| AnonimFaraPereche a întrebat:

Considerati ca tâlharul tot tâlhar rămâne? Sau că există și posibilitatea ca el să se schimbe?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca se schimba!
Poate momentan isi ajusteza comportamnetul si se abtine sa mai fure, dar avand viciul asta, cum ii va fi bine, va fura din nou.
Cleptomania este o boala de care nu poti scapa!

| AnonimFaraPereche explică (pentru Violleta2022):

Ma gandesc ca e la,, inceput,, si ca nu i-a intrat in sânge asta. Am o mică speranta, insa dupa comportamentul lui nu stiu ce sa spun...

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnonimFaraPereche):

In caz de nu stiai, cleptomania nu este un virus sau bacterie sa intre in sange, este o deviatie de comportament pe care o are in el, in creierasul lui si care nu poate sa dispara peste noapte. Un om cu inteligenta stie cum sa ascunda acest obicei prost, dar o face doar temporar, cat sa adoarma vigilenta celorlati, pana se simte din nou bine si iarasi fura.
Citeste despre comportamentul cleptomanilor si vei intelege ca este un viciu de care nu poti scapa niciodata!

| danay72 a răspuns:

Nu,fiecare om se poate schimba dacă vrea. Tine doar de voința și hotărâre.

| AnonimFaraPereche explică (pentru danay72):

Pai asta e ideea nu stiu daca vrea asta cu adevarat...

| danay72 a răspuns (pentru AnonimFaraPereche):

Faptele sale arata cine e. Pentru aceasta e nevoie de timp sa vezi daca cu adevarat s-a schimbat.

| AnonimFaraPereche explică (pentru danay72):

Mi-a spus ca vrea sa-si i-a viata de la zero, are rost sa-i dau vreo sansa?

| danay72 a răspuns (pentru AnonimFaraPereche):

Doar tu poti decide acest lucru. Nimeni nu poate sa decidă în locul tău.Tu ști cum crezi ca e mai bine.

| Superior a răspuns:

Unii se schimba, unii nu. Dar in cazul celor care da, pentru majoritatea e nevoie de un soc, de un eveniment puternic care sa le influenteze psihicul. De exemplu un copil de 8 ani fura 10 lei din portofel,apoi e certat si el nu mai face. Sau unul care a spart o banca intra la inchisoare un an, si ca sa nu intre iar acolo sta cuminte si se schimba. Evenimentele astea stau pe principiul pedepsei. Daca tu, furi aurul mamei iubitei tale, te va uri, totusi tu o iubesti dar aveai nevoie urgenta de bani pentru nu stiu ce. Vei incerca sa faci rost inapoi de aur si sa o faci sa te ierte. Astfel iti vei jura ca nu mai furi niciodata (in 80% din cazuri). Aici vorbim despre influentare psihica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se poate schimba.

| crazypop a răspuns:

Sa se schimbe sa devina un om corect, cinstit cu simtul responsabilitatii, se poate depinde daca isi doreste asta cu adevarat.