| Choasmakerangel a întrebat:

Salut,stiu ca multi poate o sa-mi sariti in cap.De ce majoritatea crede ca scoala e ceva bun si minunat? Eu cred ca,de fapt te poate imbolnavii mental,cel putin in Romania. Fara sa mai amintesc despre sistemul de invatamant care e varza,la cele mai multe ore iti faci creierii terci pentru niste lucruri care n-or sa-ti foloseasca in vecii vecilor(cel putin cred ca s-ar putea preda ceva mult mai folositor decat religia,nu doua ore de franceza pe saptamana cand tu n-ai nevoie de asa ceva si nu te intereseaza personal,profesorii,care majoritatea n-au habar sa predea si sa explice,si ora de practica unde numai practica nu faci)Mai sunt si acele pitipoance care-s vai de capul lor si se baga mereu in discutie si iti spun "nu esti sanatos la cap"cu toate ca n-au habar de nimic interesant si acei cocalari infecti care la fel:se baga unde nu le fierbe oala,te baga in seama si fac misto chiar daca tu ii ignori si se dau mereu interesanti incat iti vine sa le dai cu o bata direct in gura si cand vad pe cineva ca asculta RAP sau ROCK incep cu misto-urile spunand ca ei sunt smecheri cu manelele lor si cu mersul de zici ca s-au **** pe ei, nu inteleg cat de greu poate fii sa-ti vezi de traista ta.Ganditi-va cat de fericit poti fii si cu cata invatatura pleci in fiecare zi dupa 6 ore dintr-un loc ca asta.

13 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

E adevarat si ce zici tu, dar gandeste-te cum am fi ca popor daca chiar nu am face scoala? Cum ai citi/scrie/socoti etc? E adevarat ca-n unele aspecte se face mult prea mult, dar pana la urma de aia exista si note, sa se faca o diferentiere intre un copil care e pasionat de studiu si munceste si unul care trece doar sa zica ca are o scoala in spate. Mie scoala mi se pare un lucru bun daca stii cum s-o abordezi. Eu am invatat multe lucruri din scoala pe care nu le-as fi putut invata din altceva.

| Violleta2022 a răspuns:

Total de acord cu tine, scoala nu-i pentru toata lumea, doar pentru cei care vor sa ajunga oameni importanti, sau sa-si construiasca o cariera profesionala, ceilalti poti ramane la stadiul de: simplii munctori, casnici sau chiar trantori.
Ca nu ii suporta nimeni financiar, este problema lor in final, asa cum a fost si alegerea lor de la inceput.

Deci, nu trebuie sa mergi la scoala daca nu vrei!
Nu te stresa sa nu faci vreun atac cerebral, prea multa solicitare, te poate afecta.

| peperonies a răspuns:

La scoala te duci pentru 2 motive.
1. sa inveti sa joci dupa reguli.
2. sa inveti sa interactionezi cu oamenii.

daca ce inveti la scoala nu o sa folosesti TU niciodata nu inseamna ca e inutil.
cat despre colegi cand termini scoala nu o sa mai trebuiasca sa ii vezi niciodata. refuz sa cred ca toata clasa e asa cum zici tu.

| anamariarot a răspuns:

Există multe lucruri de schimbat, dar nu înseamnă că școala e inutilă. Dincolo de informațiile pe care se presupune că le știi, îți scad șansele să devii un sociopat. Nici mie nu mi-au plăcut toate materiile, nici toți profesorii, nici toți colegii, dar aș fi cea mai mare ipocrită să spun că școala nu m-a ajutat până acum. Caută, găsește ce-ți place și axează-te pe acele materii, în cazul în care restul constituie o corvoadă.

| Yaesmin a răspuns:

Depinde si la ce școală ești. Daca ești la un liceu slab te înțeleg.Scoala este importantă. Daca nu ai carte nu te poți angaja intr-un loc bine plătit.O să ai un salariu foarte mic si când o să fii mai mare o să plângi când ai să vezi cati bani au alții care au școală.

| FaraNume1245 a răspuns:

Si eu ascult rap si rock, si nu vad ce e gresit in asta.
Sistemul din Romania nu e perfect, e chiar prost, dar e mai bine decat nimic.
De oameni cu caractere de rahat dai peste tot, nu doar la scoala. Tu trebuie sa inveti sa ii ignori si sa te aperi, "cui pe cui se scoate". Nici mie nu imi plac oamenii pusi pe scandal, dar uneori n-ai de ales.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand o sa cresti mai mare o sa iti para rau ca gandesti asa si vei vedea ca lucrurile astea la care tu crezi ca le faci si fara scoala, nu le vei putea face daca ai sarit peste scoala sau o faci degeaba.crede-ma ca o sa te uiti inapoi cand o sa si 30 de ani si vei gandi total diferit si vei avea nevoie de scoala indiferent in ce mediu vei lucra

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt total de acord cu tine. Uite un raspuns mai vechi de al meu: (pe care am luat funda)

Aș prefera să facem mai multă practică înafară de teorie inutilă, să nu mai facem teorie foarte avansată (americanii învață chestii simple mult mai târziu și o duc mult mai bine), să nu mai dăm examenul inutil în clasa a 8-a (repet, alții nu îl dau și o duc mult mai bine), profesorii să fie plătiți mai bine ca să nu mai vină frustrați la școală, să alegi materiile pe care vrei să le faci (liceul e un fel de chestie asemănătoare, dar nu ai prea multe opțiuni), cam atât.

| peperonies a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite de ce raspunsul tau e idiot.

cum faci practica fara teorie? ce aplici?
americanii invata chestii simple? peste jumate din joburile din america sunt sa pui chestii pe raft in supermarket. asta vrei de la viata?
daca altii nu il dau si o duc mult mai bine e din cauza ca aia care ii conduc l-au dat si au luat nota mare. profesorii sa fie platiti mai bine. e clar ca intelegi perfect cum functioneaza economia, probabil nu prea te-a interesat ca era printre lucrurile inutile pe care le inveti la scoala.

de unde sa le dea bani daca nu sunt bani? e usor sa zici din gura profesorii sa fie platiti mai bine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru peperonies):

Am precizat eu sa nu facem DELOC teorie?

Am zis sa facem mai putina teorie si mai multa practica, sa fie echilibrate.

In America s-au inventat, probabil, cele mai multe chestii din lume si ia intra tu frumusel pe Reddit, sa vezi cati americani lucreaza ori in domeniul IT or ceva similar, mai multi decat te astepti. Nu toti pun alimente la Walmart.

Practica poti sa faci singur. Nu vad unde te blochezi.

In america s-au inventat multe lucruri dar au fost inventate de americani?
nu intru pe reddit ca e de casuali.
cati americani lucreaza in domeniul IT? Stii ce? Spune-mi tu procentajul de populatie care lucreaza in IT. sunt chiar curios. cand ai o populatie de 350 de milioane da, o sa lucreze mai multi in IT decat in Romania, dar cati or sa lucreze in wallmart? Ce ai mai multe firme de IT sau magazine de colt de strada?
Daca erai mai atent la teorie la scoala te prindeai singur de chestiile astea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru peperonies):

"Daca erai mai atent la teorie la scoala te prindeai singur de chestiile astea."

Nu se preda si nu s-a predat niciodata asta. Daca reddit e de casuali, tu pe ce site-uri stai? iFunny si 9gag ce mai sunt? Ma amuzi big grin.

4chan.