ca tine (cum ar fi in cazul meu)
Stiu ca o colega de banca, in clasa a10-a, am vorbit noi nu stiu ce si cum eram eu mai tacut, imi zice ea,, tu trebuie sa socializezi". Si cand am auzit asta mi-am pus 1000 de intrebari
Asa gandesc si eu. Mai bine singur decat sa ai persoane pe langa tine care nu iti seamana. Dar in ziua de azi "prietenia" inseamna doar oameni cu care iesi ca sa nu stai ca prostul in casa degeaba. De aia multi se multumesc cu oameni falsi pe langa ei. Cat despre colega ta de banca, imi seamana a hahalera de pe Facebook cu 1000 de prieteni dar singura cred ca isi plange de mila ca nimeni nu da de fapt 2 bani pe ea.
Are 1.50, slaba, pistruiata (nu-ti vine sa te uiti la fata ei, crede-ma...) Abia daca are 2 dinti in gura . E fitoasa cu draci... Are numai 8-9-10 dar nu stie sa scrie,, mata" sau nu stie sa citeasca numarul,, 1.829.456.278 " Sau de exemplu, daca o pui sa faca ce fac eu aici pe TPU, abia daca stie sa scrie 2-3 propozitii care abia daca un cuvant este de folos. Adica nu stie nimic despre viata si are un mod de gandire foarte prost. Mai si fumeaza; deci da.
Ok. cam multa bafa . Insa are o prietena foarte buna ca ii este si colega de clasa. Si cu fata aia am stat in banca si cand stateam era super de treaba, amuzanta, prietenoasa, acum. o vezi fix ca cealalta. Wow. si uite cu ocazia asta, am dat si un exemplu bun. Pentru ca. daca acea fata cumintica, nu interactiona cu asta pe care am descris-o eu, nu ajungea sa fie cum este in prezent.
Cristian2026 întreabă: