|

E prea târziu sa incepi sa traiesti la 17 ani? happy
Nu de alta, dar ai mei nu m-au lasat sa fac nimic toata viata.Am stat in casa mare parte a vietii si nu am avut cine stie ce interacțiuni cu copii de varsta mea, ceea ce a rezultat in dificultăți de comunicare.Totul pentru a ma proteja cica.
Dar vreau sa incep sa traiesc acum.Nu vreau regrete.
E prea târziu?

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Dacă ne gândim bine, nu este ok să îngrădești copilul chiar atât de mult. Să îl restricționezi în maniera asta. Când suntem copii ne formăm personalitatea, și "skillurile" astea sociale. Dacă nu ai prieteni atunci, o să fie destul de problematică viața de adolescent în special.
Trăiește-ți viața. Apucă-te să cunoști oameni noi, să încerci chestii noi. Că doar una e.
Lucrurile astea contribuie la experiența de viață.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu. De ce sa fie prea tarziu? Esti pensionar? De la 18+ omul e în stare să se bucure de toate, conștient si asumat.
Parintii tăi au făcut bine că te au educat asa, unii nu au avut educație și au ajuns la școli de reeducare si asta din lipsa unui părinte responsabil de copil.

| a răspuns:

Nici o dată nu-i prea târziu.

| a răspuns:

Pai atunci cand esti copil nici nu prea se intampla lucruri interesante sa poti spune ca nu ti-ai trait viata rolling on the floor
Viata incepe de la 20 de ani incolo. Deocamdata cand esti minor, esti foarte limitat in actiuni. Inafara de scoala si de iesit la joaca nu ai ce sa faci. Ca stai in casa ca iesi pe strada cu ceilalti copii, este cam acelasi lucru, doar ca daca iesi cu ceilalti copii pe drum, ai mari sanse sa capeti vicii si sa iti dezvolti o mentalitate nu tocmai okay. Acum depinde si de prieteni cum sunt ei. Deci nu ai pierdut absolut nimic crede-ma.

| a răspuns:

Tarziu la 17 ani? Pai viata nici n-a inceput cum trebuie, cum sa fie tarziu? Incepe cat mai repede sa traiesti. Discuta, fi deschisa, prietenoasa, sociabila, lasa ce au facut parintii in trecut, daca aveai 40 ani, mda, era cam tarziu.

| a răspuns:

Tocmai asta este varsta in care sa începi să cunoști lumea, sa fii liber sa faci ceea ce iti place.
Gândește-te un job, participă la acțiuni caritabile, fa voluntariat, asa poti sa cunosti o mulțime de persoane noi.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa întregi măsura, trebuie sa te gândesti la acțiunile pe care le faci, daca sunt benefice pentru tine. E varsta ideala la care poti sa faci ceea ce ti-au interzis parintii tai, pentru ca devii adult si tu raspunzi de actiunile tale. De aceea trebuie sa te gândesti înainte să faci ceva, sa vezi daca e bine sau nu

| a răspuns:

Stiu exemple de oameni care au inceput si dupa 30. Tu iti bocesti de mila la 17? Ce naiba. Inca nici nu ai cum sa fi trait pana acum. Lasa-ma cu petreceri unde bei, alea sunt pentru oile alea comune. Ma refer sa incepi sa vezi lumea asta. Cat mai multe tari, locuri diferite, tipuri de oameni, sa incerci diferite mancaruri etc.

| a răspuns:

Nu e prea târziu.

| a răspuns:

Ai toată viața înainte și chiar dacă nu era așa, niciodată nu este prea târziu să-ți trăiești viața!

| a răspuns:

Nu e tarziu, asa ca spor la distractie.

| a răspuns:

Am fost in aceeasi situatie. Eu am inceput sa traiesc abia dupa ce am intrat la facultate, nu mai stau cu parintii, nu ma mai bate nimeni la cap. Nu e niciodata prea tarziu.