Puneti mintea la contributie. Daca nu te descurci, parintii iti pot sari in ajutor, asta daca stii sa le ceri ajutorul in astfel de situatii. Succes.
P.S. TPU nu-i pentru ajutarea celor care nu stiu sa-si rezolve temele.
Buna! Ai aici povestire pe momentele subiectului. In expozitiune se prezinta locul si timpul actiunii, precum si personajele-cei trei ciobani care vin din regiuni diferite.
Intriga cuprinde complotul urzit de ciobani si destainuit de mioara stapanului ei. Odata cu desfasurarea actiunii, intamplarile trec din planul real intr-un plan fantastic in care totul se afla sub semnul eventualitatii. Balada se transforma intr-un monolog liric prin care sunt exprimate dorintele testamentare. Ciobanasul o roaga pe miorita sa-i indeplineasca ultimele dorinte: sa fie ingropat de cei doi ciobani, sa-i puna la cap fluierele dragi, sa ascunda celorlalte oi moartea sa si sa le-o infatiseze ca pe o nunta de proportii cosmice.
Punctul culminant-ca intensitate a sentimentelor-este aparitia maicutei batrane care isi cauta fiul si, indurerata, ii face un portret de o frumusete neasemuita.
DEZNODAMANTUL baladei lipseste in planul actiunii, intrucat moartea ciobanasului este ipotetica, dar in planul valorilor morale si filozofice triumfa atitudinea de intelegere superioara a sensurilor existentei. Funda?
Nu ai inteles intrebarea eu vreau o continuare in versuri a mioritei
Adica tu vrei versurile in care este cuprins deznodamantul mioritei?
Vreau deznodamantul mioritei adica continuarea ei in versuri facuta de tine sau de oricine sau macar niste idei si sa o concep eu
Carlover75 întreabă: