| Ronaldo_Messi_2001 a întrebat:

Era un baiat azi in fata mea cu telefou in mana iar in dreapta erau niste oameni care puneau fire in stalp sau lega fire si i-a zis sa ia telefonul din mana, de ce oare?

2 răspunsuri:
| Anonim1237 a răspuns:

Probabil pentru ca s-ar putea crea un camp magnetic care l-ar putea ucide pe baiat. Exact ca si chestia cu selfie-ul di firele de tren. asta e parerea mea

| Ara997 a răspuns (pentru Anonim1237):

Nu de la telefon.s-a intamplat nenorocirea cu adolescentul adica nu s-a electrocutat din cauza telefonului. s-a apropiat de cablurile de inalta tensiune si s-a intamplat fenomenul de "strapungere" adica aerul a devenit "conductor" si astfel s-a inchis un circuit intre linii, copil, sol. practic liniile s-au "descarcat" prin copil. aerul contine particule care pot deveniibune conducatoare de electricitate cand e vb de tensiuni f. mari.
telefonul poate sa se deregleze datorita campului magnetic puternic din jurul liniilor de curent - asta e alta treaba.
am explicat toate astea tocmai ca sa se stie : nu e bine sa stationati sa va apropiati mai mult de liniile de inalta tensiune. efectiv se pot descarca, mai ales daca este umiditate in atmosfera sau aerul este icarcat cu tot soiul de impuritati si particule
p.s. un tanar n-a avut ce face si s-a ushurat pe niste linii de inalta, a ramas neom, mutilat.