| Mogiojojo a întrebat:

Cum sa fac sa devin o persoana mai adaptabila? Pentru ca recunosc nu am deloc acesta calitate si ma intreb tot timpul daca se invata sau daca te nasti pur si simplu cu ea iar eu sunt sortit esecului. Haideti sa va explic mai exact cum sunt eu: deci cand apare o situatie neplacuta peste care trebuie sa trec si sa ma adaptez, eu astept ca situatia sa se rezolve singura intr-un fel si problema sa dispara. Adica nu eu ma adaptez situatiei ci astept ca situatia sa se adapteze mie (ceea ce nu se intampla niciodata niciodata). Va dau si un exemplu concludent: merg eu prin parc linistit si dintr-o data in fata mea apare o groapa. Eu in acel moment ma opresc din plimbarea mea, ma panichez foarte tare si... astept ca groapa sa dispara desi sansele ca aceea groapa sa dispara sunt 1 la 1000 adica cel mai probabil nu o sa dispara deloc. Ei asa sunt eu. Nu stiu sa definesc acest fenomen. Am si un EQ sub medie si nu prea o scot la capat deloc.

4 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

E bine ca ti-ai constientizat problema. Acum ar trebui sa stii si care e solutia. Sa te schimbi, sa cauti solutii problemelor, sa ai initiative, sa lupti cu comoditatea si delasarea care au pus stapanire pe tine.

| SupMates a răspuns:

E mai greu sa te schimbi, poti chiar cere ajutorul cuiva sa te schimbe.
Apropo ce ai spus ca este EQ-ul?

| Mogiojojo explică (pentru SupMates):

Inteligenta emotionala.

| QuelQui a răspuns:

Mi se pare ca este mai mult delasare decat neadaptare. Esti o fire comoda. Nu-ti place sa faci nimic. Asta poate tine de caracter, dar poate fi corectata cu educatia. Daca vrei. Dar daca esti asa de comod, delasator, etc, ma tem ca nu vei voi.
Ia problemele "in piept", rezolva-le. Si nu vei mai fi asa.

Întrebări similare