|

Din ce cauza acum cand ascult tipul de melodii pe care le-am studiat de ceva timp, nu mai simt ceva pozitiv, ci dimpotriva negativ?
Daca le ascult nu mai ma fac sa ma simt bine, ci ma fac sa fiu trist.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Creierul tau a ajuns sa inteleaga mai bine ce se ascunde in acea melodie, dincolo de niste sunete frumoase si placute la prima ascultare. Asa se intampla si cu unele melodii pe care initial nu le placi, dar daca stai sa le asculti de mai multe ori incepi sa iti dai seama ca nu sunt chiar asa rele si apoi chiar incepi sa le placi.

Poate melodiile alea chiar voiau sa aduca ascultatorului o stare mai trista, dar nu functiona pe tine inca pentru ca dupa cum ziceam nu ti-ai expus creierul suficient la ele.

Poate inconstient ai asociat anumite trairi/experiente nefericite cu melodiile respective, etc. Sunt multi factori, e greu de gasit un raspuns exact. Muzica e foarte complexa, muzica adevarata, nu "mi-am luat un panamera" sau mai stiu eu ce.

| a răspuns:

Se intampla des, si la mine s-a intamplat treaba asta in special cu muzica anilor 80/90' Din placerea de a asculta s-a transformat in melancolie pana cand am inceput sa le cam dispretuiesc, de ce oare? Imi aduce aminte de diverse lucruri din trecut de care nu mai vreau sa imi aduc aminte, poate si la tine e la fel.