Pai nu stiu. Tot ce pot sa-ti zic e din perspectiva mea de exemplu. Eu cand iau salariul, de obicei imi calculez anticipat cam ce cheltuieli urmeaza sa am pe luna de curs, si din ce imi ramane de buzunar, pot sa-mi fac o idee cam cat imi permit sa cheltui.
Si pe baza banilor de buzunar ramasi, imi mai "rasfat" ocazional prietena de obicei cu costurile mici-medii pentru "plimbari" prin oras, gen: transport, sucuri, dulciuri, mancare, etc. Asta mereu. Pentru ca asa mi se pare mie ok.
Ce tin de costuri mai mari, gen vacante, bilete pentru. concert, sau pentru orice activitate pe care o facem impreuna, vorbesc cu ea si incerc sa facem 50/50 sau bara bara cum se zice. Pentru ca mi se pare urat sa platesc eu pentru tot si ea sa fie intretinuta. Pana la urma suntem un cuplu si tragem amandoi in mod egal spre un anumit tel in viata. E si pentru mine ultra costisitor, si o invat si prost cu o mentalitate toxica de genul "tot ce zboara se mananca".
Exceptie insa fiind la articolele vestimentare, bijuterii sau cadouri in general. Astea le fac pe cheltuiala mea fara sa-i scot ochii. Se presupune ca sunt cadouri. Iar cadourile nu se aduc in discutie cand vine vorba de discutii pe tema banilor.
P.S. Depinde si de ce venit are fiecare. Nu poti sa te astepti de la vacante, cadouri sau iesiri in oras de la o persoana care are un venit mic.
Daca totul vine din propria initiativa si o fac doar ca sa scoata ochii pe urma, se numesc prosti. Ca baiat, muncesti prima data sa te intretii singur si cand poti, faci câte un gest pentru partenera in functie de posibilitati. Este mult mai atractiv un barbat care se intretine singur decât unul care iti scoate ochii.