| Popescu_Marco_Ionut_1994 a întrebat:

Imi spuneti tipuri de joc la carti? Da-ti cat mai multe si primiti funda ps invatati-ma!

Răspuns Câştigător
| BellaVampire a răspuns:

Buna! Nu stiu daca am inteles bine intrebarea, dar uite cateva jocuri happy :

Rentz:
Rent, sau Rentz, este un joc de cărti tip "compendiu", format din mai multe jocuri (sau "subjocuri") cu regulament diferit. Specific jocului de Rent este faptul că majoritatea subjocurilor componente sunt cu scop negativ, obiectivul fiind evitarea mainilor care contin anumite cărti.
Complexitate: Medie
Numar persoane: 3-6
Materiale necesare: Un pachet de 52 carti de joc, foaie de hartie, pix
Reguli:
Pe foaia de hartie se face un tabel cu jucatorii pe linii si cele 8 subjocuri pe coloane:
Popa de rosu (cel care ia popa de rosu primeste -50)
Juvete de negru (cel care ia juvete de negru primeste +100)
Dame (fiecare primeste -30 pentru fiecare dama)
Carouri (fiecare primeste -10 pentru fiecare caro)
Maini (Levate) (fiecare primeste -10 pentru fiecare mana)
Totale (se aduna tot ce e negativ – popa de rosu, dame, maini, carouri)
Whist (pentru fiecare mana luata fiecare primeste +10)
Rentz (locul I +150, II +100, III +50)
Se aleg cartile asa încat fiecare să aibă 8 carti când se împart. Cel care e la rând alege ce vrea sa joace, si se hașurează jocul ales în dreptul lui. La joc ia cartea mai mare, ești obligat să dai la culoare. Nu există atu. Pentru mai multa distractie se pot juca si partide "pe neve". Jucatorul care urmeaza sa aleaga, alege subjocul inainte de impartirea cartilor si punctajul va fi dublat pentru jocul respectiv.
Subjocul de Rentz consta in etalarea tuturor cartilor pe masa in ordine, plecand de la valet. Cine pune as, are dreptul sa mai puna o carte. Daca inaintea ta s-a pus capatul mic, stai un rand. Locul I cine termina primul cartile din mana. Ai dreptul sa refuzi jocul de rentz cand este propus de un adversar, daca ai in mana 4 capete din care 3 identice.

Toci:
Toci este un joc de carti in care jucatorii incearca sa scape de cartile proprii aranjandu-le in ordine crescatoare si la culoare la "casa".
Complexitate: Mica
Numar persoane: 2+ (Cu cat mai multi cu atat jocul este mai antrenanat)
Materiale necesare: carti de joc
Scopul jocului este de a crea pe masa, la "casa" o succesiune crescatoara de carti As, 2, 3, 4, 5, … K de aceeasi culoare. Dupa ce s-a jucat K se poate juca un As de alta culoare si procesul se reia.
Initial toate cartile se amesteca si se aseaza pe masa cu fata in jus intr-un pachet sau in forma de cerc pe toata masa. Fiecare jucator trage pe rand cate o carte. Mai intai va incerca sa o aseze pe masa, la "casa". Daca nu se potriveste ca valoare si culoare o poate aseza peste teancul unui alt jucator numai daca este in ordine crescatoare (culoarea nu conteaza). Daca se potriveste undeva va mai trage o carte si repeta procedeul pana cand trage o carte care nu se potriveste nicaieri. Daca in timpul acestui procedeu ultima carte (cea vizibila) din teancul propriu se potriveste o poate folosi. Procedeul se repeta pana cand ultima carte vizibila din teancul propriu nu se potriveste, abia apoi va trage o carte.
Daca un jucator greseste si nu observa ca poate pune cartea in teancul altui jucator si o pune in teancul propriu, ceilalti jucatori vor spune "Toci!". Daca ceilalti jucatori nu spun nimic, jucatorul poate muta cartea din teancul propriu in alt teanc pana cand jucatorul urmator atinge cartea din pachetul de pe masa.
Dupa ce se termina cartile din teancul initial, fiecare jucator isi va intoarce teancul propriu cu fata in jos si va extrage carti din acesta.

