| Alexandru444 a întrebat:

Salut.Am trecut pe clasa a9-a pe profilul Mate-Info Intensiv. M-am uitat pe internet la rezultatele la bacalaureat și am văzut că mai mulți elevi au dat bacul la fizica decât la informatica.Si nu imi dau seama de ce deoarece în generală după părerea mea fizica era putin mai grea decât informatica.La liceu cum sunt aceste două materii și care este în opinia voastră mai complicată.Va rog sa imi spuneti parerea voastră despre cele două discipline menționate anterior deoarece vreau sa aflu cât mai multe informații despre gradul lor de dificultate.Multumesc!

2 răspunsuri:
| ChristianKalman a răspuns:

Bună! Treaba cu materia mai grea este relativă și foaaaarte subiectivă pentru că fiecare individ este unic, are o gândire unică, un mod de a rezolva problemele unic și o scară de valori unică. Cum pentru un profesor de geografie va fi geografia mult mai ușoară decât fizica, pentru un profesor de fizică va fi invers. Așa se întâmplă și cu elevii, depinde foarte mult de modul în care ei percep o materie, cât de ușor sau de greu o înțeleg, de profesorii pe care i-au avut la materiile respective și cât de mult i-au iubit, agreat sau urât. Eu am terminat clasele V-VIII la profil de arte, nu făcusem în viața mea o oră de informatică, habar n-aveam cu ce se mănâncă, iar la liceu am făcut matematică-informatică, intensiv informatică. La bacalaureat am ales să dau informatică pentru că mie îmi era mult mai ușor. Am devenit pasionat de tot ceea ce înseamnă calculatoare, programare, design, îmi era ușor să lucrez în programe de proiectare, înțelesesem și partea cu suita Adobe, dar asta prin muncă individuală și cantități industriale de tutoriale. Pe de altă parte, am avut colegi care au dat la biologie sau chiar chimie pentru că li se păreau materiile acestea mult mai ușoare, mie nu, evident. Dacă ție îți place informatica, nu rămâne la nivelul predat în liceu și caută să înveți singur, să progresezi. O să ai numai de câștigat. Muuuuultă baftă și bucură-te de anii de liceu, sunt cei mai faini!

| Bondarel99 a răspuns:

Informatica pe care o făceai in generală nu are absolut nicio legătura cu cea pe care o faci la liceu. Nu vreau sa te sperii sau ceva, dar țin minte ca și eu am avut o ora de INFO pe șaptamana in clasa a 9 a și mi se părea ceva imposibil. Deși era un liceu foarte bun, majoritatea colegilor din clasa mea aveau corigenta la materia asta. Caută mai multe informații pe net despre informatica ce se face la liceu.
Cât despre bac, asta ar trebui sa fie cea mai mică grija a ta acum. Poate aia care au dat bac la fizica voiau sa facă o facultate de inginerie unde le trebuie fizica pentru admitere ai au zis sa nu mai învețe de 2 ori.
Eu zic ca e mult mai ușor la biologie, eu am invatat in câteva zile și am luat 10, am avut un coleg care era la mate INFo și a luat tot 10, având aceleași subiecte și nu cred ca a fost cineva la mine in liceu care a luat mai puțin de 7 la BIO.