| Anon2737 a întrebat:

Mi-e frică să nu mă droghez.
O să încerc fiu cât se poate de sinceră în mesajul ăsta și să mă fac înțeleasă. Mereu mi-a fost frică de anturaje și activități din astea rebele ca să zic, sunt o persoana foarte influențabilă dar încerc să gândesc rațional și să mă feresc în majoritatea cazurilor. Încă de când suntem mici cred că ne este băgată frica aia de la părinți, rude, profesori etc. să nu facem lucruri periculoase. În perioada de acum minorii se droghează cel mai mult, comparativ cu toate vremurile. Nu beau alcool și nu fumez, am încercat chiar de două ori sa trag dintr-o țigară, dar nu îmi place gustul, am căzut pradă anturajului atunci. Dar când vine vorba de droguri, ce aud despre ele, că odată ce te droghezi nu mai ai scăpare, devii dependent și îți distruge viața. Mi-e frică să nu fiu influențată sau chiar obligată la petreceri, la liceu sau cine știe unde. Nu știu ce să fac să mă protejez sau în caz că cineva mă droghează. E de ajuns să te drogheze cineva odată și nu mai ștui de tine, devii dependent deja?

17 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

„Mereu mi-a fost frică de anturajuri și activități din astea rebele ca să zic"
Nu te băga in asemenea anturaje. Nu anturajuri.

| LuminaRece a răspuns (pentru darrio2007):

Ai citat greșit și ai corectat greșeala inventată chiar de tine, felicitări!

| darrio2007 a răspuns (pentru LuminaRece):

Citatul este din intrebarea postată. Dacă erai mai atent(ă).

| ania a răspuns:

Fiecare alege pentru viata lui, avem liber arbitru dat de Dumnezeu pe care nu ni-l poate lua nimeni. Roaga-te, citește Psalmii, Tatal nostru ceresc, daca ii cerem, e ajutorul care nuioseste niciodată la nevoie(. Ps 46-1).

| Violleta2022 a răspuns:

"Mi-e frică să nu fiu influențată sau chiar obligată la petreceri, la liceu sau cine știe unde. "
Imposibil sa fii influentata sau obligata sa iei droguri daca tu nu vrei acest lucru si apoi te poti proteja singura atata vreme cat nu te imbeti si detii controlul situatiei in care te afli, fiind constienta tot timpul.
In ce priveste anturajul, acela ti-l alegi singura, fara sa te oblige nimeni, ca doar nu te leaga nimeni si nici nu te trag de picioare sa mergi cu ei, fiind INTOTDEAUNA decizia ta, daca ii urmezi sau nu si daca tu vezi ca acolo se consuma droguri, nu ai decat sa iesi imediat afara si sa pleci spre casa.
Daca tu crezi ca nu esti capabil sa-i refuzi, atunci ai un singur lucru de facut: sa nu-i urmezi niciodata si sa nu te alaturi acelui grup/anturaj.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde de drog. Si daca ti-e teama ca anturajul ar putea sa treaca peste limitele tale, atunci schimba anturajul inainte ca asa ceva sa se intimple. P.S. Stai calma, de orice drog se scapa, mai usor sau mai greu.

| qgenius153 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am vrea noi sa se scape usor de la orice drog, dar odata ce apuca un om soarta ii este cam bine batuta in cuie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru qgenius153):

Asta e gindire medievala de roman care e obisnuit ca nimeni sa nu faca nimic. Ia si mai citeste de diversi artisti/actori/samd sau oameni normali care au reusit sa se lase. Si asta dupa ce se dusesera rau la vale. In cazul de fata, se discuta de o prima doza...

Eu vorbesc de omul de rand nu de d-astia ce zici tu, traiesti in vise.

Inca un medieval, bravos! Ce il face pe omul de rind inferior unuia "d-astia de zic eu" decat faptul ca e mai putin cunoscut, e un neica nimeni? Exact, NIMIC.

Frate, eu iti zic ce mi-a zis o persoana care lucra la antidrog, tu imi zici aici niste basme. Medievalul iti ureaza o zi buna.

Deci tu zici basme de la unul de la antidrog, ca se stie ce capabili sunt bugetarii nostri, dar ce zic eu despre cazuri cunoscute si ras-cunoscute sunt basme. P.S. Anul trecut imbecilii de ofiteri superiori de pe la crima organizata/antidrog/draq sa ii ia au trimis mai departe pe grupurile de parinti din scoli niste mesaje alarmiste dovedite a fi hoax-uri prin 2015. Fara sa verifice absolut nimic. Asta ca poate nu ai habar despre cit de capabili sunt oficialii nostri angajati in lupta anti-drog...

Bine zis tataie, acum hai, inapoi in scorbura.

PS: se scrie "cât" nu cît.

Nu, nu se scrie cât decat daca sunt (NU sunt!) platit pentru a scrie conform grafiei asteia cretine lipsita de logica care a fost introdusa de niste imbecili in ciuda opozitiei cu argumente foarte solide a multor lingvisti cu reputatie.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai daca te stii influentabila, cel mai bine ar fi sa nu umbli in anturaje unde stii sau intuiesti ca se consuma substante de genul. Si daca vreodata la o petrecere ai ocazia sa dai de unul/una care are la el/ea ceva iarba, nu are nici pe dracu daca tragi acolo un fum sau doua. Insa trebuie sa tii cont ca va fi doar o experienta, cat sa stii cum se simte. Nu trebuie repetata.

Stiu ca sunt profesori sau parinti care interzic sa faci anumite rebeliuni. Insa ele sunt normale la adolescenta, pentru ca prin acele rebeliuni iti formezi caracterul. Daca faci mereu ce ti se spune si pleci capul constant, ai sa ajungi la maturitate un om care va fi supus altora si nu vei avea tendinta sa iti impui punctul de vedere atunci cand ai avea nevoie.
Si rebeliunile au rolul lor, atata timp cat inveti din ele si nu le repeti. Ele te ajuta sa iti formezi un caracter.

| MistarGoGu a răspuns:

Grija MARE la mâncare si băutură! Se poate strecura scopolamina un drog foarte pervers fără MIROS SI GUST! Te face sa nu mai poți refuza nimic *( sex, alte droguri, sa-ti dai toti banii din buzunar)!

| Robert2526 a răspuns:

Depinde de drog, au efecte diferite iar dependenta se instaleaza diferit de asemenea dar nu te drogheaza nimeni cu forta. pur si simplu nu lua si o sa fie bine