Macaua:
Macaua, sau Macao, isi are originile dintr-un joc maghiar Makaó. Regulile prezentate sunt cele raspandite in Romania, diferite de jocul original.
Complexitate: Mica
Numar persoane: 2-10
Materiale necesare: Un pachet de 52 carti de joc
Reguli de joc:
Fiecare jucator primeste cate 5 carti; pachetul de carti este taiat si cartea de taietura este intoarsa cu fata formandu-se pachetul cartilor jucate. Primul jucator este cel din dreapta dealer-ului.
Urmatoare carte jucata trebuie sa aiba aceeasi culoare sau aceeasi valoare ca si cea anterioar jucata. Daca cineva nu poate juca o carte trebuie sa traga o noua carte din pachetul de joc.
Scopul jocului este de a termina cartile din mana. Atunci cand un jucator ramane cu o singura carte in mana trebuie sa anunte "Macaua". Daca uita si un alt jucator ii striga "Macaua" atunci acesta trebuie sa traga o carte de jos.
Exista o serie de carti speciale, de actiune, a caror semnificatie difera in functie de regiunea jucatorilor. Ele trebuie discutate la inceputul jocului:
- Cartile "2″ si "3″ obliga jucatorul urmator sa traga 2, respectiv 3 din pachetul de joc. Urmatorul jucator poate evita indeplinirea actiunii daca joaca o carte cu aceeasi valoare, sau o alta carte "2″/"3″ de aceeasi culoare. Valorile cartilor "2″ si "3″ jucate consecutiv sunt cumulative, ultimul jucator care nu poate evita actiunea trebuie sa traga atatea carti egale cu suma rezultata.
- Cartile "7″ sunt folosite pentru a schimba culoarea.
- Cartile "As" obliga jucatorul urmator sa stea pentru o runda. Cartea poate fi jucata doar daca are aceeasi culoare cu cea anterior jucata. Jucatorul urmator poate evita actiunea daca joaca un alt "As". Ultimul jucator care nu poate evita actiunea trebuie sa stea atatea runde cati asi au fost jucati.
Daca nu mai sunt carti jos, in teancul de unde se trag carti, teancul dat jos trebuie amestecat si pus cu fata in jos pentru a se putea lua carti din el in continuare.
Cand doi, trei sau patru oameni joaca, ultimul jucator care mai are carti in mane pierde jocul. Cand cinci sau sase oameni joaca, jocul este oprit atunci cand al treilea om termina jocul.
Variante:
Alternativ pot fi jucate "pachetele". In loc de a juca o singura carte, un jucator poate juca 2-3-4 carti de aceeasi valoare cu conditia ca prima carte din pachet sa aiba aceeasi culoare cu cea de pe masa.
Joker poate fi introdus in juc. De obicei cel negru semnifica "trage 5 carti", celalalt "trage 10 carti". Joker poate fi folosit pe orice culoare, dar si pentru a evita cartile "2″ si "3″. Peste Joker poate fi jucata orice carte.

Joc de baut (cu carti) Kings:
"Kings" (cunoscut si sub numele de "Cupa Regelui") este un joc de băut care utilizeaza cartile de joc. Jucătorii trebuie să bea in functie de cartile trase. Fiecare carte are o regulă care este stabilita înainte de a începe jocul.
Complexitate: Mica
Numar persoane: 3+
Materiale necesare: carti de joc, bautura
Cum se joaca?
În acest joc, jucătorii fac anumite acţiuni care sunt asociate cu fiecare carte. La ​​fel ca alte multe jocuri de băut, Kings este jucat cu "regulile casei" diferite de la un grup la altul. De obicei, cărţile sunt amestecate şi impartite persoanelor participante într-un cerc, în jurul unei sticle partial umplute sau a unei halbe plina cu bere (Cupa Regelui). Pachetul de carti individual ramane ascuns in fata fiecaruia.
Fiecare persoane dezvaluie cate o carte din pachetul propriu si grupul executa actiunea corespunzatoare cartii respective. La terminarea actiunii cartea este asezata deasupra sticlei din mijloc. Jocul se termină fie toate cărţile au fost jucate sau în cazul în care cărţile plasate pe sticla/halba din mijloc. Cel care darama pachetul de pe Cupa Regelui trebuie să ii consume continutul.
Următoarea este o listă comuna de actiuni asociate cartilor:
As = "Cascada" – Toti jucatorii incep sa bea din paharul propriu. În cazul în care persoana care a tras cartea se opreşte din băut persoana din dreapta sa are dreptul de a se pot opri. Atunci când acea persoană se opreşte persoana din dreapta sa se poate opri din baut. Si tot asa pana la sfârşitul cercului.
2 = "Tu" ("Two" – "You") – Jucătorul care a atras această carte selectează pe cineva care să bea.
3 = "Eu" ("Three" – "Me") – Jucătorul care a atras această carte trebuie să bea.
4 = "Doamne" ("Four" – "Whores") – Beau toate doamnele.
5 = "Chelner" – Jucătorul care a atras această carte este responsabil pentru umplerea paharelor celorlalti. Se va ocupa de asta pana cand altcineva trage cartea 5.
6 = "Domni" ("Six" – "Dicks") – Beau toti barbatii.
7 = "Rai" ("Seven" – "Heaven") – Jucatorii trebuie sa se ridice si sa arate cu degetul spre cer. Ultimul jucator care face asta trebuie să bea.
8 = "Partener" ("Eight" – "Mate") – Alege o persoană care bea cu voi, pentru tot restul jocului.
9 = "Rima" ("Nine" – "Rime") – Jucător care a atras 9 spune o frază, apoi de-a lungul cercului fiecare spune o fraza care sa rimeze cu originalul. O frază nu poate fi spusa de două ori, primul jucător care nu poate veni cu o rima, sau spune un cuvant care nu rimează trebuie să bea.
10 = "Categorii" – jucător care a atras 10 alege o categorie, cum ar fi "echipe de sport" sau "trupe din anii ’90,". De-a lungul cercului jucatorii trebuie sa enumere cate un elementele din acea categorie, primul jucător care nu se pot gândi la un element sau spune ceva ce nu e in categoria (sau în cazul în care toate elementele au fost epuizate) trebuie să bea.
Valet = "Regula" – persoana care trage aceasta carte poate stabili o actiune pe care fiecare persoana trebuie sa o faca inainte de a bea. Daca uita sa o faca trebuie sa mai bea inca o data. Regulile sunt cumulative de la mai multi valeti pe parcursul jocului.
Regina = "Maestrul intrebarilor" – Persoana care a tras aceasta carte devine "Maestrul intrebarilor". Nimeni nu trebuie sa raspunda la o intrebare adresata de el. Daca cineva greseste trebuie sa bea. Persoana care a tras regina ramane "Maestrul intrebarilor" până cand altcineva trage o regină.
Regele = "Toata lumea" – Toata lumea bea.

Kemps:
Kemps este un joc de carti pentru un grup de 2 pana la 6 echipe de cate doi jucători fiecare. Este jucat cu un pachet standard de 52 de cărţi. Originea jocului nu este cunoscut şi este, în general învăţat de la prieten la prieten. În Anglia, este cunoscut sub numele de Kemps Ross, aproape sigur după starul de televiziune cu acelasi nume, dar motivele pentru aceasta sunt necunoscute.
Complexitate: Mica
Numar persoane: 4/6/8/10/12
Materiale necesare: carti de joc
Obiectivul jocului:
Obiectul jocului Kemps este ca un membru al unei echipe de a acumula toate cele patru cărţi de un rang unic în mînă şi să-l determine pe partenerul său să recunoască acest fapt cu voce tare strigand "Kemps!" înainte ca o altă echipă sa îşi dă seama că echipa sa are patru de un fel. Echipa câştigătoare, după fiecare mână, primeşte o litera (începând cu K, atunci E, M şi aşa mai departe). Prima echipă care reuseste sa adune toate literele K-E-M-P-S câştigă. Cu toate acestea, in alte variante ale jocului, se poate stabili un număr ţintă de victorii.
Cum se joaca?
Înainte de joc, partenerii se inteleg asupra unui semnal pentru a indica atunci când patru cărţi de un rang au fost acumulate. Există multe tipuri de semnale, cum ar fi atingerea, gesticularea, tinerea cărţilor intr-un anumit fel, etc. Cele mai slabe semnalele sunt de obicei cele care sunt prea evidente. Adică scarpinarea nasului, tuse, etc. Cand unul dintre parteneri acumulează patru de un fel în timpul jocului, el sau ea va face semnalul şi partenerul său, spune Kemps. Parteneri stau in diagonală, cu suprafata de joc din mijloc.
La inceputul jocului fiecare jucător primeşte patru cărţi. Patru cărţi sunt întoarse cu faţa în sus pe suprafaţa de joc centrala. Toţi jucătorii pot schimba una dintre cărţile lor pentru una dintre cartile centrale în orice moment. Dacă se constată că nu mai sunt dorite astfel de schimburi, un jucător va intreba acest lucru, arunca cele patru cărţi şi distribuie alte patru carti din cartile nejucate. Cartile care au fost aruncate nu pot fi recuperate, astfel încât nu pot fi colectate în întregime pentru a acumula cele patru cărţi de un rang unic în mînă.
Jocul este încheiat într-unul din două moduri. Dacă o echipă solicită Kemps, echipa adversă verifica pentru a vedea dacă partenerul care nu a făcut apel are patru de un fel. În cazul în care apelul a fost valabil (partenerul are patru cărţi de un rang) echipa castiga. În cazul în care apelul a fost invalid, intr-un joc cu două echipe, echipa adversa castiga o litera. În caz contrar, nici o echipa nu este declarata castigatoare.
Alternativ, în cazul în care un jucător consideră că un alt jucător are patru cărţi de un rang, si partenerul adversarului nu a recunoscut acest fapt, el poate striga "contra-Kemps". În cazul în care apelul este valabil, echipa castiga.
In cazul în care ambii jucători dintr-o echipă au obţinut patru de un fel fiecare, oricare dintre parteneri poate chema „double-Kemps" si echipa primeste doua litere.
Sper ca te-am ajutat!
Distractie placuta!
happy

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ce macao nu stii?