Prin compresia puternică a abdomenului, prin plasarea salvatorul în spatele victimei, iar mâinile sunt în jurul abdomenului și face o compresie, apasă puternic, pentru a crea reflux gastric! Între timp, o altă persoană sună la 112.
Niciodată nu i se dă un alt aliment, în speranța că ca înghiți osul! Riscul de a deceda e maxim!
De obicei râmân în partea superioară a gâtului, unde s-au prins prin înțepare în mucoasă.
Ca să poată fi dizlocate se ia o bucată de pâine mai mare în gură, se mestecă și cu acel bol alimentar. la înghițire, cu el este antrenat și osul.
Acum câțiva ani buni am rămas și eu cu un os de peste in gat. Nu știu ce ai putea face tu personal pentru cineva in situația asta, dar cel mai bine suni la 112 sau mergi la urgente la ORL.
Atunci nici eu nu am știut ce ar trebui sa fac asa că l-am sunat pe medicul de familie și mi-a spus sa merg la urgenta. Acolo, medicul respectiv a constatat că intr-adevar osul era acolo (de obicei sunt persoane care doar simt înțepătură osului și cred că a rămas acolo când de fapt a alunecat deja spre stomac).
In cazul meu, osul rămase înfipt în baza limbii. S-a chinuit să îl scoată dar nu a reusit pentru că îmi tot venea să vomit. Așa că mi-a dat ceva (nu mai știu ce) și apoi m-a trimis acasă, nefiind un pericol foarte mare. Mi-a spus să mănânc coaja de pâine și mi-a explicat că osul ori se va duce de acolo, ori se va dizolva, iar dacă mâine zi încă îl mai simt sa merg din nou pentru a-l scoate de acolo.