| Nicole_3441 a întrebat:

Cuvantul "floricele" se refera numai la chestiile alea prajite si sarate?
Nu are nicio legatura cu florile?( stiu ca este diminutivul substantivului:floare).

Răspuns Câştigător
| Dobitoc a răspuns:

Pai de la ce crezi ca vine cuvantul "floricele"? Pai n-ai vazut ca floricelele seamana cu o floare deschisa.De acolo si numele.Deci floricele este o alintare a cuvantului flori.

4 răspunsuri:
| Slow a răspuns:

Din cate stiu eu, popcornul (cu denumirea lui originala) a fost numit "floricele", pentru ca semana cu niste flori mai mici. Floricele pot fi numite si florile. Imi aduc aminte de un cantecel de cand eram mica "Floricele pe campii, hai sa le.adunam copii." laughing Deci eu zic ca radacinile acestui diminutiv vin de la adevaratele floriwinking

| onlymeme a răspuns:

Poi nu stiu dar eu cred ca se leagahappy
poate nu are nicio legatura dar cand "grauntele"laughingalea se prajesc iau o forma de floare
deci de asta poate li se zice floricele, de la forma pe care o iau in tigaie cand se term. de prajit
funda?kiss

| gaby_4718 a răspuns:

Pai la **floricelele alea sarate si prajite cum le zici tu se mai zice si popcorn. dar cum ele arata ca niste flori de aceea si numele asta. si da cuvantul **floricele** se refera si la flori

| Ge0rgi4n4 a răspuns:

Se refera la amandoua. Dar mai corect la "chestiile alea prajite si sarate" se spune popcorn. Fundita?