| nuseu a întrebat:

Cine vrea sa imi spuna si mie deznodamantul mioritei in versuri pana deseara?

6 răspunsuri:
| Luori a răspuns:

Puneti mintea la contributie. Daca nu te descurci, parintii iti pot sari in ajutor, asta daca stii sa le ceri ajutorul in astfel de situatii. Succes.
P.S. TPU nu-i pentru ajutarea celor care nu stiu sa-si rezolve temele.

| RamonaGabriela13 a răspuns:

Buna! Ai aici povestire pe momentele subiectului. In expozitiune se prezinta locul si timpul actiunii, precum si personajele-cei trei ciobani care vin din regiuni diferite.

Intriga cuprinde complotul urzit de ciobani si destainuit de mioara stapanului ei. Odata cu desfasurarea actiunii, intamplarile trec din planul real intr-un plan fantastic in care totul se afla sub semnul eventualitatii. Balada se transforma intr-un monolog liric prin care sunt exprimate dorintele testamentare. Ciobanasul o roaga pe miorita sa-i indeplineasca ultimele dorinte: sa fie ingropat de cei doi ciobani, sa-i puna la cap fluierele dragi, sa ascunda celorlalte oi moartea sa si sa le-o infatiseze ca pe o nunta de proportii cosmice.

Punctul culminant-ca intensitate a sentimentelor-este aparitia maicutei batrane care isi cauta fiul si, indurerata, ii face un portret de o frumusete neasemuita.

DEZNODAMANTUL baladei lipseste in planul actiunii, intrucat moartea ciobanasului este ipotetica, dar in planul valorilor morale si filozofice triumfa atitudinea de intelegere superioara a sensurilor existentei. Funda?batting eyelashes

| nuseu explică (pentru RamonaGabriela13):

Nu ai inteles intrebarea eu vreau o continuare in versuri a mioritei

| RamonaGabriela13 a răspuns (pentru nuseu):

Adica tu vrei versurile in care este cuprins deznodamantul mioritei?

| nuseu explică (pentru RamonaGabriela13):

Vreau deznodamantul mioritei adica continuarea ei in versuri facuta de tine sau de oricine sau macar niste idei si sa o concep eu