| zeldaxlove64 a întrebat:

Hei,TPU! Am si eu o intrebare.Cati ani de inchisoare se face daca furi 2 telefoane? Am un amic care a facut asta,si vreau sa ii trimit o scrisoare,ma mai intrebam, oare pot sa iau vreo amenda sau ceva daca sunt minora si ii trimit scrisoare in puscarie? Dau funda :*

6 răspunsuri:
| MuncaLaDomiciliu a răspuns:

Fapta este destul de grava, se numeste furt calificat.Pedeapsa este de la 3 la 15 ani de inchisoare. Fereste-te de astfel de "amici"!
Succes!

| Mymiii a răspuns:

Daca este minor nu va fi inchis dar daca nu este se va tine cont de modalitatea la care a recurs pentru a fura telefoanele. Nu va primi mult daca are un avocat bun si daca are norocul sa nu i depuna plangere impotriva lui sau acestea sa fie retrase( la plangei ma refer) va scapa cu o amenda... Nu vei pati nimic daca ii vei trimite o scrisoare decenta si nevinovata la inchisoare( daca ma intelegi ce vreau sa spun). Informeaza-te mai mult! Sigur ii poti face si o vizita!

| MuncaLaDomiciliu a răspuns (pentru Mymiii):

Plangerea NU se poate retrage in cazul furtului calificat, sau mai exact Nu inlatura raspunderea penala!
Va rog sa nu mai dati sfaturi daca nu aveti competentele necesare.

| Mymiii a răspuns (pentru MuncaLaDomiciliu):

Si atunci, de ce sunt atat de multe cazuri in care multe persoane scapa de puscarie? Nu mai da tu sfaturi daca nu stii! ...Mai ales in cazul minorilor...se scapa mai usor.

| zeldaxlove64 explică (pentru Mymiii):

El nu era minor, avea vreo 25 de ani.dar daca nu am 18 ani ma primesc aia sa il vizitez oare? sad

| MuncaLaDomiciliu a răspuns (pentru Mymiii):

Mymiii, una este RASPUNDEREA PENALA si alta este pedeapsa aplicata de catre instanta. Confunzi grav borcanele, imi pare rau, respectiv raspunderea penala cu pedeapsa aplicata.
Probabil, daca este la prima abatere, si dosarul intocmit de Parchet ajunge in instanta, va scapa doar cu o pedeapsa cu suspendare